Януарска рожба скоро ще се гушка с мама, няма радост по-голяма!

• 38 118
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Мисля, че можеш навсякъде да отидеш и никъде няма да те върнат.

Последна редакция: пн, 07 яну 2019, 22:34 от zazu1

# 556
А някоя мама наскоро родила в Тина Киркова да разкаже Simple Smile

# 557
Момичета, бебо беше седалищно и ме приеха зя секцио с термин 25 януари,като ме бръкна докторката и напипа глава.Оказа,се ,че се е обърнал и да внимавам как се въртя,за да не се обърне пак и ще съм в Майчин дом таьи седмица за наблюдение
Има ли вероятност пак да се обърне седалищно, защото и моето беше седалищно и се е обърнало вече главично, днес от прегледа се разбра, но до термина ми 31ви има много време.
ОФ момичета много ме е страх от нормалното раждане, защото имам вече едно. Ако избера секцио дали ще сгреша Sad

Умирам от ужас да не се наложи секцио по някаква причина. Ей сега го гледам човека, че се е завъртял по различен начин от вчера. Беше с гръб в ляво, а сега ми хълца от дясно и ужасно ме е страх да не се е наместил седалищно, че не остана чак толкова много до термин.

И аз след второто раждане нямах почти никакви поражения и взех да обикалям наоколо още щом ме настаниха в стая след втория час.

В тази връзка - ходихте ли на очен лекар? Аз все отлагам, но нещо напоследък не си харесвам зрението. Имате ли препоръка за някой добър специалист?

Последна редакция: пн, 07 яну 2019, 23:53 от Jillian

# 558
Аз пък изобщо не знаех, че трябва да ти напишат в обменната карта къде ще раждаш, реално можеш да решиш къде ще раждаш като тръгне:) Днес ще ходя да взема моите документи и ще видя дали ще ме питат.

Jillian точно ми е нереална и на мен тази бременност, не разбрах кога ми мина и все си мисля, че времето пред мен:) Изпрах поне дрехите, които пазя от дъщеря ми и в неделя напоръчах дрешки, но нещо съм се унесла и повече съм поръчала.... ще остават за подаръци или ще върна някои.

За леглото от икеа, ние го бяхме направили да е като работна маса на дъщеря ми и бяхме сложили един плот отгоре, сега отново си е бебешко легло и ако искаш мога да ти снимам плота и ако ще свърши работа ще се разберем да ти го дам, той е  най-обикновена пдч плоскост изрязана от практикер или броколаж. Но трябва да видиш как ще го захванете, при нас беше върху самата подматрачна рамка, просто го сложихме от горе:) Замислих се и дали не може само подматрачната рамка от икеа да се купи, там нали всичко по отделно се продава. 

И аз не съм ходила на очен лекар, а трябва да отида да ми кажат дали съм ок, защото виждам едни две точки от време на време. Иначе съм съм доволна от Яна Николаева от очна клиника Вижън, не знам обаче дали изобщо ще има скорошен час. Яд ме е, че водих дъщеря ми преди няколко седмици и можех да и аз тогава да мина, но хич ме се усетих.

Някой друг вижда ли от време на време две точки и консултирали ли сте се?

Още нещо, оказах се с два обиколника (от икеа), ако някой няма да каже, ще го изпратя. Не е ползван единия.

# 559
Умирам от ужас да не се наложи секцио по някаква причина. Ей сега го гледам човека, че се е завъртял по различен начин от вчера. Беше с гръб в ляво, а сега ми хълца от дясно и ужасно ме е страх да не се е наместил седалищно, че не остана чак толкова много до термин.

Дано не е, стискам палци. Би трябвало вече да им е тясно.... Знаеш и аз хич не ми се иска да ме режат, това че се обърна ми беше най големия подарък. Миналия път в стаята подавах бебетата на момичетата със секцио, нямах никакви грижи много скоро след раждането, нито болки нищо. Малко само дето ми бяха натиснали ребрата, но бял кахър...Simple Smile

# 560
Момичета ужасно съм объркана и притеанена!Всеки момент  може да родя дет се вика,а още незнам къде.В обменната ми карта АГ написахме "Св.Анна" ,но нещо се разколебавам.Въпросът ми е ако отида в друга,ще ме върнат ли?

Най- спокойно ще ти бъде, ако направиш среща с АГ към когото си се насочила. Няма да те върнат, особено в тези две големи болници, където по спешност приемат. Помисли къде и отиди на място.

# 561
  • София
Връщам се от преглед. Измерихме бебчо. Около 4 кг. е (37 г.с. и 3 дни). Не ми препоръчват при това положение да опитвам естествено раждане след предходното секцио. Има доста околоплодни води, защото ям много въглехидрати. Казаха ми да минавам само на месо и салати.
11 дни преди термин било малко рано в моя случай, защото въпреки че изследванията не показват гестационен диабет, картината при бебчо е все едно има и тези бебчета се раждали често с недоразвити бели дробове. Та по-добре да е дата по-близка до термин.
Сега се чудя ако я мръднем малко и е на 18-ти, дали ще е тъпо, че е на имен ден, а няма да го кръщаваме Атанас. То не знам и дали ще могат да ме вместят за тогава де. Утре ще разбера.

# 562
Zazu1 а това, че имаш много околоплодни води не е ли всъщност добре? При мен са на долна граница и до колкото разбрах от това зависи и дали ще си дочака термин т.е. ако продължат да намаляват не е ок.   

А за диабета, ти правила ли си други изследвания? Дано няма, а да си е голямо човечето:)   

# 563
  • София
Правила съм обременяване с глюкоза. Всичко беше наред. Но въпреки това каза, че картината е като при гестационен диабет. Явно и да са много водите не е ок. Каза, че повече пишка бебето от въглехидратите, които приемам в големи количества и е дебеличко.

# 564
А някои от останалите - Шейново, Майчин дом, Тина Киркова?
аз съм в Майчин дом в момента

# 565
А някои от останалите - Шейново, Майчин дом, Тина Киркова?
аз съм в Майчин дом в момента

Как ти се струва?Топло ли е?На кой етаж си

# 566
Тази сутрин в 5.30 се роди и нашата втора рожба-Тимур. 3470 и 50 см щастие 😊😍

# 567
Yumsi Честита радост!Бъдете здрави!Как си?Бързо възтановяване 🌸

# 568
Yumsi, честито и от мен. Да сте живи и здрави.
teg, мерси за всичко. Ще имам предвид. Иначе човекът май пак се върна в старата поза. Поне така изглежда като си опъне краката. Ще го чакам да се разхълца за потвърждение.Joy

На мен си ми плуват разни неща като парцалчета пред очите от години, но не ми създават особен дискомфорт. След време изчезват и така. Знам, че е нормално, но не искам да те успокоявам. Преглед за всеки случай си е най-добре.

# 569
Здравейте, и аз да се включа към екстрите от бременността получих някак странно размазване на погледа на едното око. Сякаш не мога да фокусирам добре и ми е нр на център. Мисля, че след като родя нещата ще се оправят.

Общи условия

Активация на акаунт