Любители на Котки - Тема 127

• 48 493
  • 759
  •   1
Отговори
# 465
  • Страната на чудесата
Момичета, помагайте с препоръка за хотел за котета в София. Пътуваме за 3 дни и няма да го вземаме с нас, в хотела не пускат любимци.

# 466
  • от Луната
Аз съм убиец на цветя и по тази причина вкъщи имам само една декоративна люта чушка и 1 теменужка на хлапето. Те стоят в кухнята, за да се сещам да ги поливам, но Топчо там няма достъп, освен, когато и аз съм там, та не мисля, че ще му стане нещо

# 467
  • Варна
Момичета, помагайте с препоръка за хотел за котета в София. Пътуваме за 3 дни и няма да го вземаме с нас, в хотела не пускат любимци.
Нямате ли познат, който да го храни 3 дни? Не бих причинявала хотел на котка. Вкъщи ще е много по-добре.

# 468
  • София
Днес стават 2 години откакто Богданка е сред нас. Още помня как стоеше на 3 крачета, треперейки в снега на -20 градуса и с каква радост прие да я гушна и прибера в колата. Simple Smile Да ни е живо и здраво слънчевото момиче!  Heart Eyes

Някой питаше дали да дава храна за кастрирани котки. Боги е кастрирана от почти 2 години (малко след като я прибрахме) и е клечица. Яде пълноценна храна.  Wink

Lucky Plam, единствено фактът, че е малък още, може да ме откаже от самостоятелно стоене вкъщи. Котките се чувстват най-добре в дома си и оставяйки голямо количество храна, вода и тоалетна, се справят сами и няколко дни. Ние по едно време и камера си бяхме монтирали. Гледахме Мъро как се "справя" с положението. В 99% от времето спеше.  Laughing

Иначе съм чувала добри отзиви за Зооцентър в Ринг мол - http://petspahotel.bg/ И все пак не се подлъгвай от лъскавите картинки. Много зависи от котето и другите животни в момента. Обикновено на котките им трябват месеци, за да свикнат едни с други. Няма как да сложат в една стая две враждуващи животни. Според мен само социални животни, които се понасят едни с други могат да бъдат заедно. И тъй като помещенията им в никакъв случай не са колкото животните, със сигурност затварят някои от тях в клетки. И никога няма да ти кажат точно твоя любимец в какви условия е. 

Другият, доста по-лош вариант, е по клиниките. Предлагат такава услуга. Но там със сигурност стоят в клетки. И уж ги отделят от болните животни, но все пак заразите са наоколо. Sad

# 469
  • на брега на морето
Но там със сигурност стоят в клетки. И уж ги отделят от болните животни, но все пак заразите са наоколо. Sad
Потвърждавам - в клетки са и не им обръщат никакво внимание - дават им храна и вода и толкова.

# 470
За три дни няма смисъл от хотел. Два легена с тоалетна, половин килограм храна и две купи вода са достатъчни.

# 471
  • Страната на чудесата
Мислехме да е в свекървата, но там е пълно с цветя😒
Не знам, сам ще подивее миличкия. Оххх...
Прозвъних един хотел, оферират самостоятелна стая.

# 472
Не бих оставила на хотел, по-добре сам вкъщи и някой да наминава да го наглежда, ако има възможност. Дори да няма, пак по-добре сам вкъщи с повечко храна, вода и тоалетна, отколкото в хотел. Просто според мен красиви хотели за животни със самостоятелни стаи и тн има само по филмите, а тук нещата далеч не са толкова лъскави...

# 473
Според мен за 3 дни едва ли ще подивее самичък, вие си решавате, де, но аз за толкова кратко време бих го оставила у дома за най-комфортно. Може някой от съседите или приятел да наминава само да поглежда дали е добре и толкова.
Рапунцел, Hug
Определено ще проверя още днес за цветята и ако наистина има опасност за нашия пухчо ще ги изкарам от вкъщи. И без това не съм кой знае какъв градинар, че да ми е болка. По-добре да съм сигурна, че за него всичко е безопасно и няма да има проблеми. Засега към цветя не съм го виждала да посяга, но то винаги има първи път и обикновено нещата за секунди се случват.
Вече знам за пътуванията и следващия път определено по-малко ще го мисля и тревожа, но... Joy Първо толкова дълго пътуване му беше и не само той, а и аз покрай него бях ошашкана. Щом заспа, а аз няколко пъти го проверявах дали диша Joy
Детелистна.четирилинке,Blush
вкъщи са цветята, не са в двор, защото за жалост поне към момента живеем в апартамент. Joy Толкова ми се иска да бяхме в къща с хубава градина, котето да си щъка напред-назад, но поне засега живеем в апартамент и затова ме е страх да не ги докопа цветята, особено сега когато ще е сам вкъщи през повечето време от деня.

# 474
  • Козлодуй
Lucky Plam, това е котка, а не куче не и трябва хотел, а постоянен дом Simple Smile Оставяли сме Мърки за 6 дена максимум и не е имало проблем с две тоалетни с диспенсери за вода и храна и човек който да наминава да и дава паучове - просто перфектно Simple Smile
Ама сега не смея да я оставя - давам и хапчета през ден я превързвам, няма сили да стигне до храната и и давам храна през час - два като легне някъде на плочки отивам и и подлагам гнездо - много грижи като е болна - това в клиника няма да го направят

# 475
Мислехме да е в свекървата, но там е пълно с цветя😒
Не знам, сам ще подивее миличкия. Оххх...
Прозвъних един хотел, оферират самостоятелна стая.
От какво ще подивее? Това не е куче, нуждаещо се от внимание и разходки. Котка е - ще яде, ще върши физиологични нужди и ще спи, евентуално ще си играе и това е.
От друга страната на непознато място, с непознати хпра, с миризми на множество непознати животни ... е, тогава като нищо ще подивее.

# 476
Днес се прибрах от приятеля ми - докара ме, че валеше доста сняг. Минахме да нахраним котарачетата. Навън беше много студено, но там където спят - беле доста топличко. Едно време дядото на баща ми е направил специална дупка на вратата на мазето да могар да влизат котките и да ловят мишки. Засега не са толкова дебели и лесно се мушкат. 😁😁 Нахраних ги обилно. Като се натъпкаха влязоха вътре и не искаха да си подадат муцунките. Оставих им около 10-11 консерви и две купи със суха храна, както и водичка. Да им стигнат за 5 дни.

# 477
В hubba bubba pets има специална стая за котки. Обади се там, ако искаш. Аз съм с много добри впечатления от тях. Но и според мен 3 дена не са много да останат сами.

http://hubbahubbapets.bg/bg_BG/

Последна редакция: нд, 06 яну 2019, 17:27 от spring princess

# 478
  • София
Аз също подкрепям мненията да го оставите котачето вкъщи. Няма да е стресиран. Ще се чуди къде сте, защото вероятно ще му е скучно, а на хотел, където му е непознато стреса ще е голям. Не се знае и другите животни колко са здрави, а се съмнявам да ги обгрижват както трябва. Оставете достатъчно храна и вода в диспенсър както посъветваха другите и всичко ще е наред. Ака има кой да минава да го нагледа ще е добре, а ако няма нищо няма да му стане за три дни.  В Джъмбо има по-евтини диспенсъри, а иначе във всички зоомагазини се намират. Успех и вярвайте, че котче ще е наред. ❤

# 479
Ако все пак не ви се иска да е самичък, не отхвърляйте варианта със свекървата. Цветя са това, може да се преместят в стая, до която котачето няма да има достъп. Ние в нашата спалня имаме едно дървовидно растение, като в саксията най-отгоре наредих речни камъни. Е, Пухчо умираше да си играе с тях и да се опитва да ги извади навън. Но първо, че ме побъркваше дрънченето, и второ - изкарваше и пръст извън саксията и му отнех това удоволствие. Преместих "дървото" в третата стая, при другите растения, до която няма достъп пък, заради диван с кожени подлакътници (все пак сме под наем и никак не ми се ще да си точи ноктите точно там, затова и в тази стая влиза само в наше присъствие и под строг контрол Grinning )

Общи условия

Активация на акаунт