Януарска рожба скоро ще се гушка с мама, няма радост по-голяма!

• 38 813
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
Честит да е Мартин и Св. Стефан да го закриля. Аз пия кафе понякога, пия дори и кола. Но днес повръщам доста. Мисля дали не е от киселините, защото всичко ми пари в гърлото и стомаха.

# 211
и аз пия рядко кола,но веднага запо4ва едно бушуване и едни ритници,директно отива в кръвта и при бебето....от кафето усещам горе долу същото

# 212
Ив, честито бебче и на теб! Само радости да ви носи!
И аз имам 10-на дена до термин и всички вече само за това ме питат...А, нямам никакви признаци за наближаващо раждане, нито тапи, нито контракции, абе нищо...
И това с майките напълно го разбирам...днес влязох в един филм, утре съм при АГ, но споделих с майка ми притесненията си...след малко вече доста народ знаеше и като ме наплашиха. Седя си днес вкъщи самичка и плача Angry Преди малко се чух с майка ми пак, тя си е спокойна жената, нямало какво толкова да се тревожа, най- Добре Аг-то да кажело утре. Е, а пък аз се наревах като магаре...
Неви и аз бях така предната седмица, повръщах доста и гадните киселини продължават и нищо не ми помага. На мен коремът ми е все още доста висок и докато не слезе май няма отърваване :/
Като легна стават още по гадни, чак не мога да дишам от парене и от време на време прясно мляко ме успокоява малко Simple Smile

# 213
Момичета,  в момента сме на смесено хранене, като се изцеждам. Бебка не може да засуче, тъй като няма зърна. Като я сложа на гърда започна да се дърпа и не иска да суче. Отделно приемам и ел тироксин 100 мгр., разделено на два приема - сутрин 75 мгр. и 25 мгр. следобед. Има ли някоя мама, която приема ел тироксин и оставяте ли време след приема му и кърменето? Приема и съвети за това как да накарам бебка да суче.

# 214
Барборанче има едни соликонови зърна ,моя приятелка е с такива и казва че нейното бебче суче добре така ако искаш пробвай Simple Smile

# 215
Ив, честито! Здрав и силен мъж да расте Мартин! Blush

Барборанче, аз пия лтироксин, но все още нямам опит с него след раждане. Предполагам, че ще се консултирам с лекар за подробностите. А за кърменето също не мога от личен опит да ти дам съвет, но съм решила за себе си, че ако имам някакво затруднение, ще си извикам консултант вкъщи. Най-надеждно и практично ми се струва.

За постоянното подпитване може би просто съм по-чувствителна в момента и затова така го премам, а иначе разбирам, че хората не го правят с лошо, любопитно им е просто. Добре че майка ми е разбран човек и поне тя не ме проверява нарочно. Иначе не съм суеверна, просто това е интимен момент за мен и мъжа ми и искам само двамата да си го преживеем. Много искам и аз през нощта да родя, за да не ме хване никой в крачка Grinning

За киселините и аз имам от време на време, много са неприятни, но поне не ме тормозят постоянно. На мен ми минават от газирана вода, когато не са много силни или също като смуча лукчета. Не пречи да пробвате, ако не сте. Кафенце си пия всяка сутрин по едно, пристрастена съм и направо не знам като се почне с кърменето как ще го наглася Neutral Face

# 216
Ив Честито бебче да е живо и здраво и винаги да ви радва ! 🤗
Успех на всички ни , които все още чакаме малко остава , дано прегърнем бебетата си живи и здрави !  🙏💙🍀

# 217
Честито на всички родили мами да са живи и здрави бебчетата!  Успех и на всички, които чакаме, да са здрави бебетата и всичко да е наред. И на мен ми остава около седмица и вече нямам търпение, около мен роднини питат отвреме на време, но когато реши тогава ще дойде бебето, да е наред всичко. 🙂🍀♥️

# 218
Ив, честито! Живи и здрави да сте!!!
Аз съм с 3 см. разкритие, тапата ми не е паднала все още, но АГ каза, че е започнала да пада.

# 219
Applegarden, чакаме новини тогава и стискам палци всичко да мине леко.
Ив, честито! Много се радвам, да сте живи и здрави в с бебока.

barborancheee, и аз не знам за л-тироксина. Четох на някакви места, че няма значение и не е нужно да се оставя време между приема и кърменето, на други - различно. Ще се консултирам с педиатъра в болницата като му дойде времето, но си мисля, че ако го пиеш веднага след кърменето или по време - би трябвало да е ок. Аз по-скоро се чудя как да го намалявам и спирам. Трябва някаква бавна схема да се приложи, предполагам.

За кърменето, пробвай със силиконови зърна, както е написала Нанина.

Мария Йорданова П., пия кафе. Старая се да не е повече от едно на ден. Не съм усетила да влияе на бебето. И с другите деца съм пила. Не е имало проблем.

# 220
  • Варна
Честито на родилите мами, много да ви радват бебчетата и бързо да се възстановите! Heart
Да се оплача и аз - много ми е криво тия дни. Днес сутринта ММ ме ядоса и се наревах едно хубаво, а имаме гости вкъщи и уж трябва да ми е празнично и весело. Той всъщност ме ядоса още от предния ден, като ме изненада, че ако бебето се роди на Ивановден, нямало как да не е Иван... Баща му е Иван и когато първото ни дете се роди и го кръстихме с друго име, направиха страхотни драми в началото, баща му на снимка даже не искал да го вижда бебето, а на ММ не му говори няколко седмици, дори не честити. Бабата и дядото пък звъняли в деня след раждането да говорят на ММ как сме им попарили живота, това дете не било от техния род и подобни простотии. И аз, добрата снаха, трябваше да изчакам да им мине и да преглътна обидата, да се направя, че нищо не се е случило, за да не поставям ММ в позиция да избира между нас и тях. И сега, аз ли нещо не съм в ред, ама как по дяволите може да очаква, че бих кръстила това бебе на свекъра??? Да добавя само, че проблеми с тях имам от самото начало, като за всичко друго вече ми е все едно, само постоянното пренебрегване на важни неща относно гледането на детето не мога да подмина.. И с ММ все ни скарват, той тях все ги жали, а аз трябва да понасям всичко Angry

# 221
deindja, това дете ти го носиш 9месеца, ти го раждаш, ти го и гледаш. Следователно ще си го кръстиш както си искаш, когато и да се роди. Лично към мен никой нищо не е казал или подхвърлил. Страх ги е да ме попитат как ще се казва май. Grinning взела съм им страха. Затова пък с моя близка приятелка настана такава селска дандания. Преди да роди казваха "само да сте живи и здрави" и като роди " ама как няма да е на свекървата". Че тя и дословно искала жената, инъче не Rolling Eyes Момичето няма нищо против свекърва си, но не и харесваше името. След няколко дни терор включително и от мъжа й просто се отказа и го записа на свекърва си. Познай сега дали въобще споменава това име и дали свекървата е й помага. Тц. Моето мнение за тези неща е- никакво предварително обсъждане. Съобщава се след свършен факт и ако на някой не му харесва името да не идва да ни вижда. Triumph

# 222
Как ме хваща яд така ! Как може сега да те тормозят за такива глупости? Никога и по никакъв повод не бих позволила на някой да се меси в избора ми на име. Това е името , което трябва  да изговарям  с любов до края на живота ми,а не с огорчение. На голямата дъщеря името си го избрах аз ,сега на малката пак аз. Попитах ММ просто от куртоазия дали му харесва . Когато почнат да раждат деца тогава имат право на глас. Само баба ми се изказва неподготвена по въпроси свързани с бебето ,но на мен ми е смешно и не и се връзвам . Името не било хубаво,да съм я кръстила на свекървата ( с която не говорим от години). После пък на цвете да съм я кръстила. Накрая отсече,че на нея името не и харесва .Отговорих и ,че за щастие не се налага Grinning Голямата дъщеря много се връзва и набързо се скараха ,на мен не ми пука особено. Меси се и по други въпроси. Да не пътувам ,че ще родя на пътя. За голямата даваше разни и идей да я къпя с яйце ,че от шампоаните не и никне коса и разни други глупости. С такава баба свекърва не ми трябва Grinning Добре ,че поне с нея не говорим да ми не мирна главата.

# 223
Deindja адски е неприятно това. Доста ми е познато това с вмешателството от свекърва ми. Толкова нерви похабих преди 7, 8 години, но видях, че с добро е става. Опълчих се многократно и бях това което не съм. Но сега наистина съм им взела страха и много внимават с мен. А ако бебето не се роди на Ивановден какво? Пак ли трябва да е Иван? Аз обожавам името Ивайло. Не може ли нещо такова?

# 224
  • Варна
Всъщност с първото бебче с ММ си бяхме обсъждали няколко имена и като се роди на мен просто ми дойде от вътре Владимир, така си го кръстихме и двамата бяхме доволни. В началото на бременността бях склонна на Ивайло, но ММ каза че за да угодим трябва да е точно Иван. Разбрахме се, че няма да е, просто не ми допадаше името, а дотогава проблем имах само със свеки, със свекъра нямах. Предварително родителите му не бяха казвали нищо, те просто нямаха съмнение, че ще е Иван, но това не беше мой проблем в крайна сметка. И като звъннал ММ на майка си да се похвали, че съм родила и станала голямата драма. Сега с тази бременност не са посмяли пак нищо да ни кажат, от срам сигурно, ама са звъняли на братовчедката на ММ да я питат нея какво име сме избрали GrinningGrinning Тя ги е насмела едно хубаво, че не е тяхна работа и само да са посмяли да повдигнат въпроса. Мен ме изуми, че ММ изобщо го вижда тоя вариант да го кръстим така. Досега сме обсъждали името и си имаме 2 евентуални. Даже аз няколко пъти съм казвала, че ако е на 17ти, пак ще мисля вариант да не е на баща ми Антон, за да не е на никой бебока. И той изведнъж ми изскача с тва изказване... Повече не го говорихме, че бяхме с други хора, просто му казах, че е пълен абсурд, ако ще 5 деца на 7ми януари да родя. Най-много да е Калоян. И че ще си го кръстя както си искам всъщност, хич не ме интересува кой какво що. Благодаря за подкрепата Heart

Общи условия

Активация на акаунт