Бъдещата свекърва / снаха, зет, тъща/ - нагласи и очаквания

• 58 694
  • 1 246
  •   1
Отговори
# 75
За мен това са само шеги - влез й в тона малко, щото иначе стоиш смешно, като някаква сериозновата млада пушка. Нека си приказва.

Аз приемам неща на смешка, но не такива, които са свързани с него. Или с мен. Така най - бързо може да се ядосам. Особено за него.
Другото, което трябва да добавя, е - аз съм първата, която се е задържала най-много от всички и тя ми се чуди как , защото той не се влюбва лесно и бързо му омръзва всичко.Една от главните причини сега така да ми се подмазва и да иска да сме приятелки, но аз едва ли ще падна по гръб, знаейки какви ги е говорила зад гърба ми. Просто такъв човек съм и той го знае.

# 76
Warcraft,
Тя си мисли, че е духовита. Може и да е добронамерена, знае ли човек.
Истината е, че порастналите ни деца поставят границите, а не ние, дъртите. Всеки трябва да си преп*кае територията и да има граница, която не се прекрачва. Но тонът трябва да се зададе от младите, според мен. Ето, аз например, си ходя на работа , понякога работя и в събота и неделя, много ми се е искало да въведа някакво статукво за идват на обяд в неделя , примерно. Ами не се получи, като ме изряза синът ми на два -три пъти, че са изморени и не им е до гости. В други случаи звънят и се почва- ще дойдем довечера , какво ще ни сготвиш / за почивни дни става дума, а не ей така изневиделица/. Много работят и ги разбирам. На мен си ми липсва синът ми , нищо, че скоро ще станат девет години, откакто си заживя сам, като ампутирана от кръста надолу се чувствах в началото, но ...такъв е животът.

# 77
Аз разбирам какво й е , защото майка ми беше същата, когато се изнесох. Докато той не се изнесе, тя няма да се промени и да приеме факта, че децата й имат личен живот. Все едно ще й крада сина от вкъщи и ще си го сложа на рафта вкъщи един вид. Кофти ще й е първите два- три месеца, но после се свиква. Приятелят ми знае, че не й прави услуга, но какво да направи - това е типична женска реакция. Мен ме дразни, че се шегува с това. Аз съм доста чувствителна като цяло, а за него съвсем откачам като стане въпрос  - без значение човека хубаво нещо ли ще каже или не.
Само да кажа, че приятелят ми не е мамино синче - даже напротив. Иска всичко да си прави сам, готви , чисти , мъжката работа и нея върши и на нея помага с каквото може.

# 78
На колко години е приятелят ти ?
Време е да се отдели от пъпната връв. Ама и ти си се настроила Joy
Лекичко , с такт , с памук душата, нали знаеш. Пък резултатът е същият.

# 79
23 - учи редовно и работи, помага й много със сметките и със домашната работа. Малко е чепат и тя все ми се оплаква, че не може да се разбере с него, но тя не се й опитва по лекия начин да му извади душата - при мен се получава и се разбираме.

# 80
  • София
Всеки път като ви чета, ми идва да звънна на свеки и да я поздравя. Страшно читав човек - ей такава тъща искам да съм един ден. Не се меси, не ръси акъл, не прави драми. Виждаме се 2-3 път годишно, културно, и толкова. Никога не си е позволявала дебелашки изцепки и шеги по отношение на сина си.

Жалко, че майка ми не е такава Simple Smile Тя все ми пили нещо, все съм крива как гледам детето, ама защо не правя това или онова, докато не й скръцна със зъби. Със зет си е памук иначе.

# 81
Аз наистина нямам проблем с нея, ако не ръси глупости и ако не се заяжда с мен за някакви малки дреболии. Аз сама няма да нападна, чакам другата страна първа, за да имам мотив за атака, но тя нещо винаги ми е била съмнителна. Уж са една зодия с приятеля ми, а са различни от тук до небето, даже не се разбират за битовизми. Водолей са двамата.

# 82
23 - учи редовно и работи, помага й много със сметките и със домашната работа. Малко е чепат и тя все ми се оплаква, че не може да се разбере с него, но тя не се й опитва по лекия начин да му извади душата - при мен се получава и се разбираме.

Според мен още го смята за незрял, а и друга грешка / аз го виждам като грешка, може и да не е /, тя се ОПЛАКВА от детето си пред теб и така му срива авторитета. ми не е тактично някак . И твоята не е лесна Blush
То остава да и кажеш  да бе, права си. Кви коалиции против горкото момче Laughing

# 83
  • BG
Ох, такива шегобийци как ги затапвам Wink а имам приятелка, която е царица на тънкото ухапване, та от нея се уча. Но не ти препоръчвам, защото ще изригне в злоба към теб, Warcraft. Такива обичат те да се "шегуват" само на чужд гръб.
А относно внуци-стига да съм здрава и неизкукала-с удоволствие. Защото знам какво е да си сам като куче и да няма на кой да оставиш детето за да идеш на мамограф, на зъболекар и прочие.

# 84

Според мен още го смята за незрял, а и друга грешка / аз го виждам като грешка, може и да не е /, тя се ОПЛАКВА от детето си пред теб и така му срива авторитета. ми не е тактично някак . И твоята не е лесна Blush
То остава да и кажеш  да бе, права си. Кви коалиции против горкото момче Laughing

Няма такова нещо.
Тя от него хем се оплаква, хем много го хвали. Като е пред други хора примерно - ама, той много работи и учи, учи ХХХ  т.н, а когато е пред мен - ама виж го какъв е, как може да го търпиш , много е капризен, много е такъв и онакъв, дразнел я нарочно, вдигал й кръвното.
Абе, жена, аз съм си го избрала и съм същата като него. Ако ми прави такива номера - ще му покажа вратата , но аз така съм го свикнала - ред и дисциплина , иначе куфарчето и да си ходи. Аз пък такива фасони не приемам. Тя хем прекалено много го разглезва , хем се оплаква от него. Аз, да ви кажа правичката, хич не се оплаквам от него и не си го давам. Работи много, не се оплаква от нищо, глези ме и гледа аз да съм добре и е много разбран и лесно ще се разбереш с него, много е дипломатичен и иска всички да са равни.Рядко подарява подаръци и прави изненади, но на мен това не ми е важно, а да ме понася психически и да ми слуша оплакването и тревогите.  Много е спокоен и сериозен, също много забавен и умен. Даже като ми е зле деня той го оправя моментално. Всичко си ми харесва - даже като спори за глупости и после се извинява. Тя го изкарва много лош за всииииичко. Ами - за всеки влак си има пътници и аз не съм по-некапризна от него.

# 85
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Аз май мога да съм тъща на снаха Smile Наскоро щерката каза, че не е решила твърдо, но един ден може да живее с момиче и да не ражда, а да си осинови дете. Попита дали ще я обичаме тогава - отговорихме, че за нас няма значение с кого живее и дали ще ражда, любовта ни е безусловна. Животът си е нейн.

Снаха или зет, ще се старая да си прикрия рогата под голяма коса. Няма да се бъркам, освен ако, не дай се Боже, се стигне до насилие.

Лошо няма ... Пожелавам си да са ми здрави децата и половинките им. Да са щастливи и доволни от изборите си - тогава ще съм прекрасна тъща на каквото и да било ... НО ..., ако ги видя нещастни - ще съм тъщата кошмар независимо от пола Simple Smile Такива са ми очакванията и нагласите ... и смятам, че ще е точно така - няма да се меся, ако виждам щастие и доволство, ако виждам тъга в очите на щерките - ще избождам очи ...

# 86
  • Paris, France
Почти безобидн@, какво точно ще направиш ако видиш тъга в очите им? Ако някое от децата ми е нещастно във връзка мога да помогна с прибиране на багаж, настаняване и малко бърсане на сълзи, но с повече от това не, дори да искам. Няма как да променя нечий характер.

# 87
  • Ямбол
Ще им свие тревичка, че да се развеселят ...

# 88
  • София

Няма такова нещо.
Тя от него хем се оплаква, хем много го хвали. Като е пред други хора примерно - ама, той много работи и учи, учи ХХХ  т.н, а когато е пред мен - ама виж го какъв е, как може да го търпиш , много е капризен, много е такъв и онакъв, дразнел я нарочно, вдигал й кръвното.
Абе, жена, аз съм си го избрала и съм същата като него. Ако ми прави такива номера - ще му покажа вратата , но аз така съм го свикнала - ред и дисциплина , иначе куфарчето и да си ходи. Аз пък такива фасони не приемам. Тя хем прекалено много го разглезва , хем се оплаква от него. Аз, да ви кажа правичката, хич не се оплаквам от него и не си го давам. Работи много, не се оплаква от нищо, глези ме и гледа аз да съм добре и е много разбран и лесно ще се разбереш с него, много е дипломатичен и иска всички да са равни.Рядко подарява подаръци и прави изненади, но на мен това не ми е важно, а да ме понася психически и да ми слуша оплакването и тревогите.  Много е спокоен и сериозен, също много забавен и умен. Даже като ми е зле деня той го оправя моментално. Всичко си ми харесва - даже като спори за глупости и после се извинява. Тя го изкарва много лош за всииииичко. Ами - за всеки влак си има пътници и аз не съм по-некапризна от него.

Не искам да съм лош пророк, ама много внимавай с тази жена. Много ми напомня за моята свекърва едно време. Така отначало как се сближи с мене, уж много ме харесва, после постепенно почнаха разни подмятания и накрая се оказа, че зад гърба ми мрежа плете. Много проблеми ми създаде. Ако има значение, също е Водолей Simple Smile. Според мен трябва да престанеш да споделяш с нея. И възможно най-скоро да се отделите. Не казвам да я отрежеш съвсем, но такива разговори за сина й не води. Не знаеш после какво и как ще излезе от нейната уста.

# 89
Мен още отсега ме тормози хипотетична ситуация , в която снахата се оплаква от сина ми пред мен, и то за неща, с които бих била съгласна. Направо се моля да не доживявам такова нещо, защото се чудя как ще реагирам. То него че ще го нашокам насаме, ясно. Но какво на нея да кажа Weary

Общи условия

Активация на акаунт