Януарска рожба скоро ще се гушка с мама, няма радост по-голяма!

• 38 814
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Калоян е много хубаво име също. Можеш да го направиш дипломатично с повече гушкане и комплименти да му го сервираш. Трябва мъжете ни да не ни чувстват като от другия отбор. Аз пак лепнай някой грип май. Така ме боли гърлото, че чак ушите ми пламтят.Ще се гръмна вече:grinning:

# 226
  • София
Ние винаги сме били много самостоятелни и никой дори не се пробва да се меси с име. С таткото го избираме като обикновено аз харесвам няколко и после свеждаме избора до 1-2. Решенията ги вземаме заедно. Искрено съчувствам на момичетата с такива нагли роднини, дето си мислят, че могат да се месят по такъв начин, защото се хабят много нерви и притеснения покрай тези разправии.
Името си е в голяма степен определящо за детето. Поне аз вярвам в това и избираме между имена с определено значение.

# 227
Леле, като ви чета и ме хваща яд какви хора има. Името на дъщеря ни го измислих по-скоро аз, но е абсолютно съгласувано с мъжа ми, плюс това ще носи неговата и на майка ми буква. Всъщност името е измислено преди да забременея дори, не съм се обяснявала на никого, не на всички казвам как ще се казва, когато ме попитат. На тези, които смятам, че ще ми пуснат някакъв коментар просто казвам, че ще разберат името, когато детето се роди и толкова.
Jilian, благодаря. Все още сме 2 в 1, но момента наближава. Тази сутрин отново имах болки, но отново съвсем поносими, които преминаха засега.

# 228
Ние пък им се молехме на нашите родители да дадат някоя идея за име, а те не и не Grinning Много ни е трудно да го измислим и все още нямаме. Има един вариант, но на мен малко ми звучи като компромис, защото нищо не ми носи като смисъл, и малко се притеснявам, че ако не измислим друго и имаме три дена в болницата да го запишем ще сме притиснати да го използваме. Пък името си е важно, носи си определена енергия и оставя впечатление. Вие как направихте своя избор, важно ли ви е да носи някакъв специален смисъл или е достатъчно само да звучи добре?

# 229
И при нас никой не се бърка в избора на име. Ние избрахме (по скоро аз го избрах той само трябваше да се съгласи 😁) Рая ММ и майка му е са с “Р”,но аз името си го бях избрала преди да забременея. Мислих, че това са отживелици да се мешат как да се казва и е наистина много тъпо. Моята майка ми е разкавала как едно време свекърва и е настояля аз като първо дете да съм с неината буква и са били едни драми, а тя милата друго име е искала, но в краина сметка за да са щастливи и спокоини го е сменила... За това може би с баща ми сега не се мешат и те свекървата казаха както си решим те нямали право да се мешат. За което съм много доволна, че няма сърдити.

# 230
Дара, как те разбирам. Аз съм в пълен шах с името. Даже мъжа ми вчера ми прати шорт лист. Явно започва да се притеснява човека. Wink Не иска да го кръстя на него. Аз пък съм против да се кръщава на дядовците. И не мога да харесам никакво име. Тамън се бях примирила с нещо и голямата ми дъщеря се тръшна, че не й харесва. Не знам какво ще излезе накрая. Със сигурност няма да го кръщаваме на деня, в който е родено. Не съм фен на тази традиция.

Deindja, мъжа ти сигурно изобщо не осъзнава колко те тормози така. Я седни и му обясни едно напоително.

Аз пък как се изложих. Записала съм си 10 ч. в календара за запис на тонове, а се оказа, че часът ми е в 11.30. Сега чакам. Добре че мъжа ми остана да работи от къщи, че бях решила да оставя децата сами тази сутрин, а той ме караше да ги закарам при бабата..Stuck Out Tongue Winking Eye Май ще трябва да го слушам повече.

# 231
  • Полша, Варшава
Благодаря на всички мами, за милите пожелания. Пожелавам ви бързо и леко раждане Blush

iv_bam честита ти рожба, да е жив и здрав малкия и да ви радва много Sad. Бързо възстановяване на теб.

barborancheee аз пия еутирокс. Повреме на бременноста беше 50 мг, а сега 25мг. и кърмя без проблем. Малката засука още първия ден. Лекаря ми каза, че еутирокс не пречи нито на бебото, нито на кърменето. Така, че не мисля че това е проблем.

Момичета,  в момента сме на смесено хранене, като се изцеждам. Бебка не може да засуче, тъй като няма зърна. Като я сложа на гърда започна да се дърпа и не иска да суче. Отделно приемам и ел тироксин 100 мгр., разделено на два приема - сутрин 75 мгр. и 25 мгр. следобед. Има ли някоя мама, която приема ел тироксин и оставяте ли време след приема му и кърменето? Приема и съвети за това как да накарам бебка да суче.

# 232
Мале това с имената голяма драма значи. Аз бях склонна да е на свекъра или на тате, защото имат супер хубави имена. При нас мъжът ми каза Не и си избрахме друго име. Не съм спорила и на всички казах оправяйте се с него, не с мен. Но мен ме познават и ако скочат срещу мен само те ще пострадат. Свекървата даваше гениални предложения за презимето. Мъжът ми каза няма да слагаме тук няма и точка. Но тя за каквото и да дава акъл аз ако не ми хареса казвам мерси, но моите деца аз ще си ги гледам. А ММ и се ядосва тя като каже нашето бебе. Вика ама как вашето това бебе не е твое, твоето си е порастнало. Иначе кръсти си детето както ти искаш. Кажи им сори обаче моето семейство ще се обиди ако първото не е на никой, а второто е на вас. Логично е някак или уважаваш и двете страни или си избираш други имена.

# 233
Аз цял живот ду мразя името, въпреки любовта ми към покойната ни баба. И в двата случая мъжът ми ми каза аз са избирам и че няма никакво предпочитание. Дъщеря ми я кръстих на свекър ми, въпреки че от цялото име е взела само една буква. Сега мисля това бебе да е на майка ми. Отново само една буква. Моята дъщеря го избра всъщност името. Казах на майка как ще се казва и че ще е на нея. И тя като го чу каза, че няма проблем, нямало са се сърди. Тоест хич не го прие, че е на нея Simple Smile. Нейното име е хубаво, но детето каза бе искам друго име с М и така.

# 234
И аз сега бях на тонове. Уж всичко е наред. Под 120 не падат, но на скоковете се качват до 170. Доктора каза че са добре. А аз мислих че е нормално до 160. На вас какво са ви казвали?

# 235
  • София
Ние при избора имаме няколко критерия - да не започва с буквата на никого, да е българско/словянско, да има кратка форма и да има имен ден по възможност и разбира се значението му да ни харесва.
Примерно харесвах Найден, но се отказах заради значението. А и кратка форма няма като че ли.

# 236
Днес бях на преглед всичко е наред водите,плацентата като каза,че рядко се наблюдава в този срок от бременността 2  степен на стареене каквото и да значи.Измери е 3480гр 38 г.с даде ми документите и ми пусна ПКК и урина.Пусна ехографа за малко на 3D и и снима лицето много ми е сладка нищо,че едва различавал нещо.Каза,че ако до 12.01 не родя да отида на 14.01.Няма да слуша тонове,няма преглед дано всичко си е наред и си родя навреме.

Честито бебе Ив живи и здрави да сте бързо възстановяване.

Последна редакция: пт, 28 дек 2018, 12:47 от AniGaSt

# 237
Да и нашите имена са с много хубави значения и се празнуват на големи християнски празници. Имат и звучни кратки форми.

# 238
На мен преди 10дни ми казаха че плацентата ми е първа степен, което според мен е невъзможно. Би трябвало вече да е 3та степен на зрялост. Чудна работа

# 239
Името още не ми е ясно таткото казва "Има време!" има бе 14дни мен бяс хваща като каже така.Иначе двете ми слънчица са Ваня и Йордан и сестра ми казва,че ако малкото се роди на 6 или 7 ще си било дошло с името....ама няма как да стане имаме си вече.

Общи условия

Активация на акаунт