Обсъждане на имотни обяви-7

• 46 748
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Да, представям си как стая с размерите на кухня в панел, дава огромни възможности за преразпределение!
2.80 ширина- само фантазия да имаш, става прекрасна спалня с всички екстри.

Няма да постигнем консенсус, но няма и проблем- някои се задоволяват с жилище тип "кимизарник", стига да е НС.
Други предпочитат СС, но с човешки размери.
За всеки влак си има пътници.

# 541
панелната кухня става на спалня или детска стая и това си е факт неоспорим.

# 542
За пореден път виждам мнението, че НС автоматично означава малки помещения. Това никак не е вярно! Често е така, но не винаги. Пък и причината е, че се търсят по-малки квадратури заради ограничения бюджет.

# 543
Абсурд, не си права да обобщаваш. Ходила съм в прекрасни и просторни нови апартаменти, както и в кимизарници СС. Да не отварям дума за общите части, че ми е болна тема. Търся СС да кажа пак, та хич не съм пристрастна.

# 544
  • София
Да, представям си как стая с размерите на кухня в панел, дава огромни възможности за преразпределение!
2.80 ширина- само фантазия да имаш, става прекрасна спалня с всички екстри.

Няма да постигнем консенсус, но няма и проблем- някои се задоволяват с жилище тип "кимизарник", стига да е НС.
Други предпочитат СС, но с човешки размери.
За всеки влак си има пътници.

Напълно съм съгласна. Ние гледахме доста НС с акт 16 и квадратура уж 120 квадрата с общи части и 100 кв.м чисти и брокерът ми го хвали, колко е огромен този апартамент, и-д-е-а-л-е-н! Влизам в спалните, в едната няма място за два нормални кревата, а имаме 2 деца. Питам я, къде да си сложа креватите на децата, тя ми вика- купете двуетажно легло. Не, мерси.
Аз ги виждам и разбирам, че не ми върши работа и яко лъжат, а по чертеж не ми се мисли и после, неустойки, гаранции, дрън-дрън.
За съпоставка този уж 100 квадрата апартамент беше по-малък от този, който имаме в момента - 71 кв.м. старо строителство.

# 545
Откакто имах проблеми с комшийката, чиято пералня беше точно над моята спалня и си я пускаше всяка вечер между 12 и 01 часа не ща и да виждам кухня залепена до спалня!!! Ако ще и 5 шумоизолации да има. Нико, това става дума за апартамента, който ти си показал.
При теб няма никаква шумоизолация. Нормално е да се чува всичко. Качествената шумоизолация променя драстично нещата.

# 546
Сигурно има и прекрасни просторни апартаменти ново строителство. Но, предполагам, поне 2/3 от НС са точно такива тесни помещения, които не дават възможност за слагане на нормална мебелировка. Затова се прави това обобщение, защото са преобладаващи.
Давам пример-спалните масово са ~2,90 м. широки - има и по-тесни даже. И какво едната стена 2,90 е с прозорец/балконска врата, т.е. до нея легло не може, противоположната е с врата - 2,90 - 0.9 м. за вратата и остават 2 м. Стандартните легла с дължина на матрак 2 м. са дълги 2,10-2,16.
Ако сложиш спалня, както масово се слага по средата между входната врата и прозореца, този който спи на спалнята откъм прозореца, ставайки нощем сънен до тоалетната, ще обира ръбовете на спалнята в опит да нацели тези 70-80 см. макс пътечка към вратата.
А ако за тези с големите поръчкови апартаменти махат стени, за да са просторни помещенията - ами не, на мен това не ми харесва, ама хич.
Ето пример във вече коментираната кооперация в неокласически стил:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15187998283529 … k=4ctoo5&f1=6
Това е с размерите на класически панелен двустаен, но без кухнята. Разликите в размерите на помещенията - стаята и хола, на това и панелката са не повече от 10-15 см.

Последна редакция: пт, 25 яну 2019, 16:27 от man_darin_ka

# 547
  • София

А ако за тези с големите поръчкови апартаменти махат стени, за да са просторни помещенията - ами не, на мен това не ми харесва, ама хич.

Те махат стени и обединяват, и стават големи и удобни апартаменти, но там вече цените са безумни.
"Редови" 2 стаен с кухня, с правоъгълни или квадратни помещения, в които да можеш да разположиш мебели и да ти остане място, че да не обираш ъглите, почти не съществуват.
А, масово предлаганите- хол- кухня- трапезария на едно място + една маломерна спалня, са си всъщност гарсониери.
Ако имаш 2 разнополови деца, трябва да си купиш 4 стаен, че да имате по стая за всеки и това, колко млади семейства могат да си позволят?

# 548
  • София
Какво направи младите семейства entitled да имат големи жилища? Ще имат, когато могат да си ги позволят.

# 549
  • София
През комунизма се блъскахме 4-ма в двустаен. Не виждам защо при демокрация трябва някой да ти гарантира четиристаен  Shocked

# 550
  • София
Трябва ли да обяснявам, че въобще не иде реч за това, някой да ти гарантира каквото и да било, а да се осведомиш за особеностите на видовете строителство и да избереш това, което ще отговори на нуждите ти най- пълно за парите, които можеш да си позволиш да изплащаш!?

По повод твоя пример- двустаен СС е стая, хол, кухня- 3 отделни помещения.
Двустаен ново строителство са 2 отделни помещения.

# 551
Аз живея в двустаен НС - хол, спалня и отделна кухня, която хич не е малка между другото. Отделно имаме баня и тоалетна - 2 помещения. Та пак да не обобщаваме.

# 552
Колко кв.м. е тази радост, иначе ясно, че може.

# 553
  • София
Аз живея в двустаен НС - хол, спалня и отделна кухня, която хич не е малка между другото. Отделно имаме баня и тоалетна - 2 помещения. Та пак да не обобщаваме.
На каква ЗП са разположени и колко се води с ид.ч.?

# 554
Честно да си кажа нямам точна представа от квадратурата, около 68 кв.м. е някъде чистата, за идеалните части нямам никаква идея, не сме купували на зелено. Ако държите на точността мога да ровя довечера вкъщи. Живяла съм в двустаен с кухня (тухла) СС и мога да направя сравнение в полза на НС - кухнята е по-голяма и има две санитарни помещения. Апартамента е с две тераси, СС също беше така.

Общи условия

Активация на акаунт