Бъдещата свекърва / снаха, зет, тъща/ - нагласи и очаквания

• 58 685
  • 1 246
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Witchcraft не съм съгласна с теб. Това е твоята гледна точка. Моята също между другото. Но има снахи, които очакват свекърва им да им помага за всичко, дори без да са казали че имат нужда. Просто по презумция. И като не получат тази помощ /просто например, защото другата страна не знае че се очаква от нея/ вече свекървището има черна точка, разочарование, премълчаване или в най-лошия случай обидни думи. Затова и в съседната тема за снахите, повдигнах въпроса за откровения разговор в началото за уточняване на мирогледа на едната и на другата страна.

# 61
  • Бургас

Затова най-добре направо да умреш, за да е сЮвсем спокойна снахата. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 62
Ако искаш да бъдеш идеалната свекърва, най-добре не се меси във взаимоотношенията на младите; не изказвай мнение без да те питат; не се натрапвай и не досаждай; отзовавай се, само когато и ако те повикат.
А бисквитка да очаква ли за награда?

Ей сега ще седна на стендбай и ще търпна в ожидание да ме повикат, за да се отзова. Да бе, да.

# 63
  • Paris, France
Впрочем, той ти е мъж, щом имате деЦА, независимо подписали ли сте или не. Или ситуацията е друга?

Не и е мъж, а само баща на децата. Казаха ми, че сега в България, след 10 години фактическо съжителство без брак партньорите придобивали права на женени като част от наследство, пенсия итн, но не зная доколко е вярно.

Има вероятност в далечното бъдеще да стана свекърва, че и тъща, но не се замислям по въпроса. Вероятността е минимална, хаха, предвид, че все по-малко хора се женят. Партньорските отношения на децата ми са си тяхна работа. С удоволствие ще помагам за гледане на внуци, ако искат, финансово, но не приемам дълъг живот под един покрив. Няма да се намесвам и да ходя неканена, нито ще се обидя ако те не искат да идват. В нашите семейства междупоколенческите връзки са дистантни, редки и прекрасни. Родителите ни идват рядко и за малко и трябва да ги увещаваме 10 дена да отседнат у нас, а не другаде. Не ни се месят в начина на живот. Помагат винаги, с удоволствие за гледане на внуци и финансово. Така оставаме в добри отношения.

# 64
Ако искаш да бъдеш идеалната свекърва, най-добре не се меси във взаимоотношенията на младите; не изказвай мнение без да те питат; не се натрапвай и не досаждай; отзовавай се, само когато и ако те повикат.

Ей сега ще седна на стендбай и ще търпна в ожидание да ме повикат, за да се отзова. Да бе, да.

Жената пита как да бъде идеалната свекърва. Аз отговарям като идеалната снаха. Или ти смяташ, че да се натресеш неканена при младите е проява на добър вкус?

# 65
Казаха ми, че сега в България, след 10 години фактическо съжителство без брак партньорите придобивали права на женени като част от наследство, пенсия итн, но не зная доколко е вярно.
Изобщо не е вярно.

Witchcraft, нямам спомен да съм писала, че намирам натрисането на когото и да било за нормално, камо ли за проява на добър вкус. Също така намирам за проява на изключително лош вкус опитите да ми се слагат думи в клавиатурата, за да се докаже собствената теза.

# 66

Joy
Уиш, бисквитката ще е за теб, като изтърчиш, изплезила език, като добро куче.Joy

Дам,  в момента са сложни времена, живеят на семейни начала, аз това за снаха не го броя, докато не се пръкнат внучовците. И съм си доста социално и професионално ангажирана , за да ги гледам, пък е и отговорност. В съседната тема разбрах, че бебе на 11 м. е такъв злодей, че майка му не може да се изкъпе от негоо , как ли аз, старата жена , ще поема те такива тЕ сложни отглежданици на сложни обекти. Уплашена съм от такава отговорност. А съм и мързел. Не зная в кой момент да споделя / без да ме питат/, че внуци ще гледам по изключение , почасово  по изрична молба , а не по призоваване.
докато станат човечета, да си ги водя кротко към парка /към три годинки, предполагам/.

# 67
  • София
Не и е мъж, а само баща на децата. Казаха ми, че сега в България, след 10 години фактическо съжителство без брак партньорите придобивали права на женени като част от наследство, пенсия итн, но не зная доколко е вярно.
Тук не е юридически форум. При наличие на 2 деца може би партньор, но "моят приятел" ми навява мисли за гадже, което утре може да смениш.

# 68
# 69
  • BG
А аз четейки мненията на разни жени в СО и Клюкарник мисля да си търся вторият мъж да е сирак. Може да е разведен с дете, но без родители, които ще дуднат как да храня, пера и гладя маминият златен. Едно дете вече си имам, мерси. А от род ала дядовата ръкавичка ми призлява. Относно каква свекърва аз ще бъда-определено няма да звъня на детето всеки ден и да го питам какво е папкал от снахата и панталона дали му е с ръб. Отсега му набивам в канчето да помага. Въобще претенции нямам и ще направя всичко възможно да не живеем заедно. Само се моля  и надявам снахата на не е веганка, чалгаджийка, кифла и ковра. JoyJoyJoy

# 70
  • Paris, France
Тук не е юридически форум. При наличие на 2 деца може би партньор, но "моят приятел" ми навява мисли за гадже, което утре може да смениш.

В днешно време и мъж не е трудно да се смени. Не две, а 10 деца да имат, докато не са женени не са мъж и жена, а гаджета, партньори, любовници. Ако беше същото нямаше да се женим.

# 71
Не зная в кой момент да споделя / без да ме питат/, че внуци ще гледам по изключение , почасово  по изрична молба , а не по призоваване.
Отначало мислех да ти препоръчам да до вметнеш небрежно-елегантно, но като видях как девойката по-горе изобщо не стопли, че ѝ казвам, че не всяка свекърва тръпне в очакване да се отзове, когато е призована на помощ от младото семейство, защото си има свой личен живот, свой мъж и свое семейство, които са ѝ приоритет, реших да те посъветвам да го направиш във вид на нотариално заверено споразумение. Дано вдене.

# 72
Аз нямам нищо против внуци, само дето не искам протоколни функции по отношение на средно дъртите магарета - снахи и зетьове, кой там каквото доведе, то вече не се знае в каква комбинация ще са.

# 73
Ще му се счупят ръчичките, ако си сготви сам. Grinning Помоли го съвсем мило и кротко да не й споделя неща, за които после тя те критикува.
Впрочем, той ти е мъж, щом имате деЦА, независимо подписали ли сте или не. Или ситуацията е друга?

Ние сме на фаза "сериозен приятел, търсещ годежен пръстен". Аз съм казала, че късно ще приема и той си знае защо.
Индиректно вчера ми каза, че иска да види какво да на мен ми харесва и ще избере по моя вкус - аз си падам леко капризна за неща, които ми се подаряват, а това е много важно.
Той има много специфичен вкус за храната и майка му е вдигнала ръце от него и не му готви. Той яде всякакви странни буламачи и нищо не му става на стомаха и по тази причина само предложи да си готви сам. Като не иска да си наготви няма да оставя вкъщи да няма нищо сготвено, но жената си брани синчето като малко дете. Другото заяждане беше за 8-ми декември. Да съм й върнела синчето без повреди, все едно ще му сменям частите. Абе, все такива неуместни шеги, които мен лично много ме дразнят, да си кажа правичката.
Той си видя грешката и вече не й споделя, но видя къде греши и се оправи.

# 74
За мен това са само шеги - влез й в тона малко, щото иначе стоиш смешно, като някаква сериозновата млада пушка. Нека си приказва.

Общи условия

Активация на акаунт