Бъдещата свекърва / снаха, зет, тъща/ - нагласи и очаквания

• 58 689
  • 1 246
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Аз съм много доволна от свекърва си, знам, че сигурно звучи странно, но е по-близка с мен, от колкото със сина си. ( Той просто е много странен характер, много мрази да го разпитват и такива неща) Така че има абсолютно всякакви семейства и случаи.
Аз на този етап се очертава да бъда само тъща, макар и след много години. Не знам как ще се променя до тогава, защото в последните години много си промених мирогледа и начинът, по който разсъждавам. Тайничко си мисля обаче, че ще съм една досадна тъща, дано не е така. Grinning

# 31
Таис, а не се ли страхуваше, че бившият ти ще го остави да тръгне по наклонената плоскост и после вече да е късно за поправяне?
Ами ако не беше си дошъл с подвита опашка, ако от някаква гордост се забатачи, само и само да докаже, че не си права?
От това ме е страх, иначе и аз имам едни такива размисли...
Беше ме и още как. Просто имах много здрава връзка със сина си, за разлика от него и знаех, че там няма как да остане повече, или да бъде "спечелен". Защото половината от социалните работници , магистрати и всякакви юристи, бяха на мнение , че съм си предала детето и че ще го загубя. Другата половина одобриха действието ми. Бях много уплашена, сега вече говоря за това, но доста опасения имах от всякакъв характер. Всъщност, аз го изгоних, защото ме излъга, че не пуши , а аз го надуших. Да не беше лъгал. Страх ме беше , че след цигарите- наркотици и т.н. и че няма да мога да го озаптя / а баща му поне страх му държеше/. Да не говорим, че при мен имаше всички условия - и битови, и материални , а там, с новата жена на баща си и бебето им, трудна работа да спи на дивана в кухнята дълго. Но за да предприема тази стъпка , си беше чиста игра на руска рулетка, факт.

# 32
Мен от сега не ме слуша главата, а дъщерята няма годинка. Зет ми един ден, живот и здраве, жална му майка, не е случил на тъща, хич даже.  Mr. Green

# 33
  • София
Аз ще съм тройна тъща Joy
Найс, а?
Единственото ми „изискване” към проектозетя ще бъде да уважава жена си и да се грижи за семейството си. А, и да са си отделно. Нищо повече.
Не желая да ме „мамосва” или „бабосва”. По име или на „вие,госпожо” идеално ме устройва Joy

# 34
  • София
Това мавосване не е ли само по селата вече?

# 35
Ако ще и най-хрисимата и доблата да си свекървата сие-свекърва! Те не се обичат по дефолт😉😆. Това съм разбрала аз. Моята е много добра, разбираме се ама да е далече.
Добре,че няма да съм свекърва(засега),че като гледам колко са недолюбвани...

# 36
  • София
Това мавосване не е ли само по селата вече?

Ем знам ли къв ще ми доведат, мож да е личен селски момък Stuck Out Tongue Winking Eye

# 37
В очакване  снаха  номер 2, още първия ден й стъпвам на врата, та да сме наясно от самото начало. Ще ми вика  майко, ще ходя у тях без покана, защото тази къща аз съм я дала, ще оказвам помощ, ако ме помоли. Синът ще е на мое разположение, когато ми потрябва за нещо, а то ще е секи ден.  При мен ще идва само с  покана. По въпроса за внуците  великодушно ще се съглася да ги гледам  максимум един път месечно за  час-два.  Да ги гледа повече майка й.  Я нема да се мОрим,  а сватята да лЕжи. И никакви семейни обеди и вечери ни в делник, ни в празник.  За тези неща да  ходят при нейните. От кадя на кадя аз ще се арчосвам да им правя няколкостепенно меню,
 а майка й ще си пЕсти парите и после ще ми са кикимори се с нови туалети и се с преческа и миникюри. Те така съм решила, та да ми има уважението. Оти, колкото и да е добър чиляк, колкото и да й варви по гайдата, снаата е се недуволна.

Последна редакция: вт, 18 дек 2018, 19:36 от K.A.G.

# 38
  • Fort Worth, TX
Пускам нова тема за всички, на които им предстои някой ден да влязат в лоното на сложните взаимовръзки с родителите и децата на други хора.
Като майка на момче в женитбена възраст, четейки всякакви теми в бгмамма, смятам, че имам нагласата да съм прекрасната свекърва. За което, съответно, имам очакване да случа на идеалната снаха.Joy
Желая ти успех.

# 39
Аз ще съм тъща и а е наранил принцесата ми, зетя няма да я види. Обирам си я с внучетата и си ги гледам. Да съм здрава само да работя.

# 40
  • тук-там
Вече съм тъща, че и още един път ще ставам. Laughing
Нямам претенции към момчетата, освен да носят на ръце дъщерите ми!
На родители не случиха да ги глезят, дано поне на мъже случат. Peace
Казах на сватбата, като обръщение да използва името ми.  Досега /4 м. вече/ не съм го чула, ама и аз съм малко глуха.... та не ми е толкова важно! Joy

На семейните празници - заедно - къде - все ми е тая.
Ако не се отнасят с нужното уважение към децата ми, ще ги лежа.... Naughty

А, забравих - внуците имат нужда преди всичко от родителите си!  Peace

# 41
  • Ямбол
Нямам определени нагласи, не правя предварителни планове. Каквито и снаха и зет да имам, ще се постарая да не съм досадна. Повече се притеснявам за взаимоотношенията ми със сватовете. Трудно свиквам с непознати хора, особено с такива, с които се срещам не по мой интерес, а чужд, макар и заради децата ми.
А и като чета някои тук още повече ми призлява.

# 42
  • София
Ауу, Лиляна, наистина! Дано не попадна на някои, които искат да се сближаваме Grinning

# 43
Леле, като ви чета ми настръхват косите, едва се оправям с бебешкият пубертет на двугодишното, а какво ще правя в истинският, не знам. Надявам се да не кърмя бебе, както сега, и да мога да седна и ударя едно вино за успокоение и размисъл.
Много ми е далече на мен още, и тъща, и свекърва ще съм. Ще поживеем и ще видим, но аха някой ми нарани децата, ще го смърчафосам вдън земя.

# 44
Ще съм и тъща и свека. Синът, почти 20 годишен за втори път ми представя гадже. Около него са само жени, той е единственият мъж в родата и сме му набутали в главата, че трябва да се отнася с жените така както иска мъжете да се отнасят с жените в живота му. Е, оказа се, че е малко повече непукист и не се оставя да му скачат по главата, но това не го намирам за зле.
Нямам отрицателни емоции към девойките му и нямам очаквания. Първата замина бързо, и тази като гледам няма да е снаха ми. Важното е, че в момента му е добре с нея, гледат си науките, не правят глупости и имат амбиции. Друго за момента не ме интересува.
Девойката ми е малка. Няма 7. Много е наивна и инфантилна за възрастта си, че чак се плаша. дано си събере акъла и нахитрее, че .... няма да се разберем със зетя. Особено баща и.

Общи условия

Активация на акаунт