Любители на Котки - Тема 127

• 48 544
  • 759
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, Тути си е затиснала предната лапичка някъде без да видя и сега накуцва моля за извинение за последователните постове, но моля ви за съвет какво да правя?
Confused

# 361
  • София
Нищо.
Не и давай много да тича и скача. Ако до два-три дни не се подобри, на вет.

# 362
Здравейте, Тути си е затиснала предната лапичка някъде без да видя и сега накуцва моля за извинение за последователните постове, но моля ви за съвет какво да правя?
Confused
не прави нищо, като да я разтриваш или подобно. Можеш само лекичко да я задържиш в длан да се получи затопляне, нищо друго не прави.

# 363
Благодаря ви.

# 364
  • София
Овни, аз една приемна котка трябваше да държа на дието, че не й беше полезно за заболяването да е по-дебеличка, а много й се хапваше. Освен по-леката храна, варианта беше да разделям дневната дажба на 3-4-5 хранения - в зависимост от това кога съм в къщи.
Лисичка - ако е подута лапата, по-добре не чакайте и я водете.

# 365
  • Стара Загора
Честита нова година, момичета! Пожелавам ви много да ви слушат котчиците, да не са злояди, много да ви забавляват и да са много здрави!

Моята Чумичка май е терапевтична котка. На НГ по принцип кучето много го е страх от гърмежите, а Чумито непукист. Та прибираме се ние от купона и заварвам кучето супер щастливо и спокойно, явно котчица има пръст в спокойствието. Мен пък ме лекува от главоболие. При цялата си чумавост като усети че ме боли главата ляга върху мен и мърка/по принцип мърка само на кучето/. Ето и една снимка на дебеланата +кучешко дупе. 

# 366
  • София
Дами, идва време за годишната ни ваксинация и се зачетох за ваксините. На много места пише, че след първата серия  ваксини, реваксинациите са на 3 години, а не както съветват тук-всяка година.
Някой попадал ли е на същото и най-важното - имате ли ветеринар, който го е потвърдил?

Прилагам за пример календар за ваксинации от pets.webmd.com:
https://pets.webmd.com/pet-vaccines-schedules-cats-dogs#2-3

Тук пише същото за този тип ваксина - RCP:
https://www.cheshirecatclinic.com/vaccinations.pml

И в доклад на European Medicine Agency за ваксината Purevax RCP  (която има моята котка)-The cat should be re-vaccinated for all components one year after the first vaccination course, then every year for feline leukaemia, and every three years for rhinotracheitis, calicivirosis and panleucopenia.
https://www.ema.europa.eu/documents/overview/purevax-rcp-felv-ep … ary-public_en.pdf

# 367
  • София
Аз съм го чела.
В България не вярвам да попаднем на ветеринар потвърждаващ го.

На мен ми го е потвърдила жена, работеща в лабораторията на БАН, където се разработват и тестват ваксини.

Аз съм ги ваксинирарла два пъти, мисля другата година да пропусна.

# 368
Като заговорихте за плячка ... Съни лятото търча половин час из апартамента - гони една тлъста, голяма муха. Хвана я и ми я носи ... Лапнала я без да я убие, оная й жужи в устата, а тя доволна стои пред мен и ме гледа. Аз изпадам в ужас, крещя 'Съни, пусни мухата!', тръгвам след нея за да я извадя, тя бяга, аз бягам ... По някое време я изтърва, взе си я пак и айде дим да я няма. Е, накрая спасих мухата - хванах диването, отворих му устата и гада избяга през вратата Joy

# 369
  • София
Аз така веднъж гоних Хари с една хлебарка в устата, защото ми я мъкнеше към спалнята. Накрая го хванах и я изплю в банята. Иначе редовно гони мухите 😂

# 370
Моите лятото ме спасяват от пчелите, защото съм алергична, а в къщи редовно прехвърчат. Много обичат да ги ядат.😁

# 371
От вчера Миа е на Hills суха храна за кастрирани, иначе досега хапваше Аплаус. Сравнявайки мазните в една и другата, тези в Hills са два пъти по-малко. Проблемът ми е, че е със зърно, а аз досега все суха храна без зърно съм купувала и давала. Едва ли ще има проблем, но ме хваща параноята. Ще продължа да храня Ари с Аплаус, а Миа докато не свали килце, ще е на Hills. Имате ли впечатление от Hills?

# 372
  • София
Моите и двете си ядат нормална  храна, обаче вече са на дажби, че им се беше отворил апетита. Сега пак са във форма. Хилс не е чак толкова лоша храна, но не ми е от фаворитите. Повечи харесвам Брит кеър.

# 373
Направих една поръчка през zooplus и от там купих Purizon Adult Sterilised, мисля, че ще е по-добре от Хилс, с ниски мазнини и без зърно.

# 374
Нашият човек май започва да се привързва към нас все повече. Понеже ще пътуваме и му предстои дълъг път го подготвяме като от време на време го взимаме да се вози в колата и всеки път накрая му даваме награда. Вчера беше с мен в магазина, от който му купих храна, там беше и жената, на която е бил оставен, за да му намери приемен дом. Много му се зарадва, но той на нея май изобщо. През цялото време ме беше гушнал, беше си забил ноктите в якето ми и не искаше изобщо да се пусне да му се порадва жената. Само в мен стоя.
Всеки път като остане за час-два сам после ни посреща на вратата и ходи заедно с нас из къщи, ляга и започва да мърка да го галим и да си играем с него. Сутрин, понеже обичаме да си поспиваме, като му омръзне да се занимава и да си играе сам идва и започва да мяука докато някой не стане и не му обърне малко внимание.
Все повече се убеждавам, че това не е просто котка, а едно малко детенце затворено в котешко тяло. Joy

Общи условия

Активация на акаунт