Обсъждане на имотни обяви-7

• 46 052
  • 759
  •   1
Отговори
# 180
Ричи, стига глупости, смешни сте с подобни изказвания.
просто имам такива стаи , с ъглови прозорци, та знам от опит как е, макар ,че моите са конструктивно по-добре проектирани и по-малки от тези на снимката
Аз в хола имам сумарно 4-5м стени, всичко останало са френски прозорци, изток , юг, запад, това ми е най-топлото жилище до сега в живота, след едно южно епк с ТЕЦ в стрелбище Wink
топло е ама през лятото
Лятото съм пускал климатик едва няколко пъти.
Зимата ми е идеално топло с ниски сметки за отопление също Wink

# 181
  • на земята
Апартамент в селата Бояна и Драгалевци е голяма глупост според мен.
Защо смятате така?Бихте ли споделили?
Не са ли квартали?

# 182
Апартамент в селата Бояна и Драгалевци е голяма глупост според мен.
Защо смятате така?Бихте ли споделили?
Не са ли квартали?
На теория тези квартали се водят, че са за къщи, защото уж само тогава си заслужава да се прежали липсата на удобен градски транспорт. Но понякога в тях изпадат хубави апартаменти с приятна гледка на добра цена и на много хора им харесва да живеят в полите на Витоша в подобен имот.

# 183
Имам близки, които живеят в Бояна (в апартамент), с две малки деца са. Постоянно са по колите, за мен с деца не си е работа. Но, ако нямате и търсите имота за инвестиция или пък сте шофьори и ви е удобно за работа, защо не? Хората с различни, важното е да си дадете сметка все пак, че ще сте леко изолирани и за всяко нещо ще се налага да ползвате кола.

Последна редакция: нд, 06 яну 2019, 14:27 от Анонимен

# 184
В Драгалевци и Бояна зимата е голям студ, защото вечно си в сянката на Витоша.
И ако днес ти е удобно да стигнеш до работа, след 3г като смениш работата дали ще ти е също така удобно? Но пък има хора пътуват всеки ден от Елин Пелин до София за да работят, така че...

# 185
В Драгалевци и Бояна зимата е голям студ, защото вечно си в сянката на Витоша.
И ако днес ти е удобно да стигнеш до работа, след 3г като смениш работата дали ще ти е също така удобно? Но пък има хора пътуват всеки ден от Елин Пелин до София за да работят, така че...
А къде в София е удачно да се закупи имот за семейство с деца? Кои квартали са хубави и не толкова мръсни?

# 186
Никои. София е ужасен град.

# 187
  • на земята
Благодаря на всички ,които се включиха по темата.
И все пак натам сме се насочили,Гърдова глава в Бояна или Драгалевци,все пак не са много застроени,не искаме в центъра на София,и някои от кварталите наистина не ми допадат.
Мисля,че с кола не е толкова далече по околовръсния път.Ще гледаме и ще премислим.
Благодаря

# 188
Много зависи от начина ви на живот. Ако пътуването не е проблем, но държите на сравнително по-голяма тишина и спокойствие Драгалевци мисля, че ще е ок за вас. Близостта на Витоша също е голямо предимство.

# 189
Никои. София е ужасен град.
По-голяма глупост не бях чел. Честно.

# 190
Това с удобство за пътуване е толкова условно. Аз не мисля, че при съществуващата мрежа на ГТ има толкова много хора, на които не им се налага да ползват кола. Дори да живее човек в центъра ако не работи там и градината на детето му не е там, пак ще е свързан с колата си. Аз лично се съобразявам с това къде ми е най-бързо да се транспортирам с минимално висене в задръстване, но това, което ми е удобно на мен, съвсем не означава, че ще е удобно на друг. Хипотетично ако сега отида да живея в апартамент в Драгалевци, ще ми е безккрайно по-удобно от това ако живея в центъра. Та в тази връзка, *лаленце* най-добре си знае къде ще й е удобно.

# 191
Абе не съм съгласен. Живота в центъра си има един куп недостатъци, но със сигурност придвижването без кола е доста по-лесно и удобно.

# 192
И аз не съм съгласна. Работя в центъра, къде да я паркирам колата, че да я ползвам? Придвижвам се с трамвай, който ходи и до градината, с кола е хем по-дълго, хем не е удобно. Не желая да живея в квартал, който ще ме задължава да шофирам и развозвам деца постоянно.

# 193
Да де, но това е защото работите в центъра. Аз не работя и надали някога ще работя. На мен с какво той ще ми е по-удобен? Особено ако живея в стара кооперация без гараж там, честно казано това ще ме накара да си прегриза вените и ще проклинам този живот там. Никога не бих си го причинила.  Дори хипотетчино да живеех и работех в центъра, то аз всеки уикенд пътувам някъде, постоянно имам ангажименти из различни точки на София. А колата ми няма начин да нощува на улицата или на открито. Това обикаляне да търся къде да паркирам ще ми носи огромен дискомфорт та дори и като има зона. Тоест автоматчино означава, че за мен ще е нужен само нова сграда с 2 собствени гаража, което в центъра е в пъти повеч кът и на по-висока цена.
Та не сте съгласни от своя си мироглед, но има още 1 000 000 различни от вашия в София и за всеки влак си има пътници

P.S.
Ето ви пример за моя мироглед: Аз например съм мързелива, обичам да шофирам и не обичам да ходя пеша. Достатъчно години съм пътувала с ГТ и просто го мразя. Мразя да мръзна по-спирките, защото съм зиморничава. Сега ще ми кажете, че допринасям към замърсяванията - не, не допринасям, единият ми автомобил който ползвам активно в града е на ток.
Живея в един много мразен от вас квартал, работя в бизнес парка и детето ми е на градина в Драгалевци. Скоро училището му ще е до Токуда. Сутрин излизам от гаража и стигам до градината за 10 мин. След това до офиса съм за още 10. Скоро училището ще е на 5 мин от вкъщи. Е всичко това с кола, но местоположенията ми така са организирани, че нямам повече от половин час общо път със слизането да взема/оставя детето от градината.
Имам  наблизо мол, където има доста неща. Околовръстното е на 1км от нас и по него стигам до различни квартали, където също мога да си свърва работа с път мак 15-20 мин. Ако имам ангажимент в центъра също сравнително бързо,  за около 15=20 мин съм там с колата. Е ако живеех в центъра трябваше да прибавя тези 15-20 мин към другите за път и времето ми се увеличава двойно. Защо на мен да ми е по-удобно?
Естеството на работа ми е такова, че почти няма веряотност да си намеря работа в центъра, а дори да намеря, то градината на детето ми е такава, че изборът пак е ограничен, а да не говорим, че аз имам собсвтении еко виждания и предпочитам то да прекарва повече време в планината на Драгалевци пред някоя дупка в центъра, където я ги изведат, я не навън, а какво остава за разходки.

Последна редакция: нд, 06 яну 2019, 14:01 от Анонимен

# 194
Това с удобство за пътуване е толкова условно. Аз не мисля, че при съществуващата мрежа на ГТ има толкова много хора, на които не им се налага да ползват кола. Дори да живее човек в центъра ако не работи там и градината на детето му не е там, пак ще е свързан с колата си. Аз лично се съобразявам с това къде ми е най-бързо да се транспортирам с минимално висене в задръстване, но това, което ми е удобно на мен, съвсем не означава, че ще е удобно на друг. Хипотетично ако сега отида да живея в апартамент в Драгалевци, ще ми е безккрайно по-удобно от това ако живея в центъра. Та в тази връзка, *лаленце* най-добре си знае къде ще й е удобно.

Аз живея в центъра и ползвам рядко кола. Просто няма нужда. Заведения, клубове, магазини, банки, учреждения, детски градини, много добри училища и въобще всичко ми е на една ръка разстояние. Даже на метрото, което е на 200 метра от нас съм се качвал само веднъж и то за да го видя, а не защото ми беше нужно.

Общи условия

Активация на акаунт