Пътувания на сами жени в далечни държави

• 23 753
  • 452
  •   1
Отговори
# 345
Ами, зависи от ситуацията. Чела съм, че в Япония е незаконно да се снимат минувачите - една дама (българка) даже беше писала, че след като направила снимка на някаква забележителност, на публично място, непозната японка дошла до нея и настояла любезно да я изтрие, понеже е влязла в кадър. Точно затова човек трябва много да внимава - много хора са любезни, но понякога не се знае какво ще провокираш.

# 346
  • sofia
Така е, голяма травма ми остана, не очаквах, а аз наистина снимах сградите, имам 600 снимки от там,  да го бях снимала наистина поне, та да ви го покажа да не минавате от там. А и не бях сама, много обикаляхме и по тъмно, слава богу друг инцидент нямаше.

# 347
Ако отидете в Русия, нито ще ви направят нещо, нито негри ще видите.

# 348
И трансджендъри няма там Mr. Green

# 349
Това със снимките наистина става все по-голям проблем и вече трябва да свикваме първо да питаме, а ако има деца наоколо - аз не бих и опитвала.
ММ имаше  подобен случай в мароканската провинция преди 2 години с един камилар - мисля, че си е взел някаква поука - поне да не вади якия фотоапарат, а да кара с телефона.

# 350
Ако отидете в Русия, нито ще ви направят нещо, нито негри ще видите.
В Русия има всичко от негри до джендъри,от къде таз заблуда,интересно!?

# 351
Не се ли разбира, че е шега Rolling Eyes

# 352
Аз пък се дразня на постоянно снимащите се туристи по много посещавани атракции и обекти. Разгледай, почувствай, щракни един-два кадъра за спомен и толкова, снимки в нета колкото искаш... Но някои, предимно азиатци от технологично развити страни, изпитват нужда да опъват стикове на всеки 5-10 крачки...
Има изключително досадни амбулантни търговци, които стават особено активни след здрач. Не става въпрос, че могат да ти направят нещо физически, но пак усещаш едно прекалено навлизане в личното ти пространство, което не е приятно.

# 353
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Това със снимките наистина става все по-голям проблем и вече трябва да свикваме първо да питаме, а ако има деца наоколо - аз не бих и опитвала.
ММ имаше  подобен случай в мароканската провинция преди 2 години с един камилар - мисля, че си е взел някаква поука - поне да не вади якия фотоапарат, а да кара с телефона.

Абе, не знам ... Не бях ходила в Истанбул ... Отидох преди 2 месеца. Прекрасен град! Пред св. София си почивахме на пейка, аз и една колежка по обедно време. Покрай нас минаха да си правят снимки семейство с току що обрязано момченце - облечено, наконтено Simple Smile След 10 мин. минаха отново, колежката ми си държеше телефона, а бащата на детето помисли, че иска да го снима - спря детето и му каза да се усмихне - страхотни снимки Simple Smile Там нямахме никакъв проблем точно със снимките - на хора работещи, на полицаи, на барети, на моторите им полицейски и на всякаква полицейска техника, който е ходил на площада на Синята джамия знае за какви полицаи и техника става въпрос ...

# 354
Значи в Япония трябва да внимаваш местен да не влезе в кадър,а когато японците идват в Европа не се съобразяват с това.Отделно,че се опитват да снимат и хора,чиито действия са им,да кажем интересни.Няма да дам конкретен пример,но тук са досадни и не се съобразяват.

# 355
Aз пък се сещам, че ни предупредиха, че в исляма снимането е нежелателно (отнемало се душата на човека) и да не снимаме или да се правим, че снимаме нещо друго, затова женичка от групата застана пред една сергия, взе фотоапарата, погледна през визьора, натамани си кадъра и снима продавача, оня като се озъби и скочи... отминахме на бърз ход, де, ама не напразно има съвети за туристи, какви обикновени за нас неща може да се тълкуват по коренно различен начин, дори в Европа. Може да си прост и да не си чел предварително, ама да ти кажат в прав текст и ти да си правиш, каквото си знаеш Grinning
Те и двете обезглавени жени им е казано в хотела да си вземат водач и пак са се направили на силни вилни. По принцип, вероятно много от вас са имали възможност да видят, какво е отношението към сами жени и как рязко се сменя, ако изведнъж се появи "техният" мъж, т.е. такъв, който е роднина и е един вид шеф.

# 356
  • София
Аз пък се дразня на постоянно снимащите се туристи по много посещавани атракции и обекти. Разгледай, почувствай, щракни един-два кадъра за спомен и толкова, снимки в нета колкото искаш... Но някои, предимно азиатци от технологично развити страни, изпитват нужда да опъват стикове на всеки 5-10 крачки...
Има изключително досадни амбулантни търговци, които стават особено активни след здрач. Не става въпрос, че могат да ти направят нещо физически, но пак усещаш едно прекалено навлизане в личното ти пространство, което не е приятно.
Безкрайните групички японци и подобни дразнят много. Преди години във Венеция имах чувството, че половин Токио е на Сан Марко и снима ли снима. Днес също трябваше да изчакаме една голяма азиатска група да направят 3456 снимки на замъка Дубовац край Карловац, докато успеем да се качим на кулата.

Silverstone, не им знам законите в японско, но из Европа не се съобразяват и снимат на воля. Детето ми е влязло поне в десет кадъра, търчеше насам-натам.

# 357
Вие въобще разпознавате ли езиците, та всички с дръпнати очи са японци за вас? Японци виждам и чувам много рядко, основно са корейци и китайци.

# 358
Какво не бих дала да не ми влизат непознати в кадър..
На "златния" бик в Ню Йорк имаше мини опашка и всеки се снима,тръгва си и така... имаш  хубава снимка и само ти и бикът сте в кадър...дойде автобус с китайци и реда замина на кино...всеки се снима един през друг...ами аз пък не искам снимка с 20 китаеца и авентуално 1/5 от бика да се подава из отзад ....
 н държа и да сум в техния кадър,но не се чувствам застрашена ако ще да съм в анфас на снимката...

# 359
Все бях виждала раздразнителни досадници, но нямаше как да заподозра, че някой се дразни от снимащите туристи. Лекувайте си раздразнителността. И тесногръдието. Последното не е полезно за децата ви или за отношенията ви с тях. На околните майната ни.

Последна редакция: пт, 28 дек 2018, 12:20 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт