Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 71

• 58 453
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, имате ли опит и мнение за FH Pro витамини за жени, освен, че са доста скъпи?

# 631
  • София
Октагам, интратект, имуновенин - това са все имуноглобулини, взаимозаменяеми са.

# 632
Здравейте, имате ли опит и мнение за FH Pro витамини за жени, освен, че са доста скъпи?
Здравейте, да. Пия ги от септември-вече съм на 3 кутия. Спрях всичко друго, пия само тях, омега 3 на мюлерс и еутирокс 25.За яйцеклетките не знам дали в оказало влияние, Амх не съм изследвала, октомври и ноември на спонтанен цикъл яйцеклетка нямаше.Но тази седмица си пуснах изследвания и резултатите са доста добри. Витамин Д е вече в оптимално ниво, а беше дифицит, като нито големи дози вигантол нито Алфа Д3 го мръднаха. Витамин Б12 е също в по висока стойност. За Тсх и пролактин незнам дали имат отношение , но и те по- добри стойности не са били. Не съм напълняла, въпреки че ендокринолога ми каза че има вероятност. Този месец се надявам и на яйцеклетките да даде резултат при пункцията.

# 633
  • София

Добри са, но както каза много са скъпи, на мен д-р Персенска ми изписа Прегнотренд горе долу вършат същата работа, но са на доста по приемлива цена за 45 дни 55-60лв зависи от коя аптека ги купиш.

# 634
Момичета, бях на проследяване преди втора биопсия, днес при Чапанова. Стаменов от понеделник е на работа 😁

# 635
Октагам, интратект, имуновенин - това са все имуноглобулини, взаимозаменяеми са.
Не са взаимозаменяеми. Да, имуноглобулини са, но започнеш ли терапия с един от тях, продължаваш във времето само с него. Не може ако този месец прелеят Имуновенин, следващия да е Октагам. Така казаха имунолозите. Избереш ли един, той остава и по- натам, като преди всяко преливане има контрол на кръвта...А да не казвам колко скъпо излиза,  ако трябва 6-7месеца да се прелива.. Имуновенина е двойно по-евтин от всички други. Но другите не дават такива странични ефекти.

# 636
  • София
Октагама и интратекта ги водят взаимозаменяеми - на мен ми вливаха интратект от март 2018 два месеца вливки един почивам - пробвах да забременея нормално (ноември 2018 ми се получи). Вливаха ми ги заради тъканна съвместимост и НК клетки. Като забременях продължих с вливките - веднъж в 6-та г.с интратект 5 гр и веднъж в 11-та октагам 2 гр. Попитах защо октагам - отговорът беше в момента нямаме интратект (не го внасяли или нещо такова) и че са едно и също.  За имуновенина не съм наясно, даже не са ми го предлагали като опция. Интратекта и октагама са си скъпи и като сложа изследванията преди тях си е малък ужас. В 11-та седмица ми струваха изследвания 525 лв. и после 240 лв. вливка (което чак ми се видя евтино на база 545 лв. за вливката ми в 6-та седмица). Следващите ми изследвания са назначени за 16-та седмица от резултатите зависи каква ще ми е дозата на вливката ако са добри е минималната 2 гр октагам или 2,5 интратект. Но пък ми е първа бременност, в която стигам до 14-та седмица (в момента) и стига да си имам живо и здраво бебче всичко си заслужава.

# 637
Освен само октагам и интратекта да са заменяеми. Или имуноложките да са променили стратегията си...На мен ми предложиха навремето само Октагам и Имуновенин и да съм изберяла от тях двата, като пак казаха, че са едно и също, само дето единия е двойно по-скъп от другия. Ако бях избрала Октагам, спомням си първия път че ми казаха, че двойната доза ще ми струва 1000лв, а Имуновенина близо 700лв.Отделно изследванията всеки месец. И аз като сметнах, че ще трябва да ги давам всеки месец до 7ми мес и лошо ми стана..Та си избрах Имуновенина, нали съм си мазохист, всеки път лошо ми ставаше..

# 638
Момичета, бях на проследяване преди втора биопсия, днес при Чапанова. Стаменов от понеделник е на работа 😁
Нямало ли го е Стаменов?

# 639
Момичета а кога всъщност се озписват едните и другите вливки? Аз правих цяла година вливки с интралипид заради завишени НК клетки (назначени от Русев), но без резултат...Чудя се да направи ли една контрола на тези НК клетки и консултация с друг имунолог и ако трябва да направя от другите вливки... Колко струва изследването за НК клетките в Надежда? Колко струват консултацията с имунолозите в Надежда? Чувствам се объркана вече... И едновременно притеснена да не пропусна нещо...

# 640
Последният път за разширени имунологични платих 240лв. Това е за кръвни. Чакам също и резултат от имунол.биопсия, за която заедно с имплантационен прозорец платих около 400лв., ако не се лъжа. А е хубаво освен кръвни да има и имунол. биопсия. Но честно да ти кажа досега не съм чула този Интралипид да е помогнал на някой. Всички ходят при Русев и той изписва само тоя Интралипид. Дали защото е евтин вариант и хората се навиват да пробват не знам. Имам чувството, че на тези на които е помогнал е чисто съвпадение на ситуация, лекарства и т.н.

# 641
  • София
Нямало ли го е Стаменов?

Аз звънях миналия петък и ми казаха, че на 6-ти, 7-ми и 8-ми ще отсъства и на 11-ти е на работа.

# 642
Шакира а за колко време излизат резултатите и могат ли да се правят по време на МЦ? В края на месеца като ми дойде цикъла Цветков ме вика на 2-3ден от МЦ за да ми назначи инжекции и започваме стимулация и си мисля направо да го съчетая и да ди пусна и имунологичните и ако излизат бързо резултатите ще мога да направя и вливката след пункцията... Предварително ли се записва час за консултация с имунолог или отивам правя имунологичните изследвания и после отивам при имунолог за терапия? А на всички пациенти ли назначават тези вливки? Или все пак има и жени без отклонения в имунологичните изследвания?

# 643
  • Кърджали
Нямало ли го е Стаменов?

Аз звънях миналия петък и ми казаха, че на 6-ти, 7-ми и 8-ми ще отсъства и на 11-ти е на работа.

На 7.11 бях на преглед при Персенска и Стаменов преглеждаше в неговият кабинет.

# 644
Мисля че можеше по всяко време да се вземат имунологични кръвни. Обади се на телефона им и си запиши час. Питай ги също тях. Те ще ти кажат кога да отидеш. Малко трудно става от сега за сега. Тяхната консултация не се плаща. Плащаш само кръвните изследвания. Явно е включено в цената. Не винаги изписват вливки. Ако имаш нужда тогава. Не си мисли...някакви такива неща. Но те отричат Интралипида...Ако има увеличение на НК клетките първоначално изписват терапия. Отиваш на контрола и вече тогава назначават вливки.

Общи условия

Активация на акаунт