Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 71

• 58 579
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Здравей момичета,

чета ви от месеци, но за първи път се престрашавам да пиша.

Видях,че дискутирате усилено упойките и ми се искаше да споделя: имам досега 1 пункция и 1 хистероскопия. И след двете манипуации се чувствах добре, даже след хистероскопията почти веднага ми дадоха да ям и да пия, не ми е ставало лошо. Имам алергии към някои медикаменти и винаги го казвам на анестезиолозите, не знам дали това има някакво значение. На епикризата ми от пункцията пишеше каква упойка е използвана, но не е пред мен в момента. Другата седмица като си взема епикризата и от хистерото ще ги сравня и ще ви пиша.

Аз лично имам алергия от аспирин и аналгин и го казвам преди манипулациите, може да пробвате да кажете същото и да видите дали ще има промяна във вида на упойката Simple SmileYum

# 346
Здравей момичета,

Видях,че дискутирате усилено упойките и ми се искаше да споделя: имам досега 1 пункция и 1 хистероскопия. И след двете манипуации се чувствах добре, даже след хистероскопията почти веднага ми дадоха да ям и да пия, не ми е ставало лошо. Имам алергии към някои медикаменти и винаги го казвам на анестезиолозите, не знам дали това има някакво значение. На епикризата ми от пункцията пишеше каква упойка е използвана, но не е пред мен в момента. Другата седмица като си взема епикризата и от хистерото ще ги сравня и ще ви пиша.

Аз лично имам алергия от аспирин и аналгин и го казвам преди манипулациите, може да пробвате да кажете същото и да видите дали ще има промяна във вида на упойката Simple SmileYum

Извинявай, но видях, че и ти като мен имаш алергия към аспирин и аналгин, а имаш ли тромбофилия?

# 347
  • София
Здравей момичета,

Извинявай, но видях, че и ти като мен имаш алергия към аспирин и аналгин, а имаш ли тромбофилия?

За сега не са ме изследвали още, а и не ми е известно в миналото да съм проявявала някакви признаци. Иначе алергията си я имам още от дете и така и не можа да се преодолее с лекарства.

# 348
Здравей момичета,

За сега не са ме изследвали още, а и не ми е известно в миналото да съм проявявала някакви признаци. Иначе алергията си я имам още от дете и така и не можа да се преодолее с лекарства.

Аз имам алергия към аспирин и имам тромбофилия

# 349
Аз пък нямам алергии към медикаменти и въпреки това имах проблем с упойката в Надежда след доста на брой пункции в други клиники. Най-напред си помислих, че са ме предозирали. Но щом не съм единствената, на която й се е отразило зле, логичното обяснение за мен е, че в Надежда използват различна упойка. Ще е добре наистина да се установи каква е и да не се мълчи, че има проблем. Шакира нещо спомена за бял разтвор преди и прозрачен сега...

# 350
  • София
Бялата инжекция е самата упойка.
На първата пункция имах някакъв прозрачен първо който ме замаи и като дойде доктора ми сложиха бялото.
На втората пункция направо бялото ми биха и така ...

# 351
За съжаление никой няма да ми каже как се казва онзи бял, като прясно мляко медикамент...Убедена съм, че всеки анестезиолог има предпочитания към лекарствата, с които работи. Обаче от началството ако са скръцнали със зъби и са им казали, че тази фирма на сегашния анестетик е дала по-добра оферта за цена и...разбирате...Макар че и това не ми се вярва да е така, защото като видя сатенените левкопласти и ми става ясно, че не се пестят пари. Ходи разбери какво става.

# 352
  • Sofia
За съжаление никой няма да ми каже как се казва онзи бял, като прясно мляко медикамент...Убедена съм, че всеки анестезиолог има предпочитания към лекарствата, с които работи. Обаче от началството ако са скръцнали със зъби и са им казали, че тази фирма на сегашния анестетик е дала по-добра оферта за цена и...разбирате...Макар че и това не ми се вярва да е така, защото като видя сатенените левкопласти и ми става ясно, че не се пестят пари. Ходи разбери какво става.

Бялата упойка май е Диприван. Аз като се събудих от лапароскопията повръщах 12часа.... в предвид, че ме бяха държали гладна 2дни, беше истинско мъчение само да се напъвам...  на края нямаше какво повече да ми дадат и ми казаха “ами щом ти става по-добре като повърнеш-повръщай” Grinning .... Но на мен ми става лошо и по време на път без значение превозното средство.. не знам дали има значение...

# 353
  • София
Аз след пункция никога не съм повръщала. Просто след част от последните пункции се е случвало да ми е малко по-лошо, но обикновено до час след като си тръгна съм добре - особено след като хапна и пийна кафе.

# 354
А знаете ли каква упойка използват при офис хистероскопия? Първата ми я правиха без упойка и беше ужасно болезнено, защото изряза и един полип. Сега се налага втора, а аз много се колебах дали да бъде с упойка или без. Доктора предложи нов вариант - с някаква лека упойка и не в операционна зала. Моля ако някой е правил такава хистероскопия за повече информация как протича процедурата.

# 355
  • София
Започвам да си мисля да не би да се използват различни упойки за момичетата, които минават по фонд и тези които си финансират сами? Не ми се вярва, но да не би самият фонд да е определил един вид упойка и само него да покриват? Ще е много тъжно, ако е такъв случеят. За съжаление майка ми 2 пъти  за друг вид операции си е доплащала за по-добра упойка, та започвам натам да се насочвам вече в размишленията Neutral Face

# 356
Не мисля,че е до фонда..аз си плащам....първото което замайва е фентанил,но самата упойка...забравих каква беше...

# 357
  • София
И моите опити бяха самофинансирани.
И на мен ми предстои офис хистеро но не знаех за варианта с лека упойка и в кабинета, към кой да се обърна да попитам когато ми дойде кървенето?

# 358
Доколкото знам хистерото в кабинета и лека/без упойка се води офис хистероскопия и лекарите решават дали в конкретния случай може да се приложи.

# 359
На мен ми правиха хистероскопия,но в операционната и с пълна упойка. Дори не е ставало на въпрос за офис без упойка,а беше диагностична. В последствие се оказа,че съм имала малък полип,който са го отстранили. След упойката се възстанових доста бързо,не съм имала проблеми. Преди това съм имала 4-5 пункции и само след първата си спомням ,че повърнах. Не съм имала никога проблеми с упойката,предполагам,че това е индивидуално за всеки.

Общи условия

Активация на акаунт