Бъдещата свекърва / снаха, зет, тъща/ - нагласи и очаквания

• 58 702
  • 1 246
  •   1
Отговори
# 105
Само отбелязвам, че се лашкаш в две противоположни посоки, много резки промени от 100% бяло в 100% черно, бъди категорична или в нюансите на бялото или в нюансите на черното. Simple Smile
60 черно и 40 бяло.

# 106
Бааах 3тата ми свекърва е водолей. Не се познаваме добре, но вече се наплаших от вашите писания. Всъщност, аз даже си я усещам, че няма да се харесаме и не искам близки отношения. Как ще реагира обаче като научи, че сина и е доста сериозно обвързан с мен...

# 107
  • Down south
Като бъдеща тъща, отсега приготвям оптическия мерник, лопатата и алибито, ако зетят само посмее да накриви шапката на Мамина Златна.
Joy
Хм, първото и второто, налични, третото ще иска повечко време и подготовка.

Бъдеща тъща, но май място за такава, в мен няма, а може и да не се намери Close

# 108
Хоп и в тази тема. В някакво бъдеще, което в момента ми се струва много далечно, ще бъда свекърва. Разбиранията ми по темата са като на родителите ми и смятам да възпитам по същия начин малкия мъж: две семейства под един покрив не живеят и който иска деца, да си ги гледа, аз моите когато е трябвало, съм ги гледала. Разбира се, че като имат нужда от помощ за няколко дни и ако имам възможност, бих гледала внуче, но не и да съм част от ежедневието. Относно отношенията между възрастните - държа по възможност да се уважаваме, при нужда да си помагаме, но да си има граници и да не са ни редовни (твърде чести) вижданията. Снахата каквато си я избере, никой не ми се е бъркал на мен да си чупя главата, аз също ще се постарая да се занимавам със себе си, вместо да разпитвам като следовател.

P. S. Риби с асцендент рак достатъчна предпоставка ли е да се наредя и аз сред супер свекървите? Joy

# 109
  • Ямбол
Като бъдеща свекърва, при това водолей, не бих се натискала за близки отношения със снаха, с много свекърви преди мен. То докато се запознаем и ще е ред на следващата свекърва.

# 110
Хората, с които имам и държа да имам близки отношения, се броят на пръстите на едната ми ръка. Като дявол от тамян се пазя от близки отношения с останалата част от човечеството. Дистанция и учтивост са достатъчни за отношенията.

# 111
  • София
Хахаха Grinning След хиляди години и аз ще съм свекърва Водолей Grinning Нямам търпение синът да порастне и да се порадвам на баща му Grinning Нямам намерение да се бъркам на младите, ама знае ли човек. Още не е късно и тъща да стана, ама каквото донесе щъркелът Grinning

# 112
Уиш, как са родителите на Хамстера? Запозна ли се с Майката вече ?

# 113
божеее, от тук разбрах, че свекървите хич недолюбват снахите си и ги искат по далече. аз пък се надявах да се слижа с моята, поне на кафе или другаде да можем да идем. ако има нужда жената, да ми се довери и да и помогна, а ако аз имам нужда от съвет, да мога да питам. моята мама почина, а тя е жена все пак...
за децата не искам да ми ги гледа, да не помислите, че е заради това.

# 114
Тук сме потенциалните свекърви, не се знае като се преквалифицираме в "А" групата каква песен ще пеем.Blush
И аз преди си мислех, че ще ми се разшири семейството с едно момиче, каквото не съм имала, но като чета от няколко години този форум и взех, че се замислих над много евентуални проблеми, които следват сближаването. То отначало май за всички е радост в къщи, еуфория и взаимни положителни очаквания , пък после става сложно

# 115
божеее, от тук разбрах, че свекървите хич недолюбват снахите си и ги искат по далече. аз пък се надявах да се слижа с моята, поне на кафе или другаде да можем да идем. ако има нужда жената, да ми се довери и да и помогна, а ако аз имам нужда от съвет, да мога да питам. моята мама почина, а тя е жена все пак...
за децата не искам да ми ги гледа, да не помислите, че е заради това.
Мне, аз просто съм темерут и това ми е отношението към цялото човечество. Не е лично към бъдещата снаха.

Таис, не съм се запознала още, но разбрах, че Говендър Мой я е подмамил с печени суджуци и тя е зарязала вегетарианството. Това значи, че опасността за живота на Хамстера рязко е нарастнала.  Mr. Green

# 116
Мне, аз просто съм темерут и това ми е отношението към цялото човечество. Не е лично към бъдещата снаха.

Уиш, но докато четох се оказа, че никой тук не смята да се сбижи с бъдещия/настоящия зет или снаха. Пък за друга рода да не говорим. Laughing

# 117
Може би е по-добре, защото винаги има опасност желанието за сближаване да се изтълкува като опит за вмешателство. Колкото по-надалеч стои човек, толкова по-малък е рискът от сблъсък и конфликти. Най-много да го обвинят в незаинтересованост. Но при сближаването толкова подводни камъни може да настъпи, че да настане нова световна война.

# 118
  • София

Уиш, но докато четох се оказа, че никой тук не смята да се сбижи с бъдещия/настоящия зет или снаха. Пък за друга рода да не говорим. Laughing
Що пък да не се сближа. Ако зетят слуша метъл и гръндж, обича бира, Умберто Еко и морето, ще се разберем веднагически, взимам го под крилото си с кеф Simple Smile

# 119

И да има, смеят ли да си признаят? Веднага ще бъдат обвинени в скандална намеса в младото семейство, интригантство, клюкарщина, желание за контрол и всички останали смъртни грехове. А и като нищо може да им се падне снаха темерут, та по-добре да си траят и да не дърпат дявола за опашката.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт