Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 71

• 58 558
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
BettyBoop,
За да си си по-сигурна какво идва и не идва, пусни на 2-3ти ден Естрадиол и ФСХ и ще разбереш. Ако ти е много нисък Естрадиола и много високо ФСХ(над 20 поне) значи настъпва. Според мен разреждането на кръвта с Аспирин ти причинява това. Но все пак трябва да се видят и хормоните.

Slanceto87,
По принцип се стартира при ФСХ под 10. Но все пак наблюдават дали с месеците пада. Например, навремето при мен беше 17 и го чакаха да падне на 9. Сега този месец при мен беше 17, а предния 28 и Стаменов беше готов на стимулация. ФСХ показва каква ще е реакцията на организма към стимулацията. Колкото по-високо е толкова по не реагираш на стимулация..или в краен случай правиш една нихелозна яйцеклетчица.

# 466
Здравейте, никой има ли отзиви за Инофолик Combi и Метрол, Пия също и Утрогестан ударна доза 3*2, тъй като проследихме Ову и ми бяха изписани за задържане на евентуална бременност.

Последна редакция: ср, 30 яну 2019, 14:03 от 0810

# 467
Момичета със задържан фоликул може ли да има надежда за естествено забременяване в този месец? Освен задържания имам и други малки. 3 ден ми е.
Задържания беше един много малък след стимулация с Фемара.

# 468
  • В сърцето на любимия човек
Аз стартирах последната ми стимулация (2016г) с ФСХ 11.5, но при мен прогресивно се покачваше във времето и д-р Персенска каза, че няма какво повече да чакаме, вижда 5 антрални (повече не бяхме виждали отдавна) и започнахме. Индивидуално е.

# 469
За колко време излиза разширената биопсия?

# 470
За две седмици.

# 471
Здравейте, може ли да ми кажете как протича инвитро на спонтанен цикъл със стимулация. Д-р Персенски ми каза само преглед на 2-3 ден от цикъла  и не питах подробности. Знам, че е различно при всеки, но какви лекарства се дават и колко прегледа има ?

# 472
Аз нещо не разбрах - хем спонтанен, хем стимулация?

# 473
Аз нещо не разбрах - хем спонтанен, хем стимулация?
Да,  да помогнем малко, защото  при последните две пункции фуликула не растеше добре и после беше празен.

# 474
При мен хапчета не сработиха и в предишната ми клиника ми приложиха нещо, което май наричат лимитиран цикъл. Стимулацията ми започваше към 9-10 ден от цикъла и беше за максимум 3-4 дни. Имах и Цетротид заради ЛХ-то. Моя док ми обясняваше, че стимулацията е, за да подбутне фоликулите. Но като казвам стимулация, става въпрос за максимум 150 IU. В Надежда обаче не знам как се процедира и дали нещо такова е имала предвид д-р Персенска.

Последна редакция: чт, 31 яну 2019, 10:03 от Боби ;)

# 475
  • София
хапчета дават за лека стимулация, клостил, фемара и подобни.
ако се наложи после добавят и инжекции.
преценяват след прегледа на 2-3-4 ден.

# 476
хапчета дават за лека стимулация, клостил, фемара и подобни.
ако се наложи после добавят и инжекции.
преценяват след прегледа на 2-3-4 ден.

А след прегледа 2-3 ден има ли друг преглед преди 10-ти ден. Питам ,защото не съм от София и да знам колко пъти ще идвам... А като говорих с докторката беше след хистероскопията и може би ми е било замаяно още и нищо не питах тогава Simple Smile

# 477
  • София
ами обикновенно дават хапчета за 5 дни,на шестия на преглед.
но има и изключения.

# 478
Здравейте момичета! Знаете ли дали е готов графика на д-р Стаменов за коментари на неуспешни трансфери от месец ноември? Rolling Eyes

# 479
  • София
то няма график за такива случаи. вмъкват по някой като има място.
аз му казвам безкрайния списък на този, никой не знае кога ще ти се обадят.

Общи условия

Активация на акаунт