Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 71

• 58 596
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Здравейте, препоръчайте клиника в която да направим контролна спермограма на мъжа ми. Последните години сме правили само в Надежда и ми се иска да видим и на друго място как са нещата. Владимиров? Щерев?
Адела, Малинов, Репробиомед

# 391
Ако има някой в клиниката и му е самотно, може да си побъбрим. Аз съм с дънки и блуза с надпис на ръкава.

# 392
Ако има някой в клиниката и му е самотно, може да си побъбрим. Аз съм с дънки и блуза с надпис на ръкава.

Дали може да попитате на регистратурата ще се правят ли хистероскопии другата седмица? Не мога да се свържа, а много се притеснявам да не ги отложат.

# 393
  • В сърцето на любимия човек
В Щерев спермограмите на ММ все бяха отлични, а се оказахме със сериозен мъжки фактор. Бих отишла другаде, може би при Калчев.

# 394
По повод хистероскопиите питах на регистратура -
Това, което е планувано за понеделник и вторник ще се прави. Ако има промяна, щели да се свържат с всяка една жена по телефона. Но ми каза, че има толкова много планувани, които ако ги отложат няма кога да ги сложат в графика. Демек - всичко планувано ще се работи!

# 395
Здравейте, препоръчайте клиника в която да направим контролна спермограма на мъжа ми. Последните години сме правили само в Надежда и ми се иска да видим и на друго място как са нещата. Владимиров? Щерев?

ММ си правеше в Репробиомед.

# 396
Калчев беше в Адела, нали? При нас спермограмите в Щерев и в Надежда бяха горе-долу еднакви, но ми се струва, че последните години в Надежда са занижилили много долната граница при  морфологията, което не ми се струва редно.

# 397
  • София
СЗО снижи границите на морфологията, не Надежда.

# 398
# 399
По повод хистероскопиите питах на регистратура -
Това, което е планувано за понеделник и вторник ще се прави. Ако има промяна, щели да се свържат с всяка една жена по телефона. Но ми каза, че има толкова много планувани, които ако ги отложат няма кога да ги сложат в графика. Демек - всичко планувано ще се работи!

Много благодаря!!! Flowers Hibiscus Аз съм за сряда, но предполагам че важи същото.

# 400
Здравейте, имам нужда от съвет и ще се радвам, ако някоя от вас може да ме ориентира.
На 14.1. ми беше първичния преглед в клиниката. Видя се голям фоликул, но аз от притеснение се обърках и казах на лекарката, че съм 12 ден на МЦ. А всъщност съм била 20-ти. При мен цикълът е по-дълъг - 32-34 дни и съм забелязала с тестовете, че овулацията ми обикновено е към 20-ия ден.  Не бях правила досега фоликулометрия обаче, само от тестовете.
Докторката ме викна пак 8 дни по-късно, т.е. било ми е вече 28-ми ден на МЦ. Коригирах се за дните и тя ми показа на ехографа тъмно петно, което според нея, е задържан /непукнал се фоликул/. Предписа ми дуфастон за 7 дни 2х1, след което да чакам цикъл и да запиша час за ЦС. Разбрах, че дуфастонът е да предизвикаме М. и да не стане киста фоликула.

Днес ми е 4.ти ден прием на дуфастон и 1 ден закъснение на МЦ, по моите си записки.

Въпросите ми са:
- Е ли възможно това тъмно петно да е било оплодена яцеклетка, извинете ме, ако въпросът звучи невежо? Защото имахме контакти около 20-21 ден, когато ибочайно ми е Ову. Възможно ли е док. да се обърка?
- На 28-ми ден от МЦ, когато ме прегледа втория път, прогестеронът ми беше висок (сутринта го измервах), близо до горна референтна стойност.
- Би ли ми навредил дуфастона, ако случайно съм забременяла?
- Забравих да я питам, след тези 7 дни пирам дуфастона или го пия, докато ми дойде цикъла? Ако ми дойде по-рано, сигрно е логино да го спирам, обаче ме е яд на себе си, че не се сетих всичките тези неща на място.

Благодаря предварително на всички за мненията.

# 401
Здравейте, имам нужда от съвет и ще се радвам, ако някоя от вас може да ме ориентира.
На 14.1. ми беше първичния преглед в клиниката. Видя се голям фоликул, но аз от притеснение се обърках и казах на лекарката, че съм 12 ден на МЦ. А всъщност съм била 20-ти. При мен цикълът е по-дълъг - 32-34 дни и съм забелязала с тестовете, че овулацията ми обикновено е към 20-ия ден.  Не бях правила досега фоликулометрия обаче, само от тестовете.
Докторката ме викна пак 8 дни по-късно, т.е. било ми е вече 28-ми ден на МЦ. Коригирах се за дните и тя ми показа на ехографа тъмно петно, което според нея, е задържан /непукнал се фоликул/. Предписа ми дуфастон за 7 дни 2х1, след което да чакам цикъл и да запиша час за ЦС. Разбрах, че дуфастонът е да предизвикаме М. и да не стане киста фоликула.

Днес ми е 4.ти ден прием на дуфастон и 1 ден закъснение на МЦ, по моите си записки.

Въпросите ми са:
- Е ли възможно това тъмно петно да е било оплодена яцеклетка, извинете ме, ако въпросът звучи невежо? Защото имахме контакти около 20-21 ден, когато ибочайно ми е Ову. Възможно ли е док. да се обърка?
- На 28-ми ден от МЦ, когато ме прегледа втория път, прогестеронът ми беше висок (сутринта го измервах), близо до горна референтна стойност.
- Забравих да я питам, след тези 7 дни пирам дуфастона или го пия, докато ми дойде цикъла? Ако ми дойде по-рано, сигрно е логино да го спирам, обаче ме е яд на себе си, че не се сетих всичките тези неща на място.

Благодаря предварително на всички за мненията.

Мога да кажа за дуфастона само, че когато го спрете до няколко дни ще дойде Ц.

# 402

Не. Оплодената яйцеклетка не се намира в яйчника. А тя няма как да се види. И не няма как лекарката да се обърка.

Не. Дуфастона е прогестерон.

Шанса да ти дойде докато не спреш Дуфастона е нищожен. Пиеш го и след като го спреш трябва да ти дойде цикъл до няколко дни.

[/quote]

# 403
  • В сърцето на любимия човек

Въпросите ми са:
- Е ли възможно това тъмно петно да е било оплодена яцеклетка, извинете ме, ако въпросът звучи невежо? Защото имахме контакти около 20-21 ден, когато ибочайно ми е Ову. Възможно ли е док. да се обърка? - Не, не е възможно. Яйцеклетката се отделя от фоликула при неговото спукване (овулация) и се опложда в маточните тръби. Щом фоликулът не се е спукал, значи не е настъпила овулация, следователно е невъзможно яйцеклетката да бъде оплодена
- На 28-ми ден от МЦ, когато ме прегледа втория път, прогестеронът ми беше висок (сутринта го измервах), близо до горна референтна стойност. тук не виждам въпрос
- Би ли ми навредил дуфастона, ако случайно съм забременяла? Не, не би навредил, той се изписва и за задържанр на бременност
- Забравих да я питам, след тези 7 дни пирам дуфастона или го пия, докато ми дойде цикъла? Ако ми дойде по-рано, сигрно е логино да го спирам, обаче ме е яд на себе си, че не се сетих всичките тези неща на място. Дуфастона се пие по предписаната схема, като кървенето трябва да настъпи до 10 дни след спирането му. Ако не настъпи кървене до 10 дни се отива отново на преглед

# 404
На мен ми дойде на последния ден от приема на Дуфастон. След него имах стимулация.
Иначе не вярвам да се обърка ЗФ с бременност. Дуфастонът е изкуствен прогесерон, та едва ли би навредил при бременност. Доколкото знам ниските му стойности са рискови, а не високите.

Общи условия

Активация на акаунт