Обсъждане на имотни обяви-7

• 46 762
  • 759
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Чак пък пари на вятъра..да, новото си е ново, ама и другото се търси и няма изгледи да спре да се продава, особено в желаните квартали. Страшен генерален извод е и твоят.

# 496
Купувайте. Бързичко.

# 497
Чак пък пари на вятъра..да, новото си е ново, ама и другото се търси и няма изгледи да спре да се продава, особено в желаните квартали. Страшен генерален извод е и твоят.
Панела е панел и след 2 години пак казвам.
По-добре да купиш тухла на зелено и да изчакаш 2 години за тези пари.
Всеки е свободен да си харчи парите, за каквото сметне най-добре Simple Smile

# 498
  • София
Покажи ми нова триетажна къща в Рударци за 80к.
Иначе порутени вили бол, ама по-добре да се срутат и наново отколкото да трепериш от пернишките земетресения. А в Рударци има и няколко свлачища...

# 499
  • София
Нова?

# 500
  • София
Моя грешка, заблудила съм си че се говори за Нова строителство. Иначе порутени вили от 1985 има много. С напудряне стават идеални за препродажба

# 501
  • София
Така де, като става дума за ЕПК и панел... пари хвърлени на вятъра. Хайде ЕПК не толкова, но ставаше дума за панел в Люлин 10.
Отделно панела и след 2 години пак ще е панел, твоя келепир не го виждам. А като купуваш на зелено си купуваш от строител и там едни 5 000лв от брокер ги спестяваш, та тънка сметка за 5000лв от панел до НС на зелено... не думай.
Около НС няма инфраструктура казваш... добре Simple Smile Страшен генерален извод Simple Smile

Да купуваш на зелено е все едно да се ожениш без да познаваш булката и да я видиш чак след като подпишете.
Но, това можеш да знаеш, само ако сериозно си се интересумал от историята и номерата на инвеститорите и строителите.
И да, панелът и след 2 години ще е панел и ще е със същото качество и реална площ за обитаване, с което е от построяването си досега, докато със "зеленото" можеш да преживееш емоции, които не би пожелал и на врага си.

И за сведение- почти няма осъден предприемач и строител, дори когато сградите оставаха на основи само, а хората си бяха платили на 100%.

# 502
  • София
АбсурТ, сега има сериозни строители. Освен това, когато купуваш на зелено, изобщо не плащаш 100% при подписване на договора, а плащаш разсрочено: 10% при подписване на договора, 40% при акт 15, 50% след акт 16.

# 503
Ами то на мен ми стига и с 50% да ме завлекат и да не вземат Акт 16 никога. Такива случаи бол.

# 504
Зависи от строителя наистина. Аз платих повечето пари още преди акт 14 без никакви притеснения. Но на друг строител и 10% няма да дам преди акт 15

# 505
  • София
Аз в София вече съм се спряла само на един от сериозните и нямам намерение да купувам от друг. А този е изпитан (от мен) във времето и в "разсрочванията". А и в възвръщаемостта на инвестицията:-)

# 506
  • София
Не бих се доверила на панел или ново строителство. Все са си риск - панелката е стара и грозна, а новото строителство е също неясно - ново е, ама може да е с такива малки стаички, че да е неизползваемо.

# 507
Не бих се доверила на панел или ново строителство. Все са си риск - панелката е стара и грозна, а новото строителство е също неясно - ново е, ама може да е с такива малки стаички, че да е неизползваемо.
Това за стаичките не го разбрах. Нали все пак знаеш какво купуваш.

# 508
  • София
АбсурТ, сега има сериозни строители. Освен това, когато купуваш на зелено, изобщо не плащаш 100% при подписване на договора, а плащаш разсрочено: 10% при подписване на договора, 40% при акт 15, 50% след акт 16.

Знам, само че сериозни строители винаги е имало, което не е попречило куп народ да бъде директно завлечен или да плати за нещо, което в готов вид няма много общо с плановете. И знам как се плаща.
Опитвам се да заостря вниманието върху "тъмните" страни на строителството на зелено, но както виждам, розовите очила са в изобилие тук.

# 509

Това е смешно Mr. Green Разбирам да не се доверяваш за качеството, ама какво има да се доверяваш за стаите - нали ги виждаш какви са, не купуваш на сляпо newsm78

Общи условия

Активация на акаунт