Любители на Котки - Тема 127

• 48 455
  • 759
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Кери и Хари също си знаят имената.
Бързо оздравяване на котанчето ❤

# 166
  • София
Честита Коледа! Пожелавам ви много здраве, щастие и безброй котешки бели!  santa2 madnoel santa2

Как мога да се справя с кашлицата на котето?Има ли нещо, което би и помогнало?
Ветеринар! Не подценявай проблема! Нашият Наско си остана с хронична кашлица, която прерасна в астма след 2 курса по 2 месеца с различни антибиотици. Sad

С., измислете едно име и го използвайте. Само така ще го научи. Кирчо, Наско и Боги много добре си знаят имената, но стана постепенно.

Hug за всички косматковци!  Hug

И една позакъсняла честитка за порасналата Ая! Да е здрава и пакостлива!  bouquet  Hug

Нашите не съм ги снимала, но да ви покажа сладуркото как ни чака, за да получи обяда си:

Последна редакция: ср, 26 дек 2018, 15:03 от Тaня67

# 167
Честита Коледа! Пожелавам ви много здраве, щастие и безброй котешки бели!  santa2 madnoel santa2

Как мога да се справя с кашлицата на котето?Има ли нещо, което би и помогнало?
Ветеринар! Не подценявай проблема! Нашият Наско си остана с хронична кашлица, която прерасна в астма след 2 курса по 2 месеца с различни антибиотици. Sad

С., измислете едно име и го използвайте. Само така ще го научи. Кирчо, Наско и Боги много добре си знаят имената, но стана постепенно.

Hug за всички косматковци!  Hug

И една позакъсняла честитка за порасналата Ая! Да е здрава и пакостлива!  bouquet  Hug

Нашите не съм ги снимала, но да ви покажа сладуркото как ни чака, за да получи обяда си:

Ветериняаря каза че му няма нищо, но като започне да кашля продължава около 2-3 мин.

# 168
Имам няколко въпроса аз обаче, дами Confused
Връщах се назад и четох, но доста откъсъчно и не намерих точно каквото ми трябва, 100% е коментирано, но...
1. Храната. Нашият е захранен с и яде само гранули. Една приятелка, която се занимава с котки от мноого години и има организация каза, че този тип храна за котки, особено мъжки не е никак хубава и да го пренасочим към домашната. Понеже сега тепърва свиква с нас, ще му станат много промени наведнъж затова съвсем по малко на ден го пробваме като му предлагаме разнообразни видове храна и ако пожелае нещо - хапва, ако не - купата с познатите му гранули винаги е налична. Въпросът ми е какво ще рече домашна храна? Тази, която ядем ние с все обработки на продуктите и подправки или за него се готви друга специална домашна храна?
2. Водата. За нея нищо не ни казаха, само бях чела, че трябва винаги да е прясна, да не е застоявала с дни. Сменям му я по 3 - 4 пъти на ден, но ме интересува каква трябва да е? Обикновена чешмяна? Изворна? Трапезна? Има ли “най-добра” вода за любимците? Понеже пие от купичката си, но съм го виждала да се качва на масата и да пие от изворната вода в чашата. Joy
3. Тоалетната. Той си ходи само там и никъде другаде. Всяка сутрин и вечер, а и като видя, че има нещо в нея го почиствам с лопатката и доливам още от нея, за да се запази същото количество. Въпросът ми тук е на колко време горе-долу трябва да се изхвърли абсолютно целия пясък и да се изчисти хубаво тоалетничката? Говорих с една друга приятелка, която от години гледа котка и тя каза, че основно я почиства страшно рядко, обикновено прави като мен да почиства само замърсеното и да долива.
Благодаря предварително! Heart
Видях на първа страница вашите любимци и са уникални! Heart Четох и за кастрацията. Посъветваха ни, а и ние като четохме, засега сме се насочили към извършване на тази операция, но все още е много малък нашия, а и тепърва свиква с нас, та ще изчакаме няколко месеца преди да го заведем.
Всеки път като се запитам дали се чувства добре у дома и дали му е комфортно го виждам да спи в подобна поза и се успокоявам, че май му харесва:
Скрит текст:

# 169
  • Варна
С., здравей,
Късметка яде само гранули, от време на време лютеница и яйце опитва. Водата и е чешмяна, а тоалетната сменям цялата като вземе да жълтее силикона от пишаното.
Спокойно, не се филмирай Simple Smile Знаем, че го правиш от грижа и сме до теб Simple Smile

Котът си се чувства съвсем у дома си, показал е тумбачето, нямаш повод за тревога относно комфорта му Simple Smile

# 170
Много ти благодаря, Мира! Heart
Просто постоянно го мисля дали е добре, дали всичко му е наред, дали му харесва, а той милият добре, че е търпелив и си стои кротко, яде си и си пие, спи и грам не му дреме. Joy

# 171
  • София
Под домашна храна за котки разбирам месо - сурово (трябва да е преминало някакво замразяване обаче за да се елиминират евентуални паразити), варено или печено, без подправки. Котките нямат нужда от подправки и сол. Аз не давам домашна храна, мисля, че отдавна е отвикнала от човешката храна и няма да я иска, в редките случаи, когато сме предлагали, не проявява интерес към варено яйце например, или парче сирене. Истина е, че гранулите вредят повече на мъжките котараци, защото имат високо съдържание на минерали (фосфор, калций) и може да се запушат пикочните им пътища.

# 172
  • Козлодуй
С. колко е красив твоя сладък косматко, браво, добре си се осведомила за всичко което е необходимо Simple Smile
Всички прекрасни коледни котачета много ми харесват - благодаря ви че ви има особено благодаря на Тaня67 за темата Simple Smile
Моля, кажете с какво лекарство се обезболяват котките?
Я това ядене не много котешко Simple Smile
Скрит текст:

# 173
  • София
За обезболяващите нищо не знам, за съжаление.

Вода може от филтърна кана, за момченцата е по-добре, ако сте в район с варовита. Или изворна. Но и чешмяната няма да го отрови.
Домашната храна у нас е сурово месо. Но го яде само едната кифла. Можеш да му готвиш, месо, ориз и малко зеленчуци, ако яде. Или да купуваш хубави консерви, и да редуваш, аз така правя.
За тоалетната, аз съм с много дълбока и много пълна с бентонит, по лесно ми е чистенето. Сменям изцяло на няколко месеца, досега не се е случвало да се размирише.

# 174
Много ви благодаря за изчерпателните отговори! Heart
Засега отказва почти всякаква друга храна освен гранулите си. Само варено пилешко месо хапна малко вчера, но ще го пробваме на различни неща, може нещо да му допадне, а колкото по-разнообразно, толкова по-добре. При всички положения обаче няма да го насилваме, каквото иска - такова.
За тоалетната и неговата не я усещам все още да мирише, но мисля тези дни да му я изпразня и изчистя хубаво да знам, че му е чисто.
Миличкият почти постоянно спи, както играе и подскача в следващия момент се качва на стола или на някое легло и заспива. Joy
Ето го и как пази елхата, подаръците не успя да ги опази вчера, но елхата си е на място, добре се справя:
Скрит текст:

# 175
  • София
Браво на момчето! Добре се справя с елхопазенето. Нашата Елза уж също пазеше елхата, но от много пазене взе, че я опита на вкус и после кротко изчака да излезем. След това я е съборила и се беше изнесла в другата стая да се прави на невинна и дремеща.

# 176
Браво на момчето! Добре се справя с елхопазенето. Нашата Елза уж също пазеше елхата, но от много пазене взе, че я опита на вкус и после кротко изчака да излезем. След това я е съборила и се беше изнесла в другата стая да се прави на невинна и дремеща.
пробвала е дали става за ядене и после си е отмъстила😆

# 177
Обновявам!
Хахаха, възможно е наистина да не е виновна. От време на време съм чела, че на елхите им става лошо и припадат, сигурни ли сте, че не е това? Joy
Ново 20, как мога да проверя дали котето е глухо или не? Имам такова чувство, че не ни чува миличкото. Не реагира като го викаме, пляскам до главата му - отново никаква реакция. Дрънках с ключове и ме поглежда, но не знам дали е защото вижда, че държа нещо или просто защото го дразни звука. Това донякъде обяснява защо е толкова спокоен.
От друга страна като отваряме вратата на терасата винаги пристига и излиза. Възможно е да не реагира просто защото за него все още сме непознати дразнители. Мяука си от време на време като иска нещо.
Така или иначе в близките дни ще го заведем на ветеринар да ни каже какво му е общото състояние, но дотогава има ли друг вариант, с който мога у дома да разбера дали чува и просто не ни обръща внимание или наистина е глухичък? Това по никакъв начин няма да промени отношението ни към него, нито ще го върнем, нито ще се откажем от него, напротив, откакто ми влезе тази муха в главата буквално изпитвам нужда постоянно да съм около него и да го прегръщам и гушкам, но от чисто любопитство и информативно искам да знам дали ни чува или не.
Всъщност май, май чува. Баща ми го беше прегърнал и аз се промъкнах зад него и задрънках пак с ключовете и се обърна. Беше легнал пак до елхата и взех да тракам по пода с нокти - пак започна да се оглежда и ослушва.
Не знам вече и аз, съвсем се филмирах, не ми се мисли деца ако имам един ден. Joy

Последна редакция: ср, 26 дек 2018, 23:22 от С.

# 178
Не се филмирай, най-вероятно нищо му няма Grinning Нашата откачалка някой път като ѝ говоря и явно ѝ досаждам, гледа така в пространството с един поглед тип "Какво ми се налага да търпя за храна" Grinning Ако пък прави нещо нередно и аз ѝ казвам да спре, си се прави на глуха, но звукът на отваряща се консерва го чува през 2 затворени врати Grinning Та вероятно и вашето котче е като повечето - избирателно чуващи Wink

# 179
Здравейте и извинявайте за нахлуването в темата. Имам женска котка на 9 месеца. От вчера постоянно мяука и се гали в мен, което е нетипично за нея. Предполагам че е разгонена и с това идва въпроса мога ли да и давам някакви хапчета за по бързо.преминамане през този период. За момента нямам възможносс за кастрация... Също така колко горе долу продължава периода на разгонване?

Общи условия

Активация на акаунт