Любители на Котки - Тема 127

• 48 474
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
  • Страната на чудесата
Първо обезпаразитяване, след седмица ваксина е препоръката на нашия вет. Имам му доверие, доцент е в Лесотехническия, следи йоркито ни вече 6години и винаги е адекватен в диагностика и лечение.

# 541
Ангелче "Точица" си търси постоянен дом. Изключително мило, любвеобилно, галещо се и мъркащо същество. В момента е при човек, който я гледа само за няколко дена, но няма възможност за повече.

На колко месеца е? Много е сладка.

На около 2-3 месеца е.

# 542
  • София
Девойки, имам въпрос....
Някоя от вас не иска ли да се отърве от чанта или клетка за Кот (трябва да издържа на буйствата на 5.5 кг младеж)? Искам да я купя (ще я използваме веднъж- два пъти годишно и не знам дали си заслужава да купувам нова).
Блеки има проблем с излизането навън след кастрацията- изпада в паника (дотолкова, че успях да го набутам в онази чанта, която ви показах, макар и за малко, но тя определено не става  Grinning). Търся бюджетен вариант.
Другата ми молба е да ми препоръчате кое е по- удачно за пътуване- чанта или клетка? И каква(чанта или клетка)- придружена със снимки ако може?
Ценя мнението ви.
Предварително благодаря!

PS Зизу, очаквам и твоето професионално  мнение. Kissing Heart

# 543
И аз идвам за съвет,Тути ми се вижда много слаба ,под 2 кг е като я теглиха на 04.01.
Моля за съвет как да процедирам?
По принцип е с керамични купички за мократа храна ,но гранулите са в стоманена,водата е в стъклена.

AnyHr ,ние сме с една на Ферпласт.

# 544
Според мен е по-добре да пътува в транспортна клетка от по-дебела пластмаса с метална вратичка-решетка. За по-голяма стабилност. Пиша така, защото има едни некачествени с тънка пластмаса и не са устойчиви. Още повече, ако по време на път се натиснат по-рязко спирачки е твърде възможно незакрепен елемент от багажа да изхвърчи към чантата и тя от своя страна да се деформира и да пострада котето. Ако транспортната клетка е от твърд материал е по-сигурно за котето.

# 545
  • София
AnyHr, години наред превозвах Мъро между София и Пловдив с чанта. Някак е много по-уютно, топло. Но си има недостатък - ако котето се напишка или повърне, много трудно се пере. Поне нашата не намерих начин да я напъхам в пералнята.  Sad За сегашните котки купих клетка, но я ползвам само за ходене до клиниката. И съм доволна, защото при кастрациите я бяха изцапали и я измих без никакво усилие. Така че, много зависи за какво точно я искаш. За дълъг път определено съм за чанта, макар да се чудя как да я пера.  Wink

Лисичке, малка е още. Сигурно постепенно ще наедрее. Но си има злояди котки. Боги е от тях и тежи около 2,5-2,7 кг. Хапва не повече от 4-5 хапки и се маха. Ако беше сама, сигурно след време щеше пак да хапне, но у нас храна не се задържа. Момчетата омитат всичко. Опитвам се да я храня по-често, но тя пак хапва много малко, а Киро дебелее ...

Тази нощ ми беше адски студено и добавих още едно чисто ново одеяло върху завивката - меко, плюшено и топлещо. Първоначално се засилиха към мен, но нещо не им хареса новата придобивка и се махнаха. За първи път от 3 години спя сама в леглото. Сега съм пред дилема - дали да започна да ползвам одеялото ежедневно и да спя като "бял" човек или да им угодя и отново да делим едно легло четирима.  Laughing

# 546
  • София
Според мен е по-добре да пътува в транспортна клетка от по-дебела пластмаса с метална вратичка-решетка. За по-голяма стабилност. Пиша така, защото има едни некачествени с тънка пластмаса и не са устойчиви. Още повече, ако по време на път се натиснат по-рязко спирачки е твърде възможно незакрепен елемент от багажа да изхвърчи към чантата и тя от своя страна да се деформира и да пострада котето. Ако транспортната клетка е от твърд материал е по-сигурно за котето.

За клетките съм съгласна. Имаше случай в темата, когато котка успя да я отвори и избяга на непознато място. Май така и не я намериха. Sad

А колкото до чантата, нашата имаше колан, с който се закрепваше към предната седалка. В случай на сам шофьор е много удобно. Но ние никога не сме го използвали. Обикновено мъжът ми караше, а аз или някоя от дъщерите ми седяхме с котката отзад. Дори задължително чантата беше отворена, за да му е по-спокойно. Още с тръгването излизаше, разглеждаше къде се намира и отново се настаняваше на мекичко и уютно. Почти през цялото време спеше. Освен това го бяхме научили, че когато му стане лошо, да слезе на гумените постелки, върху, които слагахме гланцови брошури, да повърне върху тях и отново да си влезе в чантата. Много умничък ми беше!  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 08 яну 2019, 16:51 от Тaня67

# 547
  • София
Ползвам на приятелка клетката за йоркито. Натъпквам и двете вътре, много тежи обаче.
Ходим само до ветеринар, де, досега не се е слувало да ги водя другаде.

# 548
AnyHr, има едни клетки по 20-тина лева, с пластмасова вратичка са, но се оказаха доста сполучливи и качествени.
За самолет - мека чанта.
За кола за кратки пътувания - малка клетка.
За кола за дълги пътувания - голямата “изложбена” клетка.
Ние сме така.

# 549
  • Стара Загора

Това чисто зло днес цял ден ме подлага на системен тормоз. Скача ми върху корема /който ме боли от сутринта/, хапа ме, открадна хляба от масата, счупи една чаша, но преди малко реши че не е достатъчно. Тръгнах да пия вода. Девойката реши да ми скочи на гърба с всичките си нокти и да се опита да се катери по мен. Ами не беше приятно, цялата съм надрана... Върви обяснявай,  че е от котката.

# 550

PS Зизу, очаквам и твоето професионално  мнение. Kissing Heart
Благодаря за доверието ама аз съм си само работник, който чете повечко, хихи, нищо професионално чак GrinningKissing HeartHeart
Аз съм твърдо 'за' транспортните клетки (дебела пластмаса с метална вратичка и хубаво, масивно закопчаване на двете части).
Текстилните чанти не ги харесвам. Изглеждат ми нестабилни, най-вече за по-тежко животинче Confused

# 551
Шуши е чудна мадмазела Simple Smile Чета през телефона и всеки нов пост се вижда донякъде, трябва да разгъна за да видя до края.
Чета за Шуши и виждам само половин бебешорска опашля, разпъвам поста и гледам голяма бежова красота Simple Smile

Аз и Шуши благодарим за комплимента!
Твоето коте също е много хубаво и изглежда добричко и послушно. Ние се възпитаваме в тази посока Simple Smile.

# 552
# 553
  • София
Текстилните чанти не ги харесвам. Изглеждат ми нестабилни, най-вече за по-тежко животинче Confused
Мъро тежеше над 6 кг.

# 554
  • Варна
Шуши е чудна мадмазела Simple Smile Чета през телефона и всеки нов пост се вижда донякъде, трябва да разгъна за да видя до края.
Чета за Шуши и виждам само половин бебешорска опашля, разпъвам поста и гледам голяма бежова красота Simple Smile

Аз и Шуши благодарим за комплимента!
Твоето коте също е много хубаво и изглежда добричко и послушно. Ние се възпитаваме в тази посока Simple Smile.

Благодарим и ние за хубавите думи Simple Smile Котзилата само като стане на нейната е добра и послушна, дано Шушито няма нищо от дебелото дупе и цмотания характер на Късметка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт