Любители на Котки - Тема 127

• 48 469
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
първият ни котарак се казваше Муцко, а на една приятелка ПАсан Simple Smile Това защото така и не им измислихме навреме имена.

# 151
На Съни казваме главно по име или 'Къде е стикито' 😂
На Сиси обаче ... Сиси, Цуци, Гуцани, Гуцка, Шоши, Шиши, Шушони/Шушонка ... На всички реагира 😁
ЕДИТ: Забравих модерното Шушана (ама защото е шишкава, а не заради песента!), Шуша ... и всевъзможните производни.
А Съни на моменти сигурно мисли, че 'стики' е някое божество Joy Може да спи или да е в другата стая, но чуе ли 'Къде е стикито' се изстрелва до мен и започва да ме бута и да мяука Joy Ама тя обожава тия гумени играчки! Има десетина из апартамента, редовно ги губи, а докато са налични ни ги носи като кученце след като й ги хвърлим Joy

Последна редакция: вт, 25 дек 2018, 22:40 от _Зизy_

# 152
Хахаха, колко много имена Joy
На нищо не се обръща нашия, викаме го с какви ли не имена, дори на “пис-пис” не идва Joy обръща се единствено като си чуе пакета с храна или топаща се топка. Joy

# 153
  • In the land of Never Never
Благодаря, благодаря. Няма име още :/
Всеки у дома го нарича с различни, а той не се обръща на нито едно. Горе-долу чакаме да стане като при Бетовен, сам да си го познае и хареса името. Joy
Измислете някое име , в което да има шипящи звуци от сорта на С, Ц, Ч, Ш. Научават си името по-лесно и го разпознават.
Имала съм котки Силки, Шишо, Топси, Коша, сегашните са ми Вася и Дуся.

# 154
  • София
Светли празници, момичета! Мир в душите и сърцата ви желая. Бъдете здрави заедно с пухкавите ви любимци! 🎄

Ангелина днеска голям страх бра от гостите на коледния ни обяд... и сега се е свила на топче върху мен и диша спокойно

# 155
  • София
Честита Коледа!

# 156
  • София
Дано сте изкарали празниците хубаво.

У нас коледни снимки няма, за съжаление. Бях на коледен обяд у нашите, а вечерта реших да започна с планираното разчистване на живота за другата година.
Сиси помага с разчистването на документите.

Една кутия трябва да е толкова пълна, че да остава и място за котка вътре.

# 157
Някой знае ли как се лекува котешка хрема в домашни условия?Как мога да и отпуша нослето?Има ли човешки капки подходящи за котка?
аз им слагам по една капка в носа на моите, когато им е запушен носът КСИЛОМЕТАЗОЛИН. Не е отровен и действа. Малко се мръщят, позапенват се, но бършеш и чакаш ефекта. 😋

Благодаря имам такива капки ще пробвам.

А знаеш ли как може да се справя с кашлицата ?

# 158
  • София
Наша Елза си знае името. Реагира на него. Но когато реши се прави, че не го знае. Grin
Котката на брат ми по паспорт е Грейси, но той се обръща към нея с Шуши и тя мисли, че се казва така. Smile Съответно това се превърна и в името, което всички използваме когато говорим за нея.

Нашите гости вчера бяха за вечеря. Горката Елза се беше покатерила върху гардероба за по-сигурно. Но брат ми подари на щерката някакво летящо роботче и то отлетя към гардероба. Милото коте в ужаса си скочи директно върху пода, а обикновено използва за междинна спирка секцията, която е по-ниска или пък леглото.Избяга и се скри под един стол зад вратата. Много ми дожаля за нея, но за радост й нямаше нищо. Окопити се бързо и щом всички си тръгнаха се зае да наваксва с белите. Simple Smile

# 159
Не знам за вашите, но моя Аделин спира в стойка припаднал, когато му кажа със смразяващ тон: Аделине, спри!😁

# 160
Как мога да се справя с кашлицата на котето?Има ли нещо, което би и помогнало?

# 161
Ветеринар?

Нашата се знае името.Но понякога й викаме- Тути😂 най-често ако не слуша Trollface

# 162
Честита Коледа на всички!

Нашите и четиримата си знаят имената и идват и/или отговарят, когато ги повикам.

aniiwanowa: А каква е причината за кашлицата? Има различни лечения за различните причини - паразити, астма, алергия, вирус, космени топки, рак, възпаление, сърдечна болест и т.н. Лечение без да се знае причината е безотговорно. Ако не знаете причината, консултирайте се с ветеринар.
Общо взето същото се отнася и с хремата...

# 163
Как мога да се справя с кашлицата на котето?Има ли нещо, което би и помогнало?
ветеринар, не рискувай с домашно лечение, за да не стане по-зле.

# 164
  • София
Ако все пак нямада го заведеш на ветеринар....

На кучето предписаха Макситрол за хремата и Коф сироп за кашлица. Но симптомите бяха ясни, причината също.

Общи условия

Активация на акаунт