Любители на Котки - Тема 127

• 48 485
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
  • España
Да попитам- колко време прекарват в сън вашите котки? Лиса спи много, става яде, разхожда се, поиграе малко и заспива.

# 556
  • София
Изцяло с нас нощем плюс поне 5-6 часа през деня...Някъде към 14-16 часа ги докарва.

# 557
  • Варна
Много спят. Бях чела, че котките прекарват около 20 часа от денонощието в сън, горе-долу толкова спи и Кетя Laughing
Ох, чак днес мога да кажа, че Кетя вече си е моята Кетя. Доста тежко понесе операцията и стреса около постоянното водене в клиниката на инжекции. В събота яде малко, беше крива и отпаднала, което се очакваше. Сутринта я водих да ѝ бият АБ и обезболяващо в клиниката. Вечерта и дадохме бусколизин, не знам той ли разбута нещо, през нощта повърна, в неделя не яде изобщо и беше супер крива. Трябваше да и дадем АБ през устата, свързах се с вета, той каза да не давам, а в понеделник да я заведа. Изкара ми акъла, много крива беше цял ден, крие се, не яде, мяука измъчено. Вечерта пак повърна, след което отиде и се наяде  Shocked В понеделник сутринта пак повърна, тичах в обедната почивка да я водя на лекар, биха и три инжекции, в резултат вечерта като се прибрах мяукаше и се снишаваше като посегна към нея. Таман да се психирам пак и видях, че при ММ ходи и вири гръбчето. Явно я е било страх от мен Whistling През нощта спа спокойно, тази сутрин хапна мъничко, вечерта я водих на последни инжекции и живот и здраве в понеделник махаме конците. Вече е по-спокойна, още хапва съвсем по мъничко и често виси в тоалетната, но док каза, че било очаквано да е така все още. Но като цяло вече държанието ѝ е нормално, поотдъхнах си.

# 558
  • София
Момичета, имам нужда от съвет. Трябва да взема урина на котката. Докторът ми обясни за номера с ориза, но все пак ако някоя от вас е намерила по-лесен начин, споделете го.
Много ви благодаря!

# 559
  • "Винаги прави това, което сърцето ти казва."
Прегръдка Heart

# 560
Като пътувахме голямото разстояние в събота малкият си беше първоначално настанен в неговата си клетка, която е от пластмаса, но с метална решетка и в горната си част също се отваря. Simple Smile Беше вътре много малко, обаче, няколко минути, после излезе навън, а в клетката му бяхме подготвили - любимата топка, с която играеше, едно пластмасово чопче, с което също играеше, едно плетено човече, което сам си вкара вътре и му бяхме постелили памперсова пелена, която обаче той изобщо не използва.

Дами, аз пак имам въпрос, обаче. :/ Какви температури у дома са най-добри за малкия косматко? Имам чувството, че вкъщи е доста топло и това никак не му се нрави. Постоянно мяука към вратата да излиза и като го пуснем навън (на балкона имам предвид) е изключително доволен. За първи път тази вечер излезе и през входната врата, докато вляза той се шмугна и започна да обикаля по стълбите. Доста съм притеснена дали го прави от любопитство към новото място, дали не му харесва и иска да избяга или просто му е топло и излиза във входа и като цяло навън да се охлади ... 

# 561
  • София
Няма такова понятие като прекалено топло за котка! Wink

# 562
Като пътувахме голямото разстояние в събота малкият си беше първоначално настанен в неговата си клетка, която е от пластмаса, но с метална решетка и в горната си част също се отваря. Simple Smile Беше вътре много малко, обаче, няколко минути, после излезе навън, а в клетката му бяхме подготвили - любимата топка, с която играеше, едно пластмасово чопче, с което също играеше, едно плетено човече, което сам си вкара вътре и му бяхме постелили памперсова пелена, която обаче той изобщо не използва.

Дами, аз пак имам въпрос, обаче. :/ Какви температури у дома са най-добри за малкия косматко? Имам чувството, че вкъщи е доста топло и това никак не му се нрави. Постоянно мяука към вратата да излиза и като го пуснем навън (на балкона имам предвид) е изключително доволен. За първи път тази вечер излезе и през входната врата, докато вляза той се шмугна и започна да обикаля по стълбите. Доста съм притеснена дали го прави от любопитство към новото място, дали не му харесва и иска да избяга или просто му е топло и излиза във входа и като цяло навън да се охлади ...  
Просто е любопитен. Ама ти много го мислиш, ей. Котките са доста самостоятелни и своенравни, имат нужда от лично пространство, и не е полезно да биват обсебвани. И още, обичат топлото, а на терасата явно му е интересно. Спокойно, всичко е наред.😊

# 563
  • София

Любим мой лигльо ❤ Обожавам го това коте ❤

# 564
Благодаря, Ваня, Хъмбъл! HeartHeart
Хахаха, много го мисля, да. Просто ми е толкова странно усещането, че е тук, че по един или друг начин той е зависим от мен - да му слагам храна и вода, ако, не дай си, Боже, се разболее да го заведа на лекар, че наистина искам да му е максимално добре и много го мисля.
Знам, че са самостоятелни и своенравни, но в момента, в който се прибера той е неотлъчно с мен навсякъде - ходи с мен в различните стаи, ако седна някъде той сяда или в мен, или до мен си ляга и почива/спи, вечер също ляга на леглото до мен и така заспива, че просто и аз се привързах към милата душичка и се тревожа дали му харесва и всичко му е наред. Joy

# 565
  • Страната на чудесата
Ако знаете някой трик да не се качва коте на масата, споделете. Демон е като прахосмукачка и постоянно проверява

# 566
Няма трик. И моята Шуши се качва, проверява какво ядем, помирисва, опитва или не... и така.
Аз съм сложила три забрани, другото както иска.

П.П. Подписът ти ми е много познат /аз съм авторът на стихчето Simple Smile/, сега го прочетох.

Последна редакция: ср, 09 яну 2019, 00:55 от Sweta

# 567
Няма такова понятие като прекалено топло за котка! Wink

Аха, няма.
Шарко не вирее на температура над 23-24 градуса.
Сиси и Съни предпочитат до 20-22.
Персиецът на приятелка на около 24-26 се чувстваше добре, даже понякога се завива през глава.

# 568
Момичета, имам нужда от съвет. Трябва да взема урина на котката. Докторът ми обясни за номера с ориза, но все пак ако някоя от вас е намерила по-лесен начин, споделете го.
Много ви благодаря!

Когато Пухчо имаше проблеми с уринирането, трябваше да взема урина за изследване. Много се бях шашнала, но му намерих цаката. Дебна го кога ще влезе в тоалетната (като преди това съм подготвила специален контейнер за урина, купен от аптеката), махам й капака, хващам опашката в основата и подвигам леко задницата, а с другата ръка подлагам контейнерчето под него. Пробвайте така, дано да сработи, че от котка до котка си има разлика. МалинкаКалинка беше успяла по този начин да вземе урина.

А кой е методът с ориза?

C., честито, намерил си е занимание, което аз хич не харесвам Joy Мяукане пред входната врата или пред балконската врата направо ме побърква. Откъде се учат на такива лоши неща?! А Пухчо е много смешен. Лежа си аз и той застава пред мен и втренчва поглед, ама какъв поглед... Не поглежда встрани, нито помигва. И като стана и като го питам какво иска, почва да ме води. Излизаме в коридора и ме води пред балконската врата. И якета, шапки и го извеждам навън... Пазя го да вземе да скочи. Бях купила една предпазна мрежа от Зооплюс, пробвах да я "монтирам", но стана половинчато. Като се постопли малко времето ще я закачим по-добре и след това да си кисне и мръзне на терасата колкото му душа иска! Weary

# 569

Общи условия

Активация на акаунт