Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 71

• 58 432
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Записвам се да следя темата. Макар, че първата ми среща с д-р Цветков ще бъде чак февруари.. Ама то като се замисля ей сега ще се изтъркаля месец и половина😊

Аз бях пациент на доктор Цветков и благодарение на него имам прекрасно момиченце. Препоръчвам го с две ръце.

# 646
Момичета, бях на проследяване преди втора биопсия, днес при Чапанова. Стаменов от понеделник е на работа 😁
Нямало ли го е Стаменов?

Аз звънях миналия петък и ми казаха, че на 6-ти, 7-ми и 8-ми ще отсъства и на 11-ти е на работа.

На 7.11 бях на преглед при Персенска и Стаменов преглеждаше в неговият кабинет.
Дали Чапанова не е преглеждала в неговия кабинет?

# 647
На мен на 7ми Чапанова ми взе биопсията в неговия кабинет. Но това беше сутринта.

# 648
  • и тук и там :)
Здравейте, имате ли опит и мнение за FH Pro витамини за жени, освен, че са доста скъпи?
Аз ги пия вече пети месец, а от два месеца добавих и вечерна иглика - дали от тях или стечение на обстоятелствата, но този месец стартирах с 5 фоликула. До сега съм имала макс.2 и веднъж 3 фоликула.
Първия път си купих FH Pro от аптеката в Надежда за 180лв., но втория път от Iherb. От Iherb ги комбинирах и с други добавки и ми излезна около 112лв.
FH Pro ми ги изписа Персенска 3*1

# 649
  • Кърджали
На мен на 7ми Чапанова ми взе биопсията в неговия кабинет. Но това беше сутринта.
Моят преглед беше следобед.

# 650
Момичета а кога всъщност се озписват едните и другите вливки? Аз правих цяла година вливки с интралипид заради завишени НК клетки (назначени от Русев), но без резултат...Чудя се да направи ли една контрола на тези НК клетки и консултация с друг имунолог и ако трябва да направя от другите вливки... Колко струва изследването за НК клетките в Надежда? Колко струват консултацията с имунолозите в Надежда? Чувствам се объркана вече... И едновременно притеснена да не пропусна нещо...

При предишните ми опити посещавах доц. Конова. За многократно завишени НК клетки ми е предписвала единствено интралипит преди трансфер. Моите винаги са били много високи поради автоимунно заболяване. Не миэе предписвала последваща терапия или вкарване на НК клетки в норма, защото според нея продължителното подтискане с медикаменти, ги активира по-силно след време. Поне при мент така стояха нещата.

# 651
  • София
Аз звънях миналия петък и ми казаха, че на 6-ти, 7-ми и 8-ми ще отсъства и на 11-ти е на работа.

Значи или са ме излъгали, или той си е променил графика в последния момент. Защото аз трябваше на 7-ми или на 8-ми да отида за проследяване за биопсия и в крайна сметка ми дадоха час за 11-ти, понеже уж щял да отсъства. Надявам се само да не е късно и да не изпуснем ОВУ-то Sad

# 652
  • София
Доц. Конова ми е предписала 10гр Октагам или Интратект, а също така и аспирин протект,който до сега никога не съм го пила след трансфер и фраксипарин до термин. Аз казах на др Стаменов,че имам такова предписание от иминолог,но не съм пояснявала от кой точно и той не ме е питал,но каза “Супер!”, съгласи се. И като отидох при имунилозите в Надежда те ми ги наговориха тези неща и ме наплашиха,а аз нямах време да реагирам и направихме нов опит без това лечение. Уж се разбрахме,ако не се получи пак да отида при тях,но ще видим какво ще стане. Май пак ще искат нови изследвания,а това е свързано с време и пари. Понякога не виждам защо едно и също изследване трябва да се прави по 100 пъти само и само да е в тяхната лаборатория.Имам и заповед от фонда,която изтича... надявам се все пак да ми се получат нещата!
Консултацията ти с имуноложките в Надежда и при двете ли беше? Аз лично съм била на вливки с пациентка на болницата, на която и вливаха интратект 10 гр (на мен 5 гр) и си бяхме в нормално отделение (където има места те слагат за вливката, веднъж бях и в реанимация ама защото другаде нямаше места). Аз също бях на аспирин протект до бременност и на клексан (същото като фраксипарина, ама аз към него направих алергия и затова ми е изписан клексан) до термин. Аспирина и клексана са ми предписани от друга клиника (имам тромбофилии), но в имунологията не са ми казали да има някакъв проблем и не са оспорвали това лечение (даже ми казаха да продължа задължително с клексана дори да ми го спрат от лечението от другата болница). Странно ми е да ти откажат вливките 10 гр интратект си е 1000 лв - единственото ми обяснение е да имаш някакво допълнително заболяване или просто да искат да си направиш изследванията при тях (за съжаление излиза доста скъпо - лабораторията им за всички изследвания е много по-скъпа от другите места където съм си правила).
Да добавя, че съм и с хашимото.

Последна редакция: сб, 09 фев 2019, 23:20 от Aisi_Popova

# 653
Аз също съм с автоимунно. Хашимото. Дори 3 год след предишния опит сега пак са двойно над нормата..Ще видим и в биопсията дали пак са си там. А аз си мислех, че Конова назначава имуноглобулини...Особено при автоимунни. Поне с такова впечатление останах навремето като четох нейни публикации по темата.

# 654
  • София
Аз също съм с автоимунно. Хашимото. Дори 3 год след предишния опит сега пак са двойно над нормата..Ще видим и в биопсията дали пак са си там. А аз си мислех, че Конова назначава имуноглобулини...Особено при автоимунни. Поне с такова впечатление останах навремето като четох нейни публикации по темата.
Интратект е имуноглобулини

# 655
Да Нандинче,
Но koko_hello е писала, че Конова и назначава Интралипид за завишени НК клетки.

# 656
  • В сърцето на любимия човек
Преди 3 години Октагама беше 100лв за 1гр + парите за самото вливане (някъде около 40-50лв беше) и са ми правили вливките и на 3ти и на 4ти етаж, където има места. Не ми е ставало лошо, вливаха ми по 5гр Октагам.
Изненадана съм, че са наплашили така пациентката и ако е само защото не си е пуснала изследванията при тях ще е много жалко Sad

# 657
Да Нандинче,
Но koko_hello е писала, че Конова и назначава Интралипид за завишени НК клетки.

Трябваше да уточня, че имам синдром на Сюгрен, който не се влиае от имуноглобулин

# 658
Не мога да си спомня името на имуноложката ,с която говорих в Надежда,но те бяха 4 жени тогава в кабинета ѝ-не знам коя каква точно беше. Иначе съм си правила всички изследвания и в Надежда-имунологични,генетични,крос- мач и т.н. Било е обаче преди повече от година и може би за това искат да ги повторя. Иначе нямам допълнително заболяване, някакъв имуноглобулин мисля,че ми е по-нисък ,но те до сега винаги са ми казвали,че това не е проблем. За вливките обаче явно нещо ги притеснява,но защо Конова не спомена такова нещо-не знам. А съм ѝ показвала всичките си изследвания и жената доста време ми отдели за консултация. Аз лично останах изключително доволна от нея!

# 659

Значи или са ме излъгали, или той си е променил графика в последния момент. Защото аз трябваше на 7-ми или на 8-ми да отида за проследяване за биопсия и в крайна сметка ми дадоха час за 11-ти, понеже уж щял да отсъства. Надявам се само да не е късно и да не изпуснем ОВУ-то Sad

И аз за това питам толкова ,защото за пък за една процедура трябваше да говорят с него и ме отсвириха...

Общи условия

Активация на акаунт