Бъдещата свекърва / снаха, зет, тъща/ - нагласи и очаквания

• 58 700
  • 1 246
  •   1
Отговори
# 90
  • Ямбол
Не мисля, че е редно да се взима страна. Затова и никога не съм се жалвала на свекървата, още повече, че тя го е възпитавала и значи се оплаквам от нея.
Ако снахата ми се оплаче от сина ми, ще я посъветвам да говори с него. Моята роля е свършила отдавна и не ми е работа да се намесвам.

# 91
Аз сега се сещам за моята бивша свекърва, вече покойница, когато бях млада булка и ходехме на гости, за разни ситуации. Аз лично винаги съм била леко дистанцирана от нея, защото от мъжа ми, вече бивш, какви ли не ужасии знаех за възпитанието и методите и, та си бях и настроена. Но от позиция на времето, си мисля, че не е била толкова лоша, колкото тогава ми изглеждаше. Нямаше форуми по онова време, иначе щЕх да рева кански в свекървенската Blush
Спомних си случай, в който сме на гости в града и за дълго лятото, там нямах кой знае какви условия, а и гладенето хич не ми се отдаваше, бях изгладила две ризи за "милото", а той ми се развика там пред нея, че всичките трябвало да са му на закачалките. Отивам аз да гладя и си рева тихичко, свека и тя се суети около мен и подсмърча. Викам си кво ли е станало, а то - тя ми разправя , а ти чу ли го каква забележка ми направи за рибата / на обяда, че била като варена , а не- пържена/. Аз не съм го и отчела , та тя реве и аз рева Joy

# 92
Ами, ревете. Малко ви е било.
Вместо да се съюзите и да му начукате канчето така, че да не посмее друг път да ви прави забележки, особено за неща, които може и сам да си свърши.

# 93
  • София
Спомних си случай, в който сме на гости в града и за дълго лятото, там нямах кой знае какви условия, а и гладенето хич не ми се отдаваше, бях изгладила две ризи за "милото", а той ми се развика там пред нея, че всичките трябвало да са му на закачалките. Отивам аз да гладя и си рева тихичко, свека и тя се суети около мен и подсмърча. Викам си кво ли е станало, а то - тя ми разправя , а ти чу ли го каква забележка ми направи за рибата / на обяда, че била като варена , а не- пържена/. Аз не съм го и отчела , та тя реве и аз рева

Жени под мъжки ботуш. Възпитала е мамин златен господарчо и после ти го е дала на отглеждане.

# 94
Дам, големи пропуски е допуснала тя, даде ми уникално негоден продукт.
Сега друга си го отглежда, дори не искам и да любопиствам как. Навремето бях стигнала до психолог , загубена и забълбукана в някакво отчаяние. Жената с две думи ми каза - той не уважава собствената си майка , ти искаш теб да уважава.
Та уж съм научила сина ми да уважава жените и да ги цени. Ще видим какво ще се случва.

# 95
И съм съгласна с вас, и не съм толкова. Не е само жената, която възпитава, тия мъже си имат и бащи все пак. То не е само да кажеш, че си баща, далеч по-сложно и отговорно е, но Ганьо не му се занимава, защото има кой да се погрижи... хммм май пак до жената и нейната толерантност и робска психика стигнах. Май са си виновни жените, че търпят, нали кучето скачало според тоягата.

# 96
  • София
Така е, и двамата родители възпитават. Лошото е, че тук из нашите ширини, бащите, които отделят време на децата си и участват активно във възпитанието и грижите по тях, са по-скоро екзотика - или поне е било екзотика до съвсем неотдавна. Последните години виждам голям напредък около мен - все по-свестни, силно ангажирани с децата и дома мъже, в т.ч. и моят.

# 97
Да , така е, бащите са вече пряко ангажирани в отглеждането , не само във възпитанието. Но това пък после рефлеткира при разводите - вече пряко заетите от ден първи с децата си татковци, имат равни права да си спечелят родителските такива, защото са доказали и близост, и умения. А мамите почват да пищят и да ги ограничават в режимите. Трябва да се мисли и това докъде води. Разчупи се вече моделът с двата уикенда таткови. И правилно, според мен.

# 98
Е, факт е и, че жените сме по- чувствителни. Принципно няма да се натоваря и разстроя особено, ако някой (близък) ми каже, че нещо според него не е свършено добре, освен ако не съм в извънредно лошо настроение. И аз правя забележки и съм за градивната критика, няма нищо лошо, другия път ще се постарае човек повече и така. Изключвам ситуации, в които забележките са системни, за всичко и са отправени с откровена злонамереност и цел да засегнат човека насреща. Моята свекърва е супер чувствителна и тънкообидна, до степен, в която натоварва. Аз не понасям да трябва всяка дума да я премисля 3 пъти, дали няма да обидя някого. Понякога смешно ми става дори. Последно, преди няколко седмици говоря с нея и в процеса на разговор споменавам дъщеря и по име, но не на галено, ами цялото й име, както си е. Ех, големи разсъждения дръпна по този повод, а аз нищо не съм имала в предвид. И за мен, ако някой се казва Георги да речем, или Теодора е съвсем в реда на нещата, да ги споменеш така, но за нея не. Ако не кажем "Гошко" или "Тедито", значи непременно някакви лоши чувства таим към тях. Grinning

# 99
  • София
Да , така е, бащите са вече пряко ангажирани в отглеждането , не само във възпитанието. Но това пък после рефлеткира при разводите - вече пряко заетите от ден първи с децата си татковци, имат равни права да си спечелят родителските такива, защото са доказали и близост, и умения. А мамите почват да пищят и да ги ограничават в режимите. Трябва да се мисли и това докъде води. Разчупи се вече моделът с двата уикенда таткови. И правилно, според мен.
Интелигентни хора се развеждат интелигентно, без мелодрами. Имаме двама семейни приятели, разведени с деца. Всичко мина съвсем културно. Единият има 2 деца, другият - 1. Почти еднакви споразумения с майките имат - децата живеят по няколко дни при единия родител, после няколко дни при другия. С мъжа ми сме се разбрали, ако някога стигнем до раздяла, да приложим същия модел. Познавам много добре децата, близки сме, и виждам колко обгрижвани са и преди, и след развода.

Моят развод преди години мина тихо и спокойно, дори ползвахме един и същ адвокат, наша близка. След делото седнахме да си поговорим и да хапнем, а после отидохме на кино Simple Smile И досега съм близка с бившия си съпруг, един от най-добрите приятели ми е. Всеки път когато си дойдат в БГ се виждаме семейно с децата (той има момченце, ние - момиче).

# 100
  • София
Но това пък после рефлеткира при разводите - вече пряко заетите от ден първи с децата си татковци, имат равни права да си спечелят родителските такива, защото са доказали и близост, и умения. А мамите почват да пищят и да ги ограничават в режимите. Трябва да се мисли и това докъде води. Разчупи се вече моделът с двата уикенда таткови. И правилно, според мен.
Ами да, раждането на детето не е автоматичен признак на майчина любов. То животни си изоставят малките, та какво остава за хората, които не разчитат само на инстинкти.
Може да звучи еретично, но и жените  не трябва да позволяват на мъжа да ги прави на маймуни заради родителските права. Ако му каже "ОК, гледаш го ти, аз ще съм добрият родител за уикенда", при нежеланието на много жени да гледат чуждо дете, ще му светне бързо кое му изнася.

# 101
23 - учи редовно и работи, помага й много със сметките и със домашната работа. Малко е чепат и тя все ми се оплаква, че не може да се разбере с него, но тя не се й опитва по лекия начин да му извади душата - при мен се получава и се разбираме.

Според мен още го смята за незрял, а и друга грешка / аз го виждам като грешка, може и да не е /, тя се ОПЛАКВА от детето си пред теб и така му срива авторитета. ми не е тактично някак . И твоята не е лесна Blush
То остава да и кажеш  да бе, права си. Кви коалиции против горкото момче Laughing

Няма такова нещо.
Тя от него хем се оплаква, хем много го хвали. Като е пред други хора примерно - ама, той много работи и учи, учи ХХХ  т.н, а когато е пред мен - ама виж го какъв е, как може да го търпиш , много е капризен, много е такъв и онакъв, дразнел я нарочно, вдигал й кръвното.
Абе, жена, аз съм си го избрала и съм същата като него. Ако ми прави такива номера - ще му покажа вратата , но аз така съм го свикнала - ред и дисциплина , иначе куфарчето и да си ходи. Аз пък такива фасони не приемам. Тя хем прекалено много го разглезва , хем се оплаква от него. Аз, да ви кажа правичката, хич не се оплаквам от него и не си го давам. Работи много, не се оплаква от нищо, глези ме и гледа аз да съм добре и е много разбран и лесно ще се разбереш с него, много е дипломатичен и иска всички да са равни.Рядко подарява подаръци и прави изненади, но на мен това не ми е важно, а да ме понася психически и да ми слуша оплакването и тревогите.  Много е спокоен и сериозен, също много забавен и умен. Даже като ми е зле деня той го оправя моментално. Всичко си ми харесва - даже като спори за глупости и после се извинява. Тя го изкарва много лош за всииииичко. Ами - за всеки влак си има пътници и аз не съм по-некапризна от него.

Не искам да съм лош пророк, ама много внимавай с тази жена. Много ми напомня за моята свекърва едно време. Така отначало как се сближи с мене, уж много ме харесва, после постепенно почнаха разни подмятания и накрая се оказа, че зад гърба ми мрежа плете. Много проблеми ми създаде. Ако има значение, също е Водолей Simple Smile. Според мен трябва да престанеш да споделяш с нея. И възможно най-скоро да се отделите. Не казвам да я отрежеш съвсем, но такива разговори за сина й не води. Не знаеш после какво и как ще излезе от нейната уста.

Аз съм търпелив човек, но до едно време. Но синчето й е с второ предупреждение за нея. Нямам никаква енергия да търпя тази жена. Аз знам, че го прави - майка ми същото каза за нея като й разказвах. Въпрос на време е да се ядосам и да й поверя синчето само на нея. Дето се вика - много риба има в морето , а такъв мъж, който говори за личните ни неща с мама ще го хвърля на боклука. То любов, любов, ама някои мъже не разбират, че съпругата не е длъжна да се сприятелява с мама и свекърва, която задължително иска да ми се мести във всичко, а тази е точно такава. Чайничето ми е доста кипнало, а синчето като го гледам гледа винаги тънко да мине и некачествено, отколкото като мен с пот и сълзи към успеха.

# 102
Дали бъркам потребителите, не каза ли преди няколко страници, че си го харесваш какъвто е, Уоркрафт? (ку бъркам да ме извините) Laughing

# 103
Дали бъркам потребителите, не каза ли преди няколко страници, че си го харесваш какъвто е, Уоркрафт? (ку бъркам да ме извините) Laughing
Аз си го харесвам, но има други неща намесени. И те не могат да се преглътнат ей така, а аз съм злопаметен човек и търпението ми е ограничено за неговите грешки. От една гола любов няма да стоя с него. Като сложим и историята с майка му . Имам причини да си търся по-хубав модел.

# 104
Само отбелязвам, че се лашкаш в две противоположни посоки, много резки промени от 100% бяло в 100% черно, бъди категорична или в нюансите на бялото или в нюансите на черното. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт