Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 71

• 56 995
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Краят никога не е ясен. Човек не знае какво го чака на следващия ъгъл Hug .

# 76
Весели празници на всички в групата! Бъдете благословени и не забравяйте,че “когата вярата срещне надеждата,животът намира начин”! Пожелавам на всички от сърце,мечтате да гушката своята рожба да се сбъдне през новата година!:heart:

# 77
  • София
Мен това което ме спира е и това че имаме дете, имам страхове че няма да се отнасям еднакво.
Макар че и преди него не исках дя, имах си усещането че ще станат нещата.
Вече го нямам и може би ще спрем, но не ни е дошло решението все още. Колебая се.

Много добре те разбирам, защото съм почти в същото положение. Имаме едно дете и се борим за второ. При нас проблема е мъжки фактор и много скоро може да се наложи донорски материал, защото нещата само се влошават. Но аз не съм готова на такова решение- усещам че ММ не го приема. И си мисля, че неговите притеснения са, че може да приема децата по-различен начин .

# 78
Момичета, и ние сме в същото положение. Искаме още едно детенце, но и двамата се чустваме изморени от болници. Твърдо сме решили, че не искаме да правим повече процедури. Донорския материал никога не е стоял като въпрос. И двамата не го усещаме. Молим се да стане чудо и пак да забременея естествено. Никога няма да си простя, че се предоверих на Персенска и си прецаках последната бременност. Така е било писано явно....

# 79
И аз съм във вашия клуб, момичета, само че нямам детенце. Все още никой не ми е казал, че съм за донорска яйцеклетка, но с АМХ 0.16 съм абсолютен реалист и знам, че съм се запътила натам. Все още обаче в мен има голяма надежда, че може да извадя късмет и не искам да се отказвам все още да пробвам с моя. Да ви кажа... бях много притеснена какво ще каже д-р Стоменов като ми види АМХ-то, а той взе че ме изненада и каза, че не това ми е проблема. Освен това се радвам, че в Надежда ПИД-а е на по-достъпна цена и се надявам той да ми даде отговор дали да продължавам борбата по този начин или не. Мисля, че при мен не би имало проблем със самото забременяване. Забременях от първи трансфер и всеки път доктора ми хвали лигавицата, колко е перфектна. Stuck Out Tongue Winking Eye
Желая ви весело посрещане на новата година и нека тя донесе много нови бебета в темата. Heart

# 80
Момичета в началото на февруари ще ми е първата среща с Цветков и очаквам в същия месец да ди взема и заповедта от фонда. Ще си подготвя и взема всички изследвания и епикризи, но се интересувам колко време след първоначалния преглед се стартира процедурата? Също така ме интересува мога ли да настоявам да ползваме лепило при трансфера (за по големи шансове) и колко струва такова лепило? Вече нямам търпение да почваме...

# 81
  • София
Ако не трябва да отстранявате някакъв проблем, може да започнеш още на първия цикъл стимулация.

# 82
Лепилото струва 50лв., РВМС-то 250лв.

Последна редакция: чт, 27 дек 2018, 17:18 от Мадлеeн

# 83
  • Кърджали

Лепилото струва 50лв., РВМС-то 350лв.
Извинявай РВМС не е ли 150+100?

# 84
Моя грешка в писането. 250 е:)
Поправих се,за да не объркам някой без да искам.

# 85
  • София
Има и лепило, което не се плаща.
Добре е да уточни какво иска

# 86
# 87
Момичета а имате ли идея горе долу какви пари се доплащат при ин витро по фонда... Да се подготвим...

# 88
  • София
При мен опита или поне това, което взеха от фонда за лекарства и процедури излезе под тези 5000.
Но имаше неща, които ние трябваше да платим защото ме се покриват от фонда.
За мен вирусология и ПКК - 100лв.
За ММ вирусология - около 80 лв.
Ние използвахме и ИМСИ и МАКС за подбор на по-добри сперматозоиди, защото ММ е с тежък мъжки фактор общо за двете 300лв.

# 89
  • София
Момичета а имате ли идея горе долу какви пари се доплащат при ин витро по фонда... Да се подготвим...
Порвиа път не съм доплащала нищо. Втория път доплатих  към 230лв, защото бяхме надхвърлили сумата за лекарства.
Мн е индивидуално, няма как да се подготвиш. Може да не доплащаш, може и да доплатиш не малко.
Ако имаш ембриони за замразяване, фонда поема само замразяването и то 200лв, съхранението си го поема пациента, а ако са пжвече ембрионите и част от замразяването се поема от пациента

Общи условия

Активация на акаунт