Обсъждане на имотни обяви-7

• 46 100
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
Ние също често ходим до Икея и прочие околовръстни благинки, но обичаме да се шматкаме и из центъра и да посещаваме заведения за хранене там. А и факта, че детето ще е първокласник скоро и че добрите гимназии са в града, а не в периферията му, ме карат да искам да сменя квартала.

Иначе и аз подкрепям идеята за жилище в тези квартали, просто давам съвет жената да си направи сметката.

# 211
Това с удобство за пътуване е толкова условно. Аз не мисля, че при съществуващата мрежа на ГТ има толкова много хора, на които не им се налага да ползват кола. Дори да живее човек в центъра ако не работи там и градината на детето му не е там, пак ще е свързан с колата си. Аз лично се съобразявам с това къде ми е най-бързо да се транспортирам с минимално висене в задръстване, но това, което ми е удобно на мен, съвсем не означава, че ще е удобно на друг. Хипотетично ако сега отида да живея в апартамент в Драгалевци, ще ми е безккрайно по-удобно от това ако живея в центъра. Та в тази връзка, *лаленце* най-добре си знае къде ще й е удобно.

Аз живея в центъра и ползвам рядко кола. Просто няма нужда. Заведения, клубове, магазини, банки, учреждения, детски градини, много добри училища и въобще всичко ми е на една ръка разстояние. Даже на метрото, което е на 200 метра от нас съм се качвал само веднъж и то за да го видя, а не защото ми беше нужно.
А работиш ли извън центъра? Учиш ли извън центъра. Детето ти на частна градина/училище извън центъра ли е? Хайде тръгни да работиш например в бизнес парка или до the mall и ходи пеша до там Simple Smile
Aз не си избирам работата според местоживеенето, а по-скоро обратното. По-важни са ми доброто кариерно развитие и заплащане от това да живея в определен квартал. В тази връзка ако утре офисът ми се намира в Нови Искър, изобщо няма да ми пречи да живея някъде, където ще е компромисен вариант между път до там и добро (според мен) училище за детето ми.

От центъра ще стигна по-бързо с метрото до БП, отколкото ти с кола...

Не мисля. Технологично винаги има ходене пеша, чакане на влакчето после пак ходене пеша. Тук не се включва водене на дете в градина. На мен ми отнема 20 мин до половин час от входната врата на дома ми, през драгалевци да оставя детето в градината, което налага и влизане вътре в самата градина и после пътуване до БП-ка. С метро ще ми отнеме същото време, но без да водя дете до градина. Е ако живеех в центъра щеше да е добра алтернатова и тя е за много хора, но без да се налага да водя и дете на грдаина/училище.

# 212
еми ок, не знам какво точно искате да кажете, но ако ще сравняваме на мен ми отнема 15 мин от нас през ДГ до офиса пеша.

# 213
  • София
Тая тема заприличва на оная за училищата и колко умни и красиви са всички.  Mr. Green

# 214
Здравейте не съм много наясно дали питането ми е точно за тази тема. Не живея в София и за това нямам реална представа от имотите там, направих си справка в един от най-големите сайтове за имоти, но кое е реално кое не. Та може ли да се намери 2-стаен апартамент в София за около 50к евро и какъв би бил наема горе долу на един такъв апартамент? Знам, че много зависи от района, за това питам тук. Нямам идея кои са подходящи райони за покупка и после с цел отдаване под наем. Най-вече, обаче ме интересува дали изобщо може да се намери реално апартамент за тези пари.

# 215
Здравейте не съм много наясно дали питането ми е точно за тази тема. Не живея в София и за това нямам реална представа от имотите там, направих си справка в един от най-големите сайтове за имоти, но кое е реално кое не. Та може ли да се намери 2-стаен апартамент в София за около 50к евро и какъв би бил наема горе долу на един такъв апартамент? Знам, че много зависи от района, за това питам тук. Нямам идея кои са подходящи райони за покупка и после с цел отдаване под наем. Най-вече, обаче ме интересува дали изобщо може да се намери реално апартамент за тези пари.

Да, може. Панелна гарсониера, която спокойно се преустройва на 2-стаен. Наемът вече много зависи от локацията, но средно да кажем 500-600лв.

# 216
Досега се чудех какво напълни София, сега разбрах - офис планктон Simple Smile
А в Драгалевци много джафкат пустите му кучета, много са и денонощно си общуват.

# 217
  • на земята
Честно да си кажа,още като почнахме да търсим с мм бяхме единодушни,че в навалицата около центъра и в презасторени квартали няма да гледаме и търсим.Искаме по спокойно,по незастроено място,да няма високи сгради,да е близо до планината и се спряхме на Драгалевци и Бояна.
Аз ако трябва да бъда честна в Драгалевци като гледахме по ми допадна от Бояна ,незнам защо,на първо четене разбира се.
Гледахме и в Бъкстоун ,ами не е моя квартал не ми хареса,не ме впечатли ,не ми допадна някак.
Дилемата ще е Бояна или Драгалевци,по скоро Гърдова глава или Драгалевци,определено няма да се врем в центъра вече..)))

# 218
Защо не видите в Павлово, по към околовръстното щом искате до планината. Е, и там ГТ не е цъфнал и вързал, ама ми се струва горе-долу ОК. Ако успеете да намерите нещо с гледка. Аз днес минавах нагоре по Пушкин - отпред планината и си казах точно "баси яката гледка" Simple Smile

# 219
  • на земята
Защо не видите в Павлово, по към околовръстното щом искате до планината. Е, и там ГТ не е цъфнал и вързал, ама ми се струва горе-долу ОК. Ако успеете да намерите нещо с гледка. Аз днес минавах нагоре по Пушкин - отпред планината и си казах точно "баси яката гледка" Simple Smile
В Бояна точно до Пушкин гледахме един също,отсреща е Фантастико,имаше и гледка ,добър беше.
Умуваме..)))
Ще погледна и в Павлово какво може да видим,благодаря за съвета .

# 220
На кръговото на Пушкин, новата сграда, продават на 900Е. Ако се спазариш, може и по-малко.

# 221

Да, може. Панелна гарсониера, която спокойно се преустройва на 2-стаен. Наемът вече много зависи от локацията, но средно да кажем 500-600лв.
Много благодаря!

# 222
Аз също много харесвам Павлово като квартал, определено за мен би бил по-добрият избор, но разбира се, всеки си знае.

# 223
Живея от 15г. в Павлово, но тук вече не е толкова хубаво. Имаше стари вили, разположени на по декар място. Сега ги събарят и на този декар се вдигат по две 4- етажни кооперации, че и по-големи. В момента много строят покрай канала и със сигурност се продават там апартаменти. Хубавото е, че поне откъм канала няма да вдигне някой следващата кооперация и да засенчи останалите. Имаше едни китни, хубави жълти кооперацийки на Голям Братан. Сутрин като стана- слънцето ги огряло, едни кокетни. Вдигнаха една по-голяма пред тях, а после една още по-голяма пък я заслони. За последните 2-3 години построиха към 7 кооперации край нас.

# 224
Здравейте имам нужда от помощ.
Търсим ново строителство в дървеница. Харесали сме 2-3 строежа, около старческия, в близост до метростанцията. Но за съжаление намирам обявитв само чрез агенции. Има ли шанс за директна договорка със инвеститора, строителя

Общи условия

Активация на акаунт