Обсъждане на имотни обяви-7

• 46 734
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
Има доста сериозни строители, на които бях дала и цялата сума преди акт 16. С доказани сгради в цяла София ..., в моята глава излиза един точно определен на който съм виждала не малко строежи и дори след 10 години изглеждат супер добре.

# 511
Както всичко друго, и това е въпрос на възможности. Ако имаш пари - качествено, хубави големи стаи, ако искаш - отделна кухня. Ако нямаш - посттепенно свиваш докато парите и предлагането се засекат някъде.

# 512
А какво пречи именно някои от големите строители да гръмне ? Много романтичен поглед имате над нещата. Аз познавам хора изгоряли при предните две кризи. Щом най-сериозните фирми си позволяват да искат пари кеш и да придобиват несвързани фирми (собственици на земята) по време на строителството - не ми ги хвалете.

# 513
А какво пречи именно някои от големите строители да гръмне ? Много романтичен поглед имате над нещата. Аз познавам хора изгоряли при предните две кризи. Щом най-сериозните фирми си позволяват да искат пари кеш и да придобиват несвързани фирми (собственици на земята) по време на строителството - не ми ги хвалете.
Да същата фирма, която визирам, предлага част от сумата да се даде кеш, като отстъпката която правят е в рамките на ДДС то, което не се плаща. Но понеже съм гледала поне две сгради в строеж на тази фирма, мога да гарантирам, че си заслужава да се направи този компромис. В едната сграда гледахме няколко апартамента и единия беше с възможност отделна кухня и огромна тераса. Подчертавам, че не сме взели въпросния апартамент, само и единствено, защото гледаше към мола на Цариградско. Етаж първи след офис часта. етажът никога не ни в притеснявал точно в тази сграда, защото имаме апартамент на Дондуков, който се намира точно над банка, която през зимата се отоплява целодневно и това вдига температурата. Но гледката към бръмчащитв климатици на мола и вероятността лятото да не може да се спи на отворено ни отказа

# 514
Само добавка голямата тераса ми е плюс заради децата

# 515
  • София
Никога не бих дала кеш. На мен всички доходи са ми легални и данъчно обложени и много държа да купувам от честни данъкоплатци.

Строителят, на който аз имам доверие, никога не е предлагал такава опция. Всички плащания вървят по банков път.

# 516
По въпроса за кешовите плащания, НАП не четат ли тук или като така свободно предлагат разни схеми "доказани" строители не се ли страхуват, че на някой от там ще попаднат? Закони няма ли в тая държава, или те важат само за определени хора?

# 517
Защо задаваш реторични въпроси?

# 518
Задавам, защото вече така нагло се случват нещата че ми дойде до гуша. Ако не си подам данъчната декларация навреме дори с нула лева доход ще ме глобят с 5 хил. лева само за това. Имала съм конкретна случка. Тук мин.година като търсех жилище всеки строител/инвеститор се държеше с нас като с балъци, които нищо не разбират и той великодушно ще им даде апартамента с намаление, ако платя поне 40% кеш. На мен всичко ми е в банка, законът забранява над 5 хил. лева прехвърляне в брой, обаче те си го искат и явно някъде го получават, защото пък много купувачи и те перат пари. И ето ти надуване на цените на НС.

# 519
  • София
Задавам, защото вече така нагло се случват нещата че ми дойде до гуша. Ако не си подам данъчната декларация навреме дори с нула лева доход ще ме глобят с 5 хил. лева само за това. Имала съм конкретна случка. Тук мин.година като търсех жилище всеки строител/инвеститор се държеше с нас като с балъци, които нищо не разбират и той великодушно ще им даде апартамента с намаление, ако платя поне 40% кеш. На мен всичко ми е в банка, законът забранява над 5 хил. лева прехвърляне в брой, обаче те си го искат и явно някъде го получават, защото пък много купувачи и те перат пари. И ето ти надуване на цените на НС.
Лимитът за кешови плащания е 10 000, не 5 хиляди.

# 520
Исках да напиша евро, извинете. Да, 10 хиляди лева. Което далеч не е 40 % от стойността на тристаен НС в скъп квартал.

# 521
  • София
НАП-аджиите действат винаги след предварително уговаряне кой да тормозят или след одобрен сигнал от този който казва кой да бъде тормозен. Такова нещо на случаен принцип няма  Wink

# 522
  • София
Има, има...завчера ходих за помощ, защото ми беше изчезнала подадена онлайн  на 09.07.2018 декларация по чл. 55, а те вместо да ми помогнат, защото този бъг с изчезване ми се случва за втора година подред (и в двата случая си бях платила данъка в деня на подаване на декларацията),  ми написаха АУАН. Внесох възражение срещу АУАН-а, защото техен бъг ми го вменяват за вина на мен, но само да имат късмет да ми напишат наказателно постановление, не само ще ги съдя, ами и ще им предизвикам медиен кошмар.

# 523
Шарки, абсолютно си права, на нас една година заради техни неуредици също ни съставиха АУАН, та се борихме срещу него, големи главоболия бяха.

# 524
  • София
Говоря за проверки по скрити плащания, данъчни ревизии и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт