Пътувания на сами жени в далечни държави

• 23 729
  • 452
  •   1
Отговори
# 405
Какво се е случило в Кьолн?

Сериозно ли питаш? Whistling

Масов сексуален тормоз над жени от "бежанци" в германския град Кьолн навръх Нова година, съобщава Асошиейтед прес. Като нападатели жените са посочили внушителна група от 1000 бежанци от арабски и северноафрикански произход, която обикаляла улиците и покрайнините на града. Според шефа на местната полиция имигрантите били пияни и агресивни.

Много от жените казали, че са станали обект на посегателствата в районите на централната гара, която е близо до прочутата Кьолнска катедрала. Германската полицията определи това като "напълно ново измерение на престъпността".

Част от жените, пострадали при нападения от сексуален характер в германския град Кьолн в новогодишната нощ, застанаха пред камера, за да разкажат за ужаса, който са преживели, информира Нова ТВ.

„Страхувах се, че няма да изляза жива от тълпата, която ме заобиколи. Помислих, че някой ще извади нож и ще ме изнасилят направо на улицата”, споделя една от жените.

Всички жертви признаха, че са били малтретирани сексуално и физически и през цялото време не е имало нито един полицай, който да им помогне.

Повечето жертви са благодарни, че изобщо са се отървали живи от нападателите. Не всички са готови да застанат с лицата си пред камера, но искат да разкажат преживяното, за да обърнат внимание на обществото към проблема.

В онази новогодишна нощ стотици жени бяха обиждани, станаха жертви на обир или сексуално насилие от страна на мъже, описани от полицията като "араби и северноафриканци". Подадени бяха близо 1200 жалби, включително над 500 за сексуални нападения, но повечето извършители не бяха открити.

https://www.dnevnik.bg/sviat/2016/12/16/2884536_godina_sled_napa … ln_kak_germaniia/

# 406
Много ми е интересно обаче, пътуващите какво правят, когато попаднат в държава с изобилие на стоящи си у дома скучни домакини...нещо като Италия примерно, с тамошните баби и лели. Дали тогава ги приемат за нещо екзотично и романтично? или пък в арабските страни. Като се замислиш, местните понякога хич не са космополитни и широкоскроени, а често екзотиката им си е живо закостеняване и много строг местен морал и порядки (и няма как всички да са широкоскроени и безлимитни, трябва все пак някои хора да имат култура, стандарти, граници на възприятието, с други думи - да са малко тесногръди, за да са автентични.)

# 407
Съвсем сериозно питам. Това бише отдавна и се предполага, че са взети някакви мерки, което се вижда с прост поглед. Между другото, туристите са много повече от поносимото.

# 408
  • София
Всъщност опасно е да отидеш на среща с непознат мъж от интернет, да спиш в гората сам, да се качиш в кола на непознати и така нататък, дори това да е в родният ти град (или планината край родният ти град). Добавката в далечни страни е без значение.
Снимала съм много минувачи в Япония, някои се подразниха, други - не. Освен недружелюбен поглед, други санкции не съм получавала. Била съм 6 пъти в Истанбул и нито веднъж не съм щипана, даже не бях чувала, че има такава вероятност. Пътувала съм сама, с приятелка, два- три пъти. Не сме търсили приключения и секс. Някои може и да търсят, но уверявам Петя (забравих втората част на ника), че има и такива пътуващи самостоятелно жени, на които през ум не им минава да търсят рискови преживявания и адреналин. А сме тръгвали сами, без група, по практически причини - по- ниска цена, удобни за нас дати, свобода как да разпределяме времето си. Например в Истанбул те задължават последния ден да посетиш дворец, в който съм ходила два пъти и повече не ми се ходи и мол, в който съм ходила 3 пъти, а и нямам намерение да пазарувам.
Един от последните смислени постове в темата.

На пътуващи и непътуващи ли трябва да се делим? По-опростенческо няма как да е.

Италия ми е една от любимите страни. Ходя заради галериите и катедралите, които са ми страст, храната, красивите гледки, усмихнатите хора, които go out of their way за да ти помогнат. Тази година и заради Пърл Джем Simple Smile

# 409
Имаше мерки - някакви нелепи огради по площадите, да се набутат като стадо овце в кошара, че да може Кумчо Вълчо да ги схруска по-лесно. Вместо да се изрине тая измет с голямата лопата, правят местните и свестните на луди с некви ограждения и псевдо-мерки

# 410
Хич не ми се струва местните да са станали луди. По-скоро ние се шашкаме, те са свикнали явно.

# 411
Италия, Истамбул все пак са традиционни туристически дестинации.
Времената се промениха от 2-3 години, нече го няма онова спокойствие и чувство за сигурност както пред и5-6 години. Дори и някой да отрича, реалността при пътуване е насреща, засилени мерки за сигурност, много повече полиция...
Малко безредици да има и туристическите резервации веднага се анулират, последния пример с Париж и жълтите жилетки. Хората мислят все повече за безопасността си.

# 412
Още по-зле за тях, ако са свикнали. Как се свиква да си вечно на прицел... абе темата е обширна и безкрайна. Приятели, които от бая време живеят в Берлин, ще карат Нова година на площада. Онзи ден като се разделяхме и викат „ ще се видим догодина, освен ако някой не ни гръмне на площада” и се смеят. Ама добре, че е шегата да си кажем истината.

# 413
Хич не ми се струва местните да са станали луди.

Това от кое германско село го твърдиш и обобщаваш за цяла Германия и най-вече за големите градове?!

# 414
В кое село спя не е твоя работа, но от доста големи градове го имам впечатлението. На мен специално немалка част от местните и то в големите градове ми се струват чисто луди. А като почнат да се забавляват нощем, лудостта е масова. Пикаещият пред всички във влака на метрото в Хамбург беше чист германец. Имам снимки и на мъж по пражки, които крещи и маха с ръце за да го видят всички на главната улица в Мюнхен в два следобед на първия ден на Октобърфест. Самият Октобърфест след залез слънце си е за страх.

Последна редакция: пт, 28 дек 2018, 23:37 от Анонимен

# 415
В кое село спя не е твоя работа, но от доста големи градове го имам впечатлението.

Разбира се, че не е моя работа, въпросът ми беше риторичен. Wink

Колкото за впечатленията - твоето мнение не е меродавно, та да го заяваш и обобщаваш за цяла Германия, особено ако живееш на село, където няма струпване на "бежанци" и мигранти.

# 416
Абсолютно сигурно е, че мога да си споделя впечатленията и мнението точно където и както в момента го правя, ясно? И между другото не говорим за мигранти, но от друга страна ежедневно съм по осем часа с 25 броя такива. Да, в моето село е скъпо, хората са снобари и мигранти няма, но в Германия ако не знаеш е много обичайно да изминеш стотина километра на ден от дома до мястото на заниманието си.

# 417
  • София
Толкова ли е зле в Германия с мигрантите..не знаех. Преди години беше спокойно, разхождала съм се из Кьолн, Мюнхен - сама девойка, из централните части. Всъщност където и да съм скитала като млада из Европа, не съм имала кофти ситуации - за съжаление, нещата са се променили.

PURE, а из шведско как е, успяват ли да се справят? Никога не съм била в страната.

# 418
  • Street of Dreams
И аз започнах да забелязвам, че толерантността на чужд гръб е огромна, докато не се засегнат собствените интереси - там сме опарени. Съответно и аз започнах да прескачам.
На фона на това едно "турчинът ме ощипа, но това изобщо не можа да ми развали кефа" може да не ми звучи умно, но поне е честно.

Имало е атентат днес в Египет.

# 419
PURE, а из шведско как е, успяват ли да се справят? Никога не съм била в страната.

Не, не успяват да се справят, ситуацията е по-зле отколкото в Германия, особено в големите градове на юг от Упсала - Стокхолм, Гьотеборг, в Малмьо е най-зле. Нагоре от Упсала е по-скойно, но тази част на Швеция е по-слабо населена. Изнасилвания, грабежи, воюващи MENA (Middle East and North Africa) групи, палежи, взривове, показни разстрели - полицейската статистика от януари до ноември показва 274 стрелби, всички на юг от Стокхолм в четирите големи градове и разстреляни 44 нови шведи. Всички MENA, воюват помежду си - лошото е, че се стрелят по ресторанти, на детски площадки, тротоари и други оживени места посред бял ден, имаше и няколко невинни жертви, озовали се на грешното място в грешното време. Около двеста взривени ръчни гранати само за тази година, едната граната беше подхвърлена на спирка на метрото и някакъв случаен човечец, чакащ метрото загина.

Преди няколко дни започна дело срещу група терористи от Киргизстан и Узбекистан за подготовка на терористични престъпления, планирали да взривят най-големия мол в Стокхолм, Централната гара и оживена улица в Стокхолм. Доказани връзки с Ислямска държава, а единият от тях се е познавал и с терориста, който осъществи терористичен акт през 2017 год с камион в Стокхолм. Полицията е конфискувала 800 кг опасни химикали, противогази, оръжие, четири комуникационни радиостанции със слушалки,  с които възнамерявали да осъществят терористичен акт  в Стокхолм на няколко места едновременно. Намерените химикали са 560 кг калциев хипохлорит, пет литра водороден прекис, 100 кг калиев хидроксид и около 100 литра 96% сярна киселина.

Онзи ден шефът на държавна агенция „Национална сигурност” (Säpo) даде изявления, че тази година са предотвратили два сигурни терористични акта, следена е цялата подготовка на двете терористични групи и са заловени в точния момент.

http://www.friatider.se/uzbeker-talas-f-r-planerat-terrord-d-had … onetter-gasmasker

https://www.svd.se/misstankt-tros-ha-kartlagt-centrala-platser-i-stockholm

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/beskedet-atal-vackt-mot-terrormisstankta

Последна редакция: сб, 29 дек 2018, 14:44 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт