Обсъждане на имотни обяви-7

• 45 839
  • 759
  •   1
Отговори
# 75
Висят отдавна, защото никой не ги иска явно. Гледката към Химическия е зуумната под ъгъл,защото всъщност гледката точно пред апартамента е друг блок (на 10м)., съответно има гледка само ако излезеш на терасата от квадрат и половина и и се завъртиш да гледаш на север към Химическия или на юг към 107-мо, но точно пред теб са гащите на съседа.
Като добавим последният етаж и липсата на асансьор, и ремонт за поне 15к евро, не се учудвам,че се е заседял. Като сметнеш,че с комисионни и прехвърляне и ремонт отива на 85 к евро, а нито става за семейство с деца (макс двойка без планове за деца), а наемът ще в макс 600-650 лв. след ремонта, нормално е да няма кой знае какъв интерес. Не става и за стари хора, заради етажа, което също ограничава потенциални обитатели. Обаче все пак ми се струва на добри пари за квартала и исках да чуя чуждо мнение.

# 76
Иди да го видиш и ще разбереш. Може входа да е много кофти, самото строителство да е зле и т.н.

# 77
despereta, за Лозенец имам съмнения, че е един, който преди доста време бях гледала с някакви проблеми по собствеността. Цената му е прекалено добра за мястото, въпреки недостатъците. Иди и го виж, вероятно ще разбереш дали е така. Зависи от разпределението, но може да стане след ремонт и преустройство за семейство с едно дете, а е до много хубава градина и до 107-мо, което е много търсено училище - и двете са буквално пред входа на блока. И е близо до метрото.
Аз за Хиподрума повече се чудя, но той е нова обява, поне снимките са от сега. Тоест, може и да не се заседи.

Последна редакция: сб, 29 дек 2018, 18:17 от Анонимен

# 78
despereta, за Лозенец имам съмнения, че е един, който преди доста време бях гледала с някакви проблеми по собствеността. Цената му е прекалено добра за мястото, въпреки недостатъците. Иди и го виж, вероятно ще разбереш дали е така. Зависи от разпределението, но може да стане след ремонт и преустройство за семейство с едно дете, а е до много хубава градина и до 107-мо, което е много търсено училище - и двете са буквално пред входа на блока. И е близо до метрото.
Аз за Хиподрума повече се чудя, но той е нова обява, поне снимките са от сега. Тоест, може и да не се заседи.
За какво семейство с едно дете става дума като преди няколко месеца обяснявахте, че реални 65 м2 двустаен ново строителство с холокухня около 27-28 м2 и спалня 14 м2 не ставал за отглеждане на дете, а тук говорим за кухня от максимум 6-7 м2 и хол по-малък от 20 м2. Десперета много добре е описала за какво става и за какво не става дадения имот. Като цяло точно в този имот на това място не си заслужава инвестицията. Лозенец е скъп квартал с не особено високи наеми и там не си струва да се инвестира в апартамент, в който не би живял човек в даден етап от живота си. Студентски град и Кръстова вада са много по-подходящи за такъв тип инвестиция.

# 79
Niko, въпросният имот до 107-мо, ако е същият, който съм гледала (етажът и блокът съвпадат, само обзавеждането беше различно, те тогава не успяха да го продадат и го дадоха под наем на палестинското посолство), има проблеми със собствеността, така че всякакви други съображения отпадат за него. despereta го е набелязала заради сравнително добрата му цена за района и аз съм съгласна с нея, но за мен обяснението е в документацията. Аз на нейно място бих отишла да го видя и разбера читава ли е собствеността му, а и състоянието  и разпределението на живо - снимките са лоши. И тогава да го обмислям изобщо.
А ако ти или който и да било съфорумец смятате Лозенец за неизгодна инвестиция, сте свободни да инвестирате в Кръстова вада или където намерите за добре.

# 80
В Лозенец се инвестира само ако имаш излишни пари и не ти трябват. Избиването на инвестиция от наеми е нерентабилно.

# 81
Niko, въпросният имот до 107-мо, ако е същият, който съм гледала (етажът и блокът съвпадат, само обзавеждането беше различно, те тогава не успяха да го продадат и го дадоха под наем на палестинското посолство), има проблеми със собствеността, така че всякакви други съображения отпадат за него. despereta го е набелязала заради сравнително добрата му цена за района и аз съм съгласна с нея, но за мен обяснението е в документацията. Аз на нейно място бих отишла да го видя и разбера читава ли е собствеността му, а и състоянието  и разпределението на живо - снимките са лоши. И тогава да го обмислям изобщо.
А ако ти или който и да било съфорумец смятате Лозенец за неизгодна инвестиция, сте свободни да инвестирате в Кръстова вада или където намерите за добре.
Попея ще те помоля да сметнеш, за колко години ще се изплати от наеми студио в Студенски град и за колко години ще избиеш гарсониерата в Лозенец. Ще се радвам да споделиш сметките си 😄😄😄. Уж не си глупава, но понякога не схващаш бързо.

# 82
  • София
Зависи кога си купил. Ние се отказахме 2013 от студио в нова сграда между Баучер и Наум за 35к евро. Под наем сега са минимум 800лв.
Сега за инвестиция навсякъде е неизгодно. Но повечето ще го разберат след години

# 83
Зависи кога си купил. Ние се отказахме 2013 от студио в нова сграда между Баучер и Наум за 35к евро. Под наем сега са минимум 800лв.
Сега за инвестиция навсякъде е неизгодно. Но повечето ще го разберат след години
Говорим за днешна дата.

# 84
  • София
Тази година може да е така, ама куцо, кьораво и сакато накупи в Студенски да става рентиер и след година като излезнат на пазара, студиото вече няма да е 550, а 350. Все пак трябва да се мисли малко в перспектива. А Гарсониерата в Лозенец ще си държи наемна цена. Да не говорим че там има възможности и за ЕърБнб и гарантиран пазар за препродажба

# 85
Chiana2003,и на 350 лева да паднат студията в Студентски, при покупна цена 35 к евро пак не е зле.
А това в Лозенец, ако го свалят на 50 хиляди може и да се замисля, ама иначе предпочитам да си вложа парите в нещо по-доходоносно и по възможност от този век, или поне с асансьор. То ако и документални проблеми има съвсем не виждам кой шаран ще се навие.

# 86
Chiana2003,и на 350 лева да паднат студията в Студентски, при покупна цена 35 к евро пак не е зле.
А това в Лозенец, ако го свалят на 50 хиляди може и да се замисля, ама иначе предпочитам да си вложа парите в нещо по-доходоносно и по възможност от този век, или поне с асансьор. То ако и документални проблеми има съвсем не виждам кой шаран ще се навие.
Ами тогава що питаш за него, ако не си се замисляла? Да се намираш на приказка само. Вземи си в Студентски за 35 К евро и не го мисли Simple Smile

# 87
Ами тогава що питаш за него, ако не си се замисляла? Да се намираш на приказка само. Вземи си в Студентски за 35 К евро и не го мисли Simple Smile
Пита, защото на пръв поглед изглежда супер сделка. Относително ниска цена за м2 спрямо хубавото местоположение. Но истината е, че точно тази боксониера на последен етаж без асансьор е кофти избор. За по-възрастни не става, а по-младите, които са и целевата група на този тип жилища предпочитат за по-малко пари да живеят в нова кооперация, в студенски град докато учат или докато не помислят за деца.

# 88
Голям процент родители предпочитат да купят жилище за времето на следването, отколкото да плащат баснословни наеми. Аз поне познавам трима такива.

# 89
Голям процент родители предпочитат да купят жилище за времето на следването, отколкото да плащат баснословни наеми. Аз поне познавам трима такива.
Колко да е голям процентът? Децата на родителите с възможности учат в чужбина.  А тук има и общежития, синът ми като беше първи курс свободните места бяха повече от желаещите. Той отказа общежитието и излезе на квартира, плаща 150 лв, квартирата е в началото на "Витоша" и засега не смята да я сменя въпреки добрите му доходи. Работа и учене, зает е от 7 сутринта до 10 вечерта, прибира се само да спи. Евентуално ще си купи жилище, ако не отиде в чужбина, но това ще стане след като завърши, засега търсим умерено и бихме взели само ако жилището си заслужава.

Общи условия

Активация на акаунт