Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 71

• 58 607
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
На мен ми предстои ЦС с упойка в клиниката и почвам да се притеснявам.  То упойка за вадене на мъдрец ме държа 3 дни, не знам след тази как ще съм. Малко ме смущава и това че няма да имам контрол над случващото се, ами ако направят нещо без да ме уведомят? Извинете за наивните разсъждения по темата..

# 331
Момичета, имате ли представа колко струва втори преглед при др Хедер? Първият беше 50 лв,всъщност има ли значение?

# 332
Аз след упойка за ЦС съм шофирала, след определените часове.

# 333
Лятото първичен при Хедер беше 40, вторичен 35, ако не се бъркам.
При Цс по-добре да нямаш контрол, че понякога се прави спазъм, който дава грешни резултати. По-добре това за упойките да се каже от всяка една от нас преди пункция на доктора. Сигурно при 1-2-3 няма да обърна внимание, ама ако 10 кажат, че не понасят добре упойката, може да се променят нещата.

# 334
  • София
По-добре това за упойките да се каже от всяка една от нас преди пункция на доктора. Сигурно при 1-2-3 няма да обърна внимание, ама ако 10 кажат, че не понасят добре упойката, може да се променят нещата.
точно.
аз мрънкам всеки път и на стаменов и на анестезиолозите.
и ми се отговаря че само аз имам такива проблеми, и почват да ми оглеждат изследванията, накрая пак нищо.

# 335
Да ви питам нещо … Вчера си взех ембриологичния доклад и се чудя какви са тези цифри „Преди“ и „След“ при описанието на мъжкия материал. Има описана концентрация, подвижност и морфология, като на първите две има по 2 стойности – преди и след. Да не обработват сперматозоидите с нещо и това да променя стойностите?

# 336
Боби, да не би да са ви правили макс или килимче? Преди и след значи именно някаква обработка.

# 337
По-добре това за упойките да се каже от всяка една от нас преди пункция на доктора. Сигурно при 1-2-3 няма да обърна внимание, ама ако 10 кажат, че не понасят добре упойката, може да се променят нещата.
точно.
аз мрънкам всеки път и на стаменов и на анестезиолозите.
и ми се отговаря че само аз имам такива проблеми, и почват да ми оглеждат изследванията, накрая пак нищо.

Да и аз така и всеки път ми казват,че съм си внушавала и съм се настройвала да ми е лошо и затова.... Simple Smile

# 338
  • София
винаги обработват, май в някаква центрофуга нещо ги правят.
в спермограмите пише параметрите преди и след обработка

# 339
Не съм заявявала допълнително нищо, нито Макс, нито ИМСИ. Гледам, че са правили ИКСИ.
Просто ми прави впечатление, че при подвижността цифрата След е по-голяма от цифрата Преди. При концентрацията е обратното. А морфологията е 6%, при условие че декември правихме СГ в Надежда и тогава беше 4%.
Скрит текст:
Нещо ниски ми се виждат стойностите за концентрация и подвижност, а там никога не сме имали проблеми. Може да е от това, че въздържанието реално беше само 1 ден и пункцията на 2-рия ден след подновяване на материала. Но такава инструкция ни дадоха, ембриолозите в Надежда не обичали много голямо въздържание. В старата ми клиника ми казваха, че пункцията трябва да се пада 3-ти ден след смяната на материала. Да не сме сбъркали нещо?

# 340
Нормално е на 1 ден въздържание концетрацията да е ниска. АМа пък 1 ден въздържание е най-добре за подвижност и за ниска днк фрагментация. 65% подвижност си е страхотен резултат, какво го мислиш. А след обработката направо всички останали сперматоиди са били подвижни. След обработката намалява концетрацията и броя С, отпадат неправилните, неподвижните и остават хубавите.

# 341
И аз съм се оплаквала много пъти от упойката, но ми казват, че си внушавам и че другите са много доволни. Не знам как се повръща от внушение.

# 342
Ive, мерси много за разяснението.  Hug

# 343
И аз след пункция повръщах 3-4 пъти още като се събудих и сестрата ми даваше съд за повръщане.

# 344
  • София
Момичета, имате ли представа колко струва втори преглед при др Хедер? Първият беше 50 лв,всъщност има ли значение?
Първичен преглед при д-р Хедер 60.00 лева, вторичен преглед 35.00 лева.

Общи условия

Активация на акаунт