Любители на Котки - Тема 127

• 48 451
  • 759
  •   1
Отговори
# 180
Хапчета КАТЕГОРИЧНО НЕ, освен ако не ти пука колко и как ще живее.
А периодът може да е и 4-5 дни, и над две седмици. Щом е от вчера, значи още е в леката фаза. После следват тежките дни.

# 181
  • София
Ще поизтраеш докато и мине. Дано да е бързо.

Има организации, които кастрират безплатно, потърси в нета.

# 182
Хапчетата са отрова... Sad

С., като се има предвид, че котето има цвят, а не е чисто бяло, вероятността да е глухо е доста малка. Има специализирани мерицински тестове, но в България не си струва да се правят. Може да пробваш с прахосмукачка или сешоар. Ако котето си е домашно и не излиза навън, няма особено значение дали чува или не.

# 183
pvacheva , как е Мърки? Намери ли нещо, което става за обезболяване?

# 184
  • София
eclipse23, по-подробно хапчетата, освен че са отрова, предизвикват пиометра, което е гнойно възпаление на матката, и котките много често умират в страшни мъки, въпреки медицинската помощ и операцията. В по-дългосрочен план предизвикват рак на млечните жлези. Не напразно вече се отхвърлят от ветеринарите. Потърси наистина инфо за безплатна кастрация. Имай предвид, че понеже домашните котки живеят на топло, на тях не им влияе студът от зимата като фактор, възпиращ разгонването, и много често влизат в серия разгонвания едно след друго. Затова не е сигурно да разчиташ, че като й мине разгонването, ще се оправят нещата. Освен това, евентуална кастрация трябва да се извърши в период, когато животното не е разгонено. В кой град живееш?

# 185
Здравейте и извинявайте за нахлуването в темата. Имам женска котка на 9 месеца. От вчера постоянно мяука и се гали в мен, което е нетипично за нея. Предполагам че е разгонена и с това идва въпроса мога ли да и давам някакви хапчета за по бързо.преминамане през този период. За момента нямам възможносс за кастрация... Също така колко горе долу продължава периода на разгонване?

Каква е причината да нямаш възможност да я кастрираш? Питам те, за да ти помогна.

# 186
Благодаря ви много, не е чисто бял, да, четох за белите котки със сини очи, но не отговаря нашия на нито един критерий. Просто ми направи впечатление, той излезе на терасата, ние чистихме вътре с прахосмукачка, изобщо през повечето време не отрази какво се случва. Ама май просто аз съм се филмирала, снощи беше легнал и гледаше телевизия, пробвах без да ме види да се промъкна до него и да шумоля с найлон - веднага се обърна и започна да търси откъде е шума, явно си чува, не знам защо като пляскам примерно не реагира.
eclipse23, чела съм и аз, че хапчета не е никак, ама никак хубаво да се дават на животинче като се разгони, защото води до много проблеми на по-късен етап. Почти във всеки град има организации, които поемат кастрацията на някои котенца, най-добре се разрови за твоето населено място и се свържи с тях. На първа страница тук също за доста градове е дадена информация. Късмет! Flowers Four Leaf Clover

# 187
И мен ме чакат кастрация на новите попълнения. Две подхвърлени в двора от луда позната, една се приюти, явно била е домашна, много кротка и гальовна. И на уличната госпожицата. 180 лв. в най-добрия случай. Още не съм говорила с доктора за оферта.

# 188
  • Стара Загора
Оффф....седя и се чудя как да не убия Чумито. Rage Да ви кажа честно наистина си е една черна чума! Имам чувството че си насъбира агресия цял ден докато съм на работа и посрещането винаги е болезнено.... От дума не разбира, от бой не разбира, единствено ако кучето и се скара се спира и от МП я е страх. Ако съм сама ме напада доста сериозно и вече ми лази по нервите....Моля ви дайте ми съвет какво да правя....МП даже предлага да я подарим... Persevere

# 189
Страх, бой ... Нищо чудно, че изпитва агресия. Та кое същество не би?

# 190
  • София
Оффф....седя и се чудя как да не убия Чумито. Rage Да ви кажа честно наистина си е една черна чума! Имам чувството че си насъбира агресия цял ден докато съм на работа и посрещането винаги е болезнено.... От дума не разбира, от бой не разбира, единствено ако кучето и се скара се спира и от МП я е страх. Ако съм сама ме напада доста сериозно и вече ми лази по нервите....Моля ви дайте ми съвет какво да правя....МП даже предлага да я подарим... Persevere

Хвани я и й духай силно в лицето. Синът ми по този начин превъзпита един малък котак,толкова бежов, че чак розов, хаха hahaha, дето им скачаше по краката - особено на децата. Върши работа!

# 191
  • Стара Загора
Скрит текст:

Хвани я и й духай силно в лицето. Синът ми по този начин превъзпита един малък котак,толкова бежов, че чак розов, хаха hahaha, дето им скачаше по краката - особено на децата. Върши работа!
Не помага. Само ме гледа потресено и продължава с каквото се е захванала да хапе или драска по мен.

Страх, бой ... Нищо чудно, че изпитва агресия. Та кое същество не би?

Не мислех че е необходимо да обяснявам в какво се изразява боя или страха и, но явно все пак се намери кой да хиперболизира думите. Само ще уточня- котката не е тормозена, бита, малтретирана и не живее свита от страх в ъгъла. Wink

# 192
  • София
BarbieDi, съчувствам ти. При моя стар котарак нищо не помагаше. Избирателно нападаше само единия ми брат, без да е провокиран. Не е бит, тормозен и плашен. Ние не намерихме решение. Сега следя с интерес възпитателни методи за малкото, че страх лозе пази.

Момичета, подарявам отворен и почти пълен пакет тоалетна Cat's Best 4 kg. Дребосът не я одобри. Пишка вътре с подканяне и ако никой не го следи, ака извън тоалетната. Добре, че му е в банята! Реших да опитам заради добрите отзиви, но и на мен повече ми допада соевата. Ако някой иска, да драсне лс.

Сглобихме палата на нашия принц. Щерката му завижда Simple Smile Обзаведе с кукленски завивки и възглавнички. Научи се за отрицателно време хитрушкото и се глези по всичките етажи.

Скрит текст:

# 193
Уау страхотно изглежда Heart И той как си го ползва, завиждам ви Simple Smile
Ние допреди празниците бяхме с Cat's Best и бяхме много доволни, не мирише изобщо, става на хубави топки, единствено ни дразнеше, че страшно много ѝ полепва по лапичките и се разнася из цялата къща. Сега сме взели пак на Cat's Best, но Smart Pellets мисля, че се казва, точно като пелети изглежда, мъжът ми му казва "солетки" Grinning Трети ден сме с това нещо и още не можем да преценим, но пък изобщо не се разнася и почти нищо не излиза от тоалетната, дано да се задържи така Simple Smile

# 194
  • София
Свалих си една книжка на руски за възпитание на котки. Може да е полезна на някого.

Общи условия

Активация на акаунт