Обсъждане на имотни обяви-7

• 46 069
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
Аз коментирах само това, че колата е нужна на човек всекидневно. Това изобщо не е така и не само на живеещите или работещите в центъра. За мен е важно да мога да ходя пеш дори, така че всекидневното шофиране ми е абсурдно.

# 196
Да де, но това е защото работите в центъра. Аз не работя и надали някога ще работя. На мен с какво той ще ми е по-удобен? Особено ако живея в стара кооперация без гараж там, честно казано това ще ме накара да си прегриза вените и ще проклинам този живот там. Никога не бих си го причинила.  Дори хипотетчино да живеех и работех в центъра, то аз всеки уикенд пътувам някъде, постоянно имам ангажименти из различни точки на София. А колата ми няма начин да нощува на улицата или на открито. Това обикаляне да търся къде да паркирам ще ми носи огромен дискомфорт та дори и като има зона. Тоест автоматчино означава, че за мен ще е нужен само нова сграда с 2 собствени гаража, което в центъра е в пъти повеч кът и на по-висока цена.
Та не сте съгласни от своя си мироглед, но има още 1 000 000 различни от вашия в София и за всеки влак си има пътници

Вие сте човека, който проектира собствения си живот върху всички...

# 197
Всеки прокетира собветния си живот (аз  бих го нарекла опит, мироглед, предпочитания) върху всички. Вие нима не го прокетирате казвайки колко е неудобно в краен квартал? За вас е неудобно, но дали на мен ми е неудобно?
То в този форум, а и не само във форума, всеки си дърпа чергата към себе си.

# 198
Това с удобство за пътуване е толкова условно. Аз не мисля, че при съществуващата мрежа на ГТ има толкова много хора, на които не им се налага да ползват кола. Дори да живее човек в центъра ако не работи там и градината на детето му не е там, пак ще е свързан с колата си. Аз лично се съобразявам с това къде ми е най-бързо да се транспортирам с минимално висене в задръстване, но това, което ми е удобно на мен, съвсем не означава, че ще е удобно на друг. Хипотетично ако сега отида да живея в апартамент в Драгалевци, ще ми е безккрайно по-удобно от това ако живея в центъра. Та в тази връзка, *лаленце* най-добре си знае къде ще й е удобно.

Аз живея в центъра и ползвам рядко кола. Просто няма нужда. Заведения, клубове, магазини, банки, учреждения, детски градини, много добри училища и въобще всичко ми е на една ръка разстояние. Даже на метрото, което е на 200 метра от нас съм се качвал само веднъж и то за да го видя, а не защото ми беше нужно.
А работиш ли извън центъра? Учиш ли извън центъра. Детето ти на частна градина/училище извън центъра ли е? Хайде тръгни да работиш например в бизнес парка или до the mall и ходи пеша до там Simple Smile
Aз не си избирам работата според местоживеенето, а по-скоро обратното. По-важни са ми доброто кариерно развитие и заплащане от това да живея в определен квартал. В тази връзка ако утре офисът ми се намира в Нови Искър, изобщо няма да ми пречи да живея някъде, където ще е компромисен вариант между път до там и добро (според мен) училище за детето ми.

# 199
Аз живея в момента в краен квартал и мисля, че мога да коментирам какво е, особено ако имаш деца. И да, децата ми ходят в частна градна и да, ползването на кола уморява, затова и не желая да живея повече тук. А варианти бол, строи се като за последно.

# 200
Ами именно, защото работиш в центъра, а за това колата ти е абсурдна. То си е мъка да се чуди човек къде да паркира.  Аз да написах нещо по-различно?Всеки си има неговата си униклана ситуация, вие се хващате за всяка една дума. Още повече, че аз имах предвид ситуацията човек да живее в центъра, но да не работи там и никъде не съм написала ежедневно ползване.
Цитат
Това с удобство за пътуване е толкова условно. Аз не мисля, че при съществуващата мрежа на ГТ има толкова много хора, на които не им се налага да ползват кола. Дори да живее човек в центъра ако не работи там и градината на детето му не е там, пак ще е свързан с колата си.
Ако не работеше в центъра, а в съседен квартал (това много куца на ГТ), тогава щеше да се налага да шифираш ежедневно. Също ако живееше в центъра, а работеше извън него, например на ботевградско шосе, а детето ти е на градина някъде около лъвов мост, дали пак щеше да ползваш ГТ.

Последна редакция: нд, 06 яну 2019, 14:29 от Анонимен

# 201
То това околовръстно е бонус ако работите до него, иначе е просто начин, по  който да се придвижиш до съответното задръстване, което трябва да минеш, за да стигнеш на работа Simple Smile в смисъл, че за мен не е кой знае какъв бонус. Иначе щом сте се ориентирали към такъв тип квартали мисля, че Бояна не е зле, за Драгалевци не знам.

# 202
Това с удобство за пътуване е толкова условно. Аз не мисля, че при съществуващата мрежа на ГТ има толкова много хора, на които не им се налага да ползват кола. Дори да живее човек в центъра ако не работи там и градината на детето му не е там, пак ще е свързан с колата си. Аз лично се съобразявам с това къде ми е най-бързо да се транспортирам с минимално висене в задръстване, но това, което ми е удобно на мен, съвсем не означава, че ще е удобно на друг. Хипотетично ако сега отида да живея в апартамент в Драгалевци, ще ми е безккрайно по-удобно от това ако живея в центъра. Та в тази връзка, *лаленце* най-добре си знае къде ще й е удобно.

Аз живея в центъра и ползвам рядко кола. Просто няма нужда. Заведения, клубове, магазини, банки, учреждения, детски градини, много добри училища и въобще всичко ми е на една ръка разстояние. Даже на метрото, което е на 200 метра от нас съм се качвал само веднъж и то за да го видя, а не защото ми беше нужно.
А работиш ли извън центъра? Учиш ли извън центъра. Детето ти на частна градина/училище извън центъра ли е? Хайде тръгни да работиш например в бизнес парка или до the mall и ходи пеша до там Simple Smile
Aз не си избирам работата според местоживеенето, а по-скоро обратното. По-важни са ми доброто кариерно развитие и заплащане от това да живея в определен квартал. В тази връзка ако утре офисът ми се намира в Нови Искър, изобщо няма да ми пречи да живея някъде, където ще е компромисен вариант между път до там и добро (според мен) училище за детето ми.

От центъра ще стигна по-бързо с метрото до БП, отколкото ти с кола...

# 203
Аз пет години си седях вкъщи и пак си обикалях света без кола. Крайните квартали имат други недостатъци, писала съм достатъчно пъти и не ми се обяснява пак. Хем моят изобщо не е след Околовръстното и място за разходки и ходене пеш, бол. Просто животът в колата не е моят, както и на мъжът ми, между другото, който не работи в центъра.

# 204
С  няколко думи, ако на *лаленце* й е удобно до работа, градина училище в Драгалевци, да си действа смело ако й харесва апартамента и около него. Това имало или не ГТ, пък било на майната си, пък само къща си заслужавало там  и за това някой си никога нямало да живее там и било лош избор, са си лични мнения според убежденията на изказващия се.
Иначе да, негативите са липса на ГТ( но някой ден ще има метроспирка на кръговото) лиспа на канализация на някои места, липса на слънце в следобедните часове през зимата. Съседите вече се е ориентирала какви са.
Иначе има добри частни градини. Скоро ще има и частно училище на Британика, не много далеч от въпросната улица, може би на около километър. Монтесори училището и градината също не са дале.
За държавните  не съм проучвала и нямам представа как са.

П.С. Не беше ли тази улица една тузарска дето разни полици имаха къщи? Ако е така, значи сигурно се чисти зимата.

Lady Stardust -  за теб е така, аз пък обожавам да шофирам. Случвало се е ако съм в лошо настроение или нещо ми е тежко/криво, просто да се кача на колата и да шофирам някъде, например към Самоков или Бистрица и др. Успокоява ме. И обичам да обикалям. Например сега решавам, че ще ида в Икеа, а след малко се присещам, че нещо ми трябва в айко или комо, след това защо да не скокна до джъмбо. А след малко до мола на кино. Ей така си прекавам свободното време уикендите хахах. Странно същество съм явно.

Последна редакция: нд, 06 яну 2019, 14:47 от Анонимен

# 205

За какво ми е да уча и работя извън центъра? Тук са най-добрите училища и има супер много възможности за работа. Повечето ми приятели си направиха офисите до тях.

# 206
  • София
С  няколко думи, ако на *лаленце* й е удобно до работа, градина училище в Драгалевци, да си действа смело ако й харесва апартамента и около него. Това имало или не ГТ, пък било на майната си, пък само къща си заслужавало там  и за това някой си никога нямало да живее там и било лош избор, са си лични мнения според убежденията на изказващия се.
Иначе да, негативите са липса на ГТ( но някой ден ще има метроспирка на кръговото) лиспа на канализация на някои места, липса на слънце в следобедните часове през зимата. Съседите вече се е ориентирала какви са.
Иначе има добри частни градини. Скоро ще има и частно училище на Британика, не много далеч от въпросната улица, може би на около километър. Монтесори училището и градината също не са дале.
За държавните  не съм проучвала и нямам представа как са.

П.С. Не беше ли тази улица една тузарска дето разни полици имаха къщи? Ако е така, значи сигурно се чисти зимата.

Lady Stardust -  за теб е така, аз пък обожавам да шофирам. Случвало се е ако съм в лошо настроение или нещо ми е тежко/криво, просто да се кача на колата и да шофирам някъде, например към Самоков или Бистрица и др. Успокоява ме. И обичам да обикалям. Например сега решавам, че ще ида в Икеа, а след малко се присещам, че нещо ми трябва в айко или комо, след това защо да не скокна до джъмбо. А след малко до мола на кино. Ей така си прекавам свободното време уикендите хахах. Странно същество съм явно.

Споделям Вашето мнение - на нас също би ни било удобно Драгалевци - с кола сме, а аз работя в БП. Водя си децата на ясла и градина, мога да вземам и 111, ако е толкова нужно, но само за мен. като се прибирам вечер, не ми трябват 10 заведения наблизо, трябва ми хранителен магазин. Всичко останало мога да го намеря и в Бизнес парка. не ми и трябва да ходя до центъра на града. Simple Smile

# 207
  • В планината / На морето
Аз живея в момента в краен квартал и мисля, че мога да коментирам какво е, особено ако имаш деца. И да, децата ми ходят в частна градна и да, ползването на кола уморява, затова и не желая да живея повече тук. А варианти бол, строи се като за последно.
ами децата ти като излязат от дет градина и тръгнат на училище пак ли ще се местиш ?

# 208
Ееее са, не всички са толкова извисени като теб, Нико. На някои хора ни се налага да работим в големи международни корпорации и да учим или преподаваме разни неща  по разни университети дето са далеч от центъра. Са не всички професии са гъзарски като твоята. Някои хора сме прости офис планктони. Давам ти 1000% гаранция, че баш за моята професия, повечто офиси са извън центъра. Е има и в центъра, но са малки и не много перспективни за развитие фирми. Все пак те питах ако беше в моята ситуация пак ли щеше да хгодиш пеша, хипотетично де?

# 209
Ами то затова и казах, че всичко зависи от начина на живот... за мен да завися от кола е убийствено, за други не е проблем. Няма една истина в случая.

Общи условия

Активация на акаунт