Любители на Котки - Тема 127

• 48 471
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Вижте какво ми припомни Фейсбук днес - малката Дейзи:

Леглото за парно от последната снимка продължава да си го ползва с кеф, дори и сега когато е над 5 кг. Simple Smile В момента в Кауфланд има подобно за 18 лв., стига да са останали, че там май само в първите дни могат да се купят промоционални стоки.

В последните много студени дни климатиците у нас не смогват да стоплят до обичайните 26 градуса и всички сме много нещастни. Котките са с ледени уши и само гледат да се лепнат за някого или да се мушнат в някое одеяло.  Grinning

Котьо, съжалих ги и не се завих с новото одеяло.  Wink

pvacheva, когато им е лошо, котките се опитват да се скрият. Аз по това познавам кога му е лошо на Наско. Sad

Ваня, справи ли се? Аз знам, че с леща се прави. Понякога се получава и в празна измита тоалетна. Когато имат навика да ходят в нея и в празна пишкали. Но с Мъро не ми се получи. Горкият, стиска повече от 24 часа и накрая се изпусна докато спеше. Sad

Way2go, ох, какво хубаво езиче!  Heart Eyes

И Демон е прекрасен!  Heart Eyes

# 586
  • София
Барни е прясно кастриран, тази сутрин. Прибрахме си го по обед, живна, хапна и сега играе. По нищо засега не му личи "промяната".

Последна редакция: ср, 09 яну 2019, 15:47 от Sharky*

# 587
  • в обкръжаващия ме хаос
Според мен няма никаква гаранция за състава на котешката храна. За човешката няма да коментирам. В двата вида беззърнена храна, която съм купувала на моето коте преди да разберем за кристалите в урината и да мине на диетична, съм намирала части от пера и козина, които стърчаха от самите гранули, смлени са с тях.  Едната беше Genesis Pure Canada My Little Farm Kitten https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/genesis-pure-27174/genesis-pu … tki-2-27-kg-46131 , а другата - Essential Food The Jaguar https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/essential-food-26757/essentia … zrasti-3-kg-36518. И двете не са евтини, особено Genesis. Бях ужасена от статиите в първия пост на темата, където  се описва какви гадости слагат в котешките храни от нисък клас, но май не е по-различно и при тези от високия клас.

# 588
Цитат
Според мен няма никаква гаранция за състава на котешката храна.За човешката няма да коментирам...

Аз съм на същото мнение за човешката храна.
За Шуши приготвям пилешко филе, обезкостена риба /много обича/, и други подобни меса. Сварявам, пасирам и в хладилника. За два дена долу горе. Днес е на пилешки дробчета - много ги хареса. Давам и паучове. Суха храна - не.

Последна редакция: ср, 09 яну 2019, 19:16 от Sweta

# 589
# 590
  • In the land of Never Never
Благодаря за отговорите по повод на ваксинирането и обезпаразитяването! Чувала бях от някъде, че ваксината имала и обезпаразитяващо действие, ама едва ли е така.
Не бях влизала от два дни в темата, да се изкажа по повод на клетките - моите котки са пътешественици. Ползвам пластмасови, с добро проветрение  отстрани и отпред с решетка. Долу слагам меко дюшече. Може и пелена памперс, за всеки случай, но не ми се е случвало да се изходят вътре. В колата са отзад и вързвам клетките с предпазния колан - прокарвам го през дръжката и го закрепвам. Естествено, лятото - ако се спира, за кратко, на сянка, и оставям прозорците леко отворени отзад.
За мрежите някой спомена - ще пусна снимка на моята, тя в момента е от Зооплюс, но сами си направихме закрепванията. Преди това, на друго място, всичко правихме сами, не знаех че се продава, купих някаква мрежа от бриколаж, която е за градински цели, и си измислихме сами закрепването, но тя изгоря бързо от слънцето и трябваше да я сменяме. Тази от Зооплюс е най-здравата, надявам се да издържи дълго.
За урината - веднъж ми се наложи, изчистихме легенчето на котака, той си влезе и се изпишка, рови преди това, но не го впечатли, че стърже по дъно - повечето нямат усет, кое става за ровене, и кое не. Понякога драпа неистово по плочките или ако нещо се изповръща, по килима, в опит да го зарие. След това го измъкнах бързо да не се накваси в мокрото - и така събрахме урината.

# 591
Много хубави котенца видях в темата, често я чета.
Да ви представя моята Шуши. Преди време питах тук за драскало, отдавна и купих, ползва го с удоволствие, както и другите си играчки. Расте и хубавее за моя радост.

Каква красавица! Напомня ми за моите котки от преди години!

# 592
Мерси. Тя е кралска сиамка, ако твоите са същите - нищо чудно че си приличат.

След като поотраснат добиват собствени физиономиики. Това за всички котки важи - аз обичам да ги наблюдавам. Някой са красиви, други намръщени, някои добрички, други закачливи трети - да не си насреща, има природно възпитани, има и груби, а бе всякакви Simple Smile.

# 593
  • Варна
И мързелани има Simple Smile

# 594
Мързеланите са от готините Simple Smile

# 595
Как може да предпочете да се ръби на този принтер, вместо да си легне на някоя възглавничка Joy

# 596
  • Варна
А де, толкова и е акъла, ама плътно там е курдисана.
Мисля, че е защото аз съм там, има бюро наблизо, а тя винаги гледа да е ако не върху нас, то поне близичко.

# 597
  • Страната на чудесата
Сиамските котове са ми много на сърце, преди години имах мъжки-Арчибалд. Дойде отнякъде женска сиамка на село, хранихме я, обикаляха заедно, забременя. Арчи я чакаше първо тя да се нахрани и после ядеше той. Тя роди. Улични котета😂

# 598
  • Варна
Тъпо ми стана за Арчибалд, баси... Имат си характери и те ...

# 599
  • София
Все още не съм взимала урина, защото не съм се задържала у дома. Вероятно в петък ще пробвам. Ще пиша какво е станало!!

Общи условия

Активация на акаунт