Любители на Котки - Тема 127

• 48 546
  • 759
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Аха, коледното. Голямата девойка има повече площ за пускане на косми и понеже спи на дивана ги ползвам одеалцата доста.

Иначе, имам пухкава пещера, май и викаха, никоя котка не спи в нея.

# 346
  • Варна
Кетя също не обърна внимание на коледните си подаръци. Дребното и избра 5(пет!!!) играчки и два вида храна. От играчките благоволи да погледне само една, консервата я дадохме на уличните котки, които храним, а другата храна - на гранули планирам да иде пак там. По време на фойерверките пък се беше мушнала под матрака на леглото на дребния Mr. Green

# 347
  • Козлодуй
possessed, ама при теб и кучето ли е женско? Simple Smile
Напълнихте ми душата с толкова много снимки на пухчета Simple Smile
На всички котки пожелавам нека новата година да ви донесе много здраве и добри стопани Simple Smile

# 348
  • Варна
Като се прибрах към 2 и нещо на 01.01.19 г., Късметка се държеше ок, след залповете. Живеем близо до морски курорт, та целогодишно гледаме заря и може би малко е посвикнала.

Но ... Снощи май беше, някой пусна сериозни пиратки, такъв един звук като залпове, не от онези като пастели дето са малки, и наща като сви ушаците и се накокошини, очите на маслинки Simple Smile
Не беше уплашена, а по - скоро щеше да иде да ги бие тез дето бумкат Simple Smile
На земетресение преди години също спа като пън, после като минаха трусовете седи и гледа в една точка към вратата, изкара ми акъла муната и с муна Simple Smile

# 349
  • Варна
Ох, преди години като бяха двете с Ленчето вкъщи стана земетресение. Цветарникът ми се разлюля, първо помислих, че някоя от тях ръфа цветята. Оглеждам се - те спят невъзмутимо. А яко тресеше. Спомням си и на слънчевото затъмнение, не помня коя година беше тогавашният ми котарак беше пощръклял и беше започнал да вие, незнайно защо.

# 350
Ние онзи ден пак заговорихме дали да не се отървем от хралупата, която никой не ползва. В резултат тя си седна вътре все едно ни разбра какво си говорим Grinning

Последна редакция: чт, 03 яну 2019, 08:20 от _Рапунцел_

# 351
  • Варна
Късметка гнезди върху копирната машина ...

# 352
  • София
Сиси спи върху хладилника, или на най- горното легло на катерушката.
Джуджи спи на леглото на кучето, на по-долните легла на катерушката или на икейския ми стол.

Кучето спи на пода или на дивана, а когато е свободно и на леглото си.

# 353
За много години, момичета! Здрави стопани и здрави котани! Simple Smile

След Коледа водихме нашите магарици на обезпаразитяване, че от 2 месеца все отлагам, а и исках да погледнат Миа, че все чеши ушите. Когато я прибрахме от улицата, имаше краста в ушите, която излекувахме, но понякога продължава да ги драпа доста силно. Взеха й отново проба за краста - отрицателна, и преминаха към по-детайлно изследване за гъбички и всякакви други екстри. Слава Богу, онзи ден се обадиха, нищо няма на ушите, казаха да мина да взема някакво кремче, което да облекчи сърбежа, но защо толкова я сърбят? Ще трябва да я сложим и на диета по предложение на лекаря, защото е 5300, но е късичка и набитичка, и явно са и много. Трябва да й даваме по 50 гр суха храна/ден за кастрирани, но аз давам на нея и на Ари сутрин по малко пастет. Ари е добре на килограми, тя е 4800, но е много дългокрака. Миа, милата, е все гладна, изяжда нейното и отива да търси на Ари чинията, защото там все има нещо останало. Сега ми е много жал като трябва да я ограничавам. Случвало ли ви се е да сложите домашните ви на диета?

# 354
# 355
  • от Луната
За много години! Нека всички да са много здрави и щастливи!
Любимо място през отоплителния сезон Wink

# 356
  • София
Много хубави косматчета показвате! Heartbeat

Нашето диване тази сутрин ме докара до конвулсии от смях. Изпод кухненския шкаф изпълзя  хлебарка (май пак ще трябва да пръскам вкъщи с Фронтлайн, аман от неканени гадове). Елза веднага й се наточи. Успя да я залови, а аз се понесох към нея, за да я смачкам преди да е опитала да я хапне, че ме е страх ако хлебарката се е черпила с отрова при комшиите да не й стане нещо на котчицата. Но докато аз успея да стигна, хлебарката вече се беше измъкнала на Елза и тържествено влезе под хладилника. Елза гледаше в почуда. Май не й беше минал през ума варианта, че плячката ще й избяга, ако я пусне. Стоя пред хладилника да я чака да се покаже повече от 30 мин. А аз се заливах от смях. Хлебарката излезе по-умна - не се появи отново. Laughing Сега ще наблюдавам. Ако видя още хлебарки тези дни, ще купя Фронтлайн.

Случката с хлебарката ми напомни за една случка с предишния ни кот. Успя да залови и налапа една тлъста муха, която гони доста дълго време преди това. Пъхна я в устата си и реши да примляска преди да глътне, но мухата излетя навън от устата и повече не я видяхме, явно и през прозореца отлетя. И той така гледа много дълго време след нея като Елза след хлебарката.Laughing

Няма скука с коте вкъщи. Heart Exl

# 357
Нашето коте миналото лято реши да опита миризливка - повече не повтори, вече ги гледа респектирано от разстояние. Много беше смешна, тичаше из стаята и хвърчаха слюнки навсякъде Grinning

# 358
  • Варна
Ох, и Кетя като малка се пробва да изяде миризливка Twisted Evil Беше потресена, после половин час киха, плю и си търка муцунката. Измих я, обаче вонята се носи още доста време.

# 359
Не издържах и купих закрита тоалетна днес на Ферпласт-
Свикна бързо.

Общи условия

Активация на акаунт