Обсъждане на имотни обяви-7

• 45 883
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
  • София
ИСУЛ е - тогава се казва Работническа болница „Царица Йоанна”;  завършена е през 1937 г. Днес е малко по-голяма сградата заради достроявания. Снимката е от края на 30-те години, оцветена от екипа на "Царство България в цвят", пускали са я във Фейсбук.

# 151
Здравейте. От известно време гледам обяви за продажба на ап. Не съм много наясно с процеса. Попадам на обяви в които пише че са сама за клиенти на.... еди кой си, като тази която е само за клиенти на Нов дом
https://www.imoti.com/pcgi/details.cgi?ida=1c153976254839419& … earchres=dirp5k71
Това какво означава? На други обяви срещам в текста ----- чертички или .....точки, т.е някак си не прочита целия текс и те само за клиенти на ....някой си. Може ли някой да ми разясни защо го правят? И още 1 въпрос - какъв е нормалният % който брокера взима от купувача?

Пишат само за клиенти на агенцията, за да се знае,че ако се обадите,ще трябва да платите комисионна. Съответно ако купувачът е с негов брокер, то е вероятно да трябва да плати две комисионни. Процентът е най-често 3%, като големите агенции работят на 3 без ДДС, т.е. 3.6%. Най-ниският процент, който съм срещала, е 1%, като агенцията беше измислена и не мога да твърдя,че е истина. По-малки фирми работят и на 2.5%.
 Моят съвет, ако не познавате пазара, е да си намерите първо брокер, с когото да сте уговорили комисионната и кога се плаща - за мен е редно да е след нотариално изповядване на сделката, но големите агенции практикуват още на предварителен договор. Специално тези от обявата имат слава на шмекери,не бих избрала точно тях. Подгответе се психически, че брокерите са доста лъжливо племе и не давайте пари, колкото и да ви манипулират с приказки от сорта на “трябва да капарирате днес, защото тези преди вас много са го харесали и ще капарират утре”.

# 152
  • София
ИСУЛ е - тогава се казва Работническа болница „Царица Йоанна”;  завършена е през 1937 г. Днес е малко по-голяма сградата заради достроявания. Снимката е от края на 30-те години, оцветена от екипа на "Царство България в цвят", пускали са я във Фейсбук.
Ще черпи бира дядото😂, значи. 23-ти набор е, явно му се размиват спомените.

# 153
  • Вече на светло в София
Много благодаря, despereta!
Не мога да разбера какъв е келепира да се пускат нереални обяви. Каква е клопката за купувача?
Тази как ви се струва?
https://www.imoti.com/pcgi/details.cgi?ida=1c154445053591388& … archres=1srp71c1#
Цената е около 100 Е на кв.м. под средната за района.

Последна редакция: чт, 03 яну 2019, 16:35 от MAD65

# 154
Била съм в апартамент в същото разпределение в Света Троица, реалната квадратура е около 90 кв.м. по нотариален акт, тук са добавили 20 измислени квадрата (от терасите и малко за разкош) и затова изглежда по-ниска цената на квадрат.
Отделно,че в Зона Б-18 има доста ново строителство, което логично е по-скъпо и вдига цената. Аз даже бих се обзаложила,че това ЕПК е до парка и изобщо не се води Зона Б-18, но може и да греша.
Плюс това е висок етаж, едва ли се избиват хората за такива (но отварям скоба,че аз съм пристрастна - откровено не харесвам ЕПК-та и големи жилищни сгради).
Иначе самият апартамент е със страхотно разпределение и възможности да се отвори/затвори кухнята. Само спалнята вляво е леко малка, но огромният коридор компенсира и там може да се сложи гардероб. Понеже наскоро коментирахме ремонт на висок етаж, поне в ЕПК-то има товарни асансьори и това не е проблем.
Ако се обадите и ви кажат,че е капариран, току-що продаден, не могат да се свържат със собственичката баба и дори се притесняват какво се е случило с нея, има теч от съседите, но “имаме нещо подобно за вас, вие какво точно си търсите?”, то значи е набирателна обява, за да им станете клиент и да платите комисионна на тях.

# 155
  • Вече на светло в София
Брей, брей как работят значи Disappointed
Ще им звънна, да видя какво ще кажат.

# 156
Много ми хареса това за бабата. Mr. Green

# 157
  • София
Моят съвет е да не се занимаваш с тези от Нов Дом 1...

# 158
Моят съвет е да не се занимаваш с тези от Нов Дом 1...
+1
Големи лъжци са, и с ужасна репутация във Варна поне.

# 159
  • София /Абсурдистан
То само те да бяха. Всички малки агенции процедират така, казвам го от личен опит.

# 160
  • Sofia
Аз пък съм доволна точно от " малка " агенция . Много по-честни са,защото работят за добро име и за доволни клиенти,които да ги препоръчват. Големите хитреят, то са клаузи, изнудване с комисионни,договори...Разбира се ,зависи много от хората. Затова -среща-очи в очи и в момента ,в който не ми вдъхнат доверие или започнат да  искат без да са се потрудили  -ги отсвирвам.

# 161
Няма изгледи за овладяване на лудостта...
Чудя се подобни обяви на какво разчитат. Че и паркомястото на допълнителна, нереална цена...

https://www.imot.bg/1e154642276421436
Към днешния пазар обявата си е напълно адекватна. За 4-стаен апартамент с три спални, хол с прилични размери и 2 бани в хубава сграда, в хубав квартал (Лозенец е един от скъпите квартали) цената не е висока. Отделно апартамента е напълно обзаведен и готов за нанасяне.
За мен не стана ясно, че се продава с обзавеждането.
Когато е такъв случаят, отдолу в "Особености" се посочва.

# 162
# 163
  • София, Bulgaria
Ако се забавите, някой ще ви изпревари...бързайте!!! Гореща оферта!!!:plus1:

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15466009316554 … k=4bfnr0&f1=1

# 164
Ако се забавите, някой ще ви изпревари...бързайте!!! Гореща оферта!!!:plus1:

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15466009316554 … k=4bfnr0&f1=1

Прекрасна изчерпателна обява, с много снимки и детайлно описание на имота.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт