Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 71

• 58 588
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
Това за първи път го чувам.Аз вече съм с отстранена жлеза от почти година и преди това още една изследвам Тсх ако не всеки месец през месец и нокой от докторите не ми е казвал че трябва да е в чист ден.Единствено без кафе и хапче и на гладно сутрин.
Здравейте! Искам да попитам дали има значение на кой ден от цикъла ще се изследва TSH? Мисля в понеделник да направя контрола,но днес ми дойде и не съм сигурна дали резултатът ще е отчетен вярно.
Това изследване се прави на чист ден.

# 421
  • София
По време на менструация нивата на ТСХ физиологично са по-ниски, за това е добре да се изследват на чист ден.

# 422
  • В сърцето на любимия човек
По време на менструация нивата на ТСХ физиологично са по-ниски, за това е добре да се изследват на чист ден.
За пореден път се убеждавам, че явно аз съм много сбъркана hahaha По време на кървене при мен са  малко по-високи. Освен това, вместо по правило при хипофункция зимата да качвам ТСХ, а лятото да пада, при мен е наопаки. Начев все ми казваше, че е невъзможно, въобразявала съм си, ама лабораторията не лъже.

# 423
Аз моето ТСХ все не мога да го регулирам. Постоянно си сменям дозата Л-тироксин. Тъкмо се нормализира и следващия път е над 2,увелича дозата и пада под 1. Решила съм сега да се изследвам в друга лаборатория,да не би нещо да не го правят изследването както трябва където ходя.
Явно всеки е с различно мнение кога е правилно да се изследва,така че за всеки случай ще изчакам да ми свърши.
Някоя от вас има ли такива проблеми с регулирането на хормона или не си сменяте дозата като мен редовно?Иначе аз нямам Хашимото,единствено ТСХ ми е леко завишен,всичко останало е уж наред.

# 424
  • София
Пънче, ти си уникална 😘

# 425
Delia, с колко покачваш дозата? Ако е малко над 2 се покачва само с 12.5 дозата.

# 426
Аз откакто родих, т.е. от над 2 години съм на 75мкгр Еутирокс. Сега заради Естрофема, който от 2 месеца Стаменов ми назначава, сама си увеличих дозата на 100мкгр. Смятам до 10дни да пусна едно ТСХ да видя как е. Но от опит знам, че ми се качва доста от Естрофема. То и в листовката си го пише. Дори гледам да пия Естрофема поне 3ч. след Еутирокса.

А да ви кажа, че добавките на Денис за втори път ми помагат. Започнах да ги пия август и вчера от кръвта излезе понижение на ФСХ с 11 единици. От 28 паднало на 17. Което пак е много. Но за мен си е добре. Естрадиола се съживи. Дори Стаменов се изненада..А аз пия NAC, L-arginin, Inositol, Folieva, Selen и Масло от вечерна иглика.. Просто съм щастлива, че открих Денис!❤

Последна редакция: нд, 27 яну 2019, 15:33 от Шакира

# 427
  • София
За първи път го чувам

# 428
Аз също и за това ми е странно

# 429
Мисля, че това е подобно на Зарзиото, което преди изписваха почти на всяка една от нас след трансфер и най-вероятно подпомага имплантацията.

# 430
На всякъде търсих да прочета за какво е и се ужасих, та въпроса ми е какво помага след трансфер

# 431
Правени са проучвания, че подобрява връзката между ембриона и плацентата и  се прилага за по-добра лигавица на матката. Също така е алтернатива на Интралипида и Имуновенина; също така приложението му след няколко спонтанни аборта дава положителни резултати при жени, при които не са открити други причини. Всичко това ви цитирам от един английски сайт - fertilityfriends.co.uk

# 432
Емграст е за подтискане на имунната система. слага се подкожно в корема на всеки 3 дни. Поне схемата при мен беше така. Онкоболните си слагат по цяла имжекция, пък ние само по едно отделение.
Шамира, аз имам цяла опаковка л-аргинин, ама ме е страх да го пия. То нали е за подсилване на имунната с-ма, пък баш нея хич не трябва да я подсилваме. Ако някой е по-запознат, нека сподели

# 433
ive,
аз специално го пия защото знам че работи в посока по-добро качество на яйцеклетките. Вчера си пуснах всички имунологични изследвания и ако пак имам доста отклонения, ще го спра пусти му Аргинин. Лошото е, че всичко е нож с две остриета..
При предната си бременност дори и без Аргинин повечето НК клетки пак си бяха завишени. Нали по време на бременност всичко се спира. Та почти до 7ми месец си бях на Имуновенин всеки месец. В началото такива конски дози бяха, че съм ходела в два поредни дни..Моля се сега да не е така..

# 434
Delia, с колко покачваш дозата? Ако е малко над 2 се покачва само с 12.5 дозата.
Последния път я покачих точно с 12,5. От тогава не съм се изследвала,тази седмица ще го направя. ТСХ последно ми беше 2,20, а преди това 0,24, а още преди това 2,59.... общо взето така се движат нещата. Надявам се да се нормализира вече!Иначе аз не пия естеофем, така че не ми влияе той.

Общи условия

Активация на акаунт