Любители на Котки - Тема 127

• 48 539
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
Милия пухльо Simple Smile Привързват се душичките, нашата в ежедневието повече спи при татко си (човешкия Grinning ) и повече с него играят, но когато е нещо притеснена, изплашена или болна, идва и се гушка при мен Grinning 
Внимавайте само с това ставане, че веднъж като свикне, че ще ставате като мяуне, после ще ви се качи на главата и е голяма драма да се отучи да ви буди когато му скимне Grinning

# 376
# 377
Той ни се качи на главата вече, в буквалния смисъл. Joy Докато лежим в леглата ни обикаля, идва до главите ни и се качва на тях. Joy
Засега със ставането е толерантен, при нас сутрин се разбира около 11:30 - 12:00ч., та поне изчаква дотогава и започва да мяука жално-жално. Joy Най-хубавото е, че му стига само някой да стане, да го погали, а ако го вземе и в леглото си стои и спи. Joy

# 378
  • Варна
Котките като цяло не обичат да излизат навън (е, има и изключения) и се плашат и стресират от подобни разходки. Така че изобщо не е чудно, че е стоял вкопчен в теб и не е поглеждал жената. Това не е куче, все пак.

# 379
Здравейте! Доста често следя темата и реших да се включа! Blush
Другата седмица ще станат 4 месеца от както  имаме нов член на семейството - Мишо. Обича да пие вода от чаша и влиза във всяка празна торба, която види! Joy И ето я разликата от ден първи до днес. Blush

# 380
Добре дошли на Йоана и Мишо.

# 381
  • София
Какви сладури 😍 Нямам търпение да се прибера и да намачкам Хари ❤

# 382
Ха ха,тук заваля сняг и показах на Тути- опита се да изяде снежинките Joy

# 383

Тази шапка я взехме като подарък към дъвки с идеята да му я сложим.. Нищо подобно до днес Grin Издебнахме го докато е сънен и успяхме да му направим една снимка...преди да се събуди окончателно и да я свали. Smiley

# 384
  • София
Добре дошли! Не виждам снимките Sad

# 385
  • Варна
И аз не виждам Мишо, ама добре сте дошли Simple Smile Оплаквам се, че не успявам да отгледаме котешка трева. Вие каква ползвате? Късмета Сия търси пък смотаната и майка не успява да се справи Sad

# 386
  • София
Честита Нова година!  santa2  Да сме живи и здрави! И ние, и косматите ни дечица!  Hug

Добре дошли! Не виждам снимките Sad
И аз. Sad  От линка виждам, че са от Гугъл. За да се видят, трябва потребителите да са логнати, а аз нямам акаунт.

Но пък останалите пухчета са прекрасни! Heart Eyes Напоследък темата се оживи и страниците се напълниха с красота!  Heart Eyes

Да ви кажа и за списъка на първа страница. Замисълът му е не просто да краси темата, а да ни помага, когато не се сещаме за името на някое коте или когато собственикът говори за любимеца си, а сме забравили как изглежда. Затова имам молба - нека, който не се е включил, да го направи в следващата тема.  Hug Много е хубаво, когато темата се напълни с нови попълнения, но се получава и леко объркване, особено за такива като мен, които малко трудно запомнят имената.  Blush

Някой се похвали със закрита тоалетна. Да му е честита! По този повод се сетих да разкажа за моята не особено сполучлива покупка. Купихме ето тази тоалетна. Желанието ми беше да е по-голяма, защото Кирчо доста се мъчеше в старата. Обаче не прецених добре. На практика височината е същата и той пак се прегърбва, но площта на легена е голяма и сега трябва да слагам много повече "пясък", за да не се залепват топките по дъното. От друга страна пък съдържанието замирисва доста бързо, а хич не ми се иска да подменям изцяло няколко килограма "пясък". По-добре щеше да е със същата площ, но по-висока. Другият недостатък е вратичката. Предишната беше просто една плоскост, която стоеше отвесно. Бутаха я с чело и влизаха. Тази отпред има нещо извито като лопата. Като натиснат с муцуна, вратата вместо да се плъзне над главата и по гърба, им "загребва" муцунките. Много се мъчат при влизането. Промъкват се извивайки се като змийчета под вратичката. Това също е една от причините да не мога да сложа много "пясък", защото като се вдигне нивото, няма как да се промъкнат отдолу. Sad Не знам дали го обясних разбираемо, но никога не бих купила тоалетна с този вид врата.  Sad

На Нова година не бяхме вкъщи. Така и не знам как са се държали. Дано не са се страхували много. Обаче дъщеря ми е минала в 5 часа, за да види какво става. Уличните ѝ "дечица" са я чакали, за да си получат нощната дажба без видими признаци за страх. Нашите пък са си спели безгрижно.  Grinning

Моите лятото ме спасяват от пчелите, защото съм алергична, а в къщи редовно прехвърчат. Много обичат да ги ядат.😁
А не ги ли жилят в устата? Знам, че е много опасно за котетата. Могат лесно да се задушат, ако ги ужилят  някъде по гърлото.

С., опасно е да извеждаш котето без клетка или стабилна каишка. Вкопчено е в теб от страх, но при някаква по-сериозна стресова ситуация може да побегне и след това да го търсиш с дни. Sad

И като извинение за дългия пост да ви покажа едно пухче от Фейсбук. Извинявам се на тези, които нямат профил там, но не знам дали може да се покаже по друг начин.  Blush

# 387
Таня67, никъде не съм написала, че съм извеждала котето без клетка или на каишка. Hands V Напротив - винаги когато е излизал навън е бил в клетката си. Когато влязохме в магазина за храната му отворихме, за да му се порадва жената понеже е прекарал няколко седмици с нея и сметнах, че е добра идея след стреса да смени стопаните си и дома си да види познато лице. Simple Smile)

# 388
  • София
Дами, идва време за годишната ни ваксинация и се зачетох за ваксините. На много места пише, че след първата серия  ваксини, реваксинациите са на 3 години, а не както съветват тук-всяка година.
Някой попадал ли е на същото и най-важното - имате ли ветеринар, който го е потвърдил?
Скрит текст:
Прилагам за пример календар за ваксинации от pets.webmd.com:
https://pets.webmd.com/pet-vaccines-schedules-cats-dogs#2-3

Тук пише същото за този тип ваксина - RCP:
https://www.cheshirecatclinic.com/vaccinations.pml

И в доклад на European Medicine Agency за ваксината Purevax RCP  (която има моята котка)-The cat should be re-vaccinated for all components one year after the first vaccination course, then every year for feline leukaemia, and every three years for rhinotracheitis, calicivirosis and panleucopenia.
https://www.ema.europa.eu/documents/overview/purevax-rcp-felv-ep … ary-public_en.pdf

РУМИ, аз неколкократно съм писала в темата за периода от 3 те години. Специално за бяса, ако бях написала и за другото щяха да ме "изядат", както не еднократно е ставало.
Интересът ми беше предизвикан от това, че при хора ваксини не се слагат всяка година, тогава при котки, защо???/ още повече при тези, които си стоят вкъщи и не излизат/
Държа да отбележа, че съм върл привърженик да повечето ваксини, но всичко има срок на действие. Peace
Разговарях с ВЕТ, на които имам доверие, аз самата съм с мед. образование, така че изисквам аргументирани отговори, не от рода на : така е по закон, СЗО каза и прочие.

И да, има ВЕТ  в Б-я, които не поставят ваксина всяка година, просто не желаят да го афишират.
Аз от тях и разбрах.
С някой потребители сме си писали на лични по този повод.

За моя: не се плаши от гърмежи, при нас с повод и без повод се стреля, хвърлят се пиратки, палят се фойерверки.
НО,
в момента е строго наказан.
След кастрацията започна да пикае върху неща, които не му харесват като миризма. ooooh!
Преди малко пожела да излезе на балкона, ставам, отварям, след малко му става студено, е не чак толкова, все пак балконът е остъклен и започва да ме "вика" да му отворя  newsm78 и без туй полуотворената врата. bowuu Забавям се малко, влиза, сяда до мен, надупва се и започва да върши "малката" работа, защото не съм го пуснала веднага. Mr. Green

ПО-БЕС-НЯХ. Sick

Все се сещам за АДЕЛИНДА Heart Eyes Hug и нейното определение за моя: "лигоч" Как го усети, не знам. Екстрасекс е явно, пардон, ясновидка. Wink Grinning

Последна редакция: пт, 04 яну 2019, 03:16 от MayyaI

# 389
Таня, някак много майсторски ги сдъвкват, но ги жилят да. Но как да ги спра, опитвала съм. Докато ги видя, те я налапали.

Общи условия

Активация на акаунт