Тренировки в домашни условия - 97

• 41 417
  • 723
  •   1
Отговори
# 225
Последните дни се чудя много дали да съчетая 80ДО + 40 мин кростренажор с три пъти седмично фитнес. Време ще намеря трудно, но все пак ще намеря като вкъщи рано сутрин правя кардиото с 80ДО, а вечер фитнес по програмата ми от Кирил Танев. Въпроса е дали няма да изтормозя много тялото си?  

Целта ми е да намаля обиколки- талия, корем и бедра, както и да сваля 5кг.
От седмица съм на режима на Танев и калориите ми са около 1500 на ден.
Според мен, без да съм експерт и без да ви задължавам с мнението си с такава програма 1. ще претренирате; 2. тялото ви ще го усети като стрес и няма да свалите нищо; 3. такъв глад ще си наработите, че ще почнете да ядете каквото зърнете и ефектът няма да ви хареса!

Защо не се опитате да следвате стриктно ЕДНА програма, направена от професионалист + режима на хранене към нея без да заменяте и импровизирате на своя глава!? Ако след 3 мес не сте доволна от резултата я сменете с друга програма + режим, пак изготвени от някой, който си разбира от работата?

Интересно ми е какво мислят и другите девойки от личен опит?

Последна редакция: нд, 06 яну 2019, 19:37 от Agent Provocateur

# 226
  • 1st floor
Мисля, че изброеното е твърде много! Една програма+ евентуално кардио чат-пат в допълнение, и най-вече добър хранителен режим (без прекалени рестрикции, разбира се, за да не го зарежеш на втората седмица) , ще свършат работа. Защо е нужно да тренираш толкова много? newsm78

Агент, мерси за линка! И аз дръпнах туй-онуй! Mr. Green

Кайлис, не съм била аз момичето на Велинград.  Laughing А и май не се вписвам вече в графа "момиче"! Одъртяла съм си!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Агент, ръката вече я чувствам по-добре, не е надута. Нищо не й правя и не я мажа, да видим утре как ще е...Сутринта едва я надигах, но вече усещам болка само като я размърдам повечко.

# 227
Агент, благодаря за линковете.
Споделя мнението на Агента. На 43 ден от 80ДО съм.  Понякога ходя на спининг или на Тае Бо и съчетавам с 80до. Покрай празниците от страх да не кача покрай много различни храни, тренирах по два пъти на ден, една силова и една кардио, за да имам енерго разход над 2000 калории. За кратък период е Ок. Чувствах се добре и много енергична. Дори не прекалявах с храната на маса, нямах вълчи апетит. Това ако си правех и двете тренировки у дома. Но ако съм била на Тае Бо и преди това съм правила от 80до тренировка апетитът ми рязко се повишаваше след Тае Бо то. Спинингът не ми действаше така. Но при всички случаи, според мен е твърде много. Понякога двуразово е ок. Всеки ден - не. Силовата преди кардиото. И със сигурност ден почивка. Със сигурност ден с йога и разтягане. И със сигурност достатъчно, разнообразна и пълноценна храна. Стегнах се и изглеждам доста по-добре и определено по "твърда". Не следвам хранителен режим, ям колкото ми се яде и горе долу каквото ми се яде.

# 228
Такова двуразово хард трениране не само няма да доведе до нищо добро.

# 229
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
А колко е спешно свалянето на тези 5кг? Ако е за повод, просто 3 дни преди това спри да ядеш В, пий много вода и ще свалиш 2 кг Grinning

Отчет: ден 4 от 80ДО.

Последна редакция: пн, 07 яну 2019, 07:14 от TDI

# 230
Нещо с БР не се разбирам. Скучна ми е, досадна. 100000 пъти я почвах.
Днес ща не ща ще почивам. Една седмица навъртях без почивка, а и организмът си го иска.

П.П. Виждала съм девойки, правещи триразови тренировки. Не са спортистки. Ами не са вейки. Абе само харчиш така пари за ядене и добавки.

# 231

Последните дни се чудя много дали да съчетая 80ДО + 40 мин кростренажор с три пъти седмично фитнес. Време ще намеря трудно, но все пак ще намеря като вкъщи рано сутрин правя кардиото с 80ДО, а вечер фитнес по програмата ми от Кирил Танев. Въпроса е дали няма да изтормозя много тялото си?  

Целта ми е да намаля обиколки- талия, корем и бедра, както и да сваля 5кг.
От седмица съм на режима на Танев и калориите ми са около 1500 на ден.

Само ти можеш да си прецениш. Ако е само кардиото + фитнес, според мен става. Зависи колко ти е натоварено. Аз така се смлях на последните 3 силови, че не мога и да помисля за друго. И от йога се "чупих". Така че ще намаля малко, за да мога да функционирам. Нищо не ме боли, нито имам мускулна треска, но ръцете са изморени, и то много. А работех за долна част! Shocked

Но пък Брет казва, че се свиква. Аз съм така разлигавена с ниски тежести, че ми се отели вола.
Ако фитнеса ти е недостатъчен, нещо там не е както трябва. Но предполагам, че Танев е преценил какво да ти даде.
Все повече искам да работя с личен треньор, ама няма.

След 130 суинга с пудовка 18кг в събота, и сега си усещам отмаляли ръцете. Може би я дърпам с ръце, не знам. Но правих и други неща- тяги (с 36 и 46кг), гребане (с 12кг)...Но е от пудовката, според мен. Може би 12кг е по-удачна за засега...
ДНес ще се консултирам. Програмата на Брет за начинаещи идеално се връзва с Интервенцията на Дан Джон. Само май съм прекалила с тежестите. Но пък идеално усещах как работи мускула...Може би сетовете бяха много...само по 3...Абе явно съм слабак, а се мислех за яка кака.  Laughing Часът на истината настана.   Embarassed

# 232
Лея, без да съм експерт и имайки далеч по-малък тренировъчен опит от много от момичетата в темата, си позволявам да си допълня мнението.
Онова, което искаш да направиш, се нарича "двуразова тренировка" или "двуразово трениране" - бих се запознала с наличната информация по въпроса и мнението на експерти за начина, по който такъв тип тренировки се структурират.

Бих извадила картинки на начина, по който изглежда човешкото тяло, мускули, връзки, сухожилия. Бих разгледала добре по какъв начин определените упражнения натоварват мускулите и ставите. Бих се запитала - владея ли достатъчно добре базовите упражнения? Не си написала какъв опит имаш в тренирането, но лично за мен 10 повторения с правилна техника и правилни тежести, са много по-добре от 20 "едно към гьотора" за бройката.

Бих намерила достатъчно адекватна информация за разликата между кардио и силова тренировка, ефектът им върху тялото, различния начин на възстановяване и тн. както и евентуални травми от тези тренировки. Една от причината, специалистите, които работят с клиенти директно, да не харесват тренирането в домашни условия е, че смятат че то води до сериозни травми и грешна техника, което влошава здравето на трениращия. За мен това си е отговорност на трениращия и достатъчно себезагриженост, за да положи усилия да тренира правилно, а не бързо.

Бих се запитала дали целите и желанията ми отговарят на това, което съм тръгнала да правя, струва ли си и изобщо - пътят правилният ли е?

При всички положения, начинът по който си описала плана си лично мен ме притеснява и не бих следвала такъв. 80 ДО е програма - не просто упражнения. Всяко упражнение е парче от пъзел. Всеки тренировъчен ден е част от една по-голяма картина. Тренировките са между 37 и 59 минути. Ти искаш след подобна тренировка да направиш и 40 минути кардио на вело аргуметър. И освен това да добавиш втора силова тренировка 3 пъти седмично.
Това е доста хард програма. Аз бих добавила само кардио тренировки 2-3 пъти седмично, след силова тренировка и достатъчно време между двете тренировки. Бих добавила йога, пилатес или нещо разпускащо, което да помогне за възстановяване на тялото ми, отпускане на мускулите и зареждане. Тренировките товарят и нервната система - всяко нещо е с мярка. Едно и също "лекарство" може да я отпусне, ободри, тонизира и възстанови, но в друга доза да я претовари и да изгориш.

Тренирай умно. Храни се умно и ще имаш добри резултати и без целият ти ден да преминава в трениране. Аз не отричам напълно двуразовото трениране, защото за някои от нас, особено зимата, понякога кардиото запълва обездвижването, което имаме през деня. Мисля, че лично аз във всекидневието си нямам достатъчно движение и ходене пеша. Мисля, че Тае Бо-то и Спининга са много приятен начин да добавя малко движение, да изхабя някоя и друга излишна калория. Но защо го правя? Защото лятото планираме планински вело-разходки - спинингът е моят начин да вляза във форма. Тае бо-то е моят начин да изляза малко от нас, да потенирам с хора, да послушам музика и да се върна във времето на кикбокса, което ми липсва понякога.

Малко дълго стана.
Желая ти успех Simple Smile

# 233
  • Бургас
Лея, аз помня снимките ти след раждането. Изглеждаше умопомрачително и хич не ми се вярва, че имаш да сваляш цели 5 кг Hug  Моето мнение, като на тренираща от скромните 10 месеца е, че ако захванеш дадена програма, е най-добре да следваш само нея. Съчетаването на различни програми води до преумора и резултат няма, поне при мен беше така. Ако програмата е с повече силови тренировки, може за разнообразие да се добави някое кардио, но по това, което чета за 80ДО едва ли ще е нужно. Аз също стигнах до заключението ,че ако искаш конкретен резултат от дадена програма, е най-добре да следваш хранителния режим, който върви с нея. Не че иначе няма да има резултат, но няма да е същото.
Вчера Fire 55 EZ. Добрееее, сега повярвах, че тренировките от програмата могат да горят 650 калории Grinning

# 234
Аз съм на мнението на Таня, че Лея със сигурност изглежда страхотно, още повече, че през цялата бременност тренираше и нищо не беше качила.А и така, както описваш нещата, Лея, в някои от дните биха ти се събрали близо три часа тренировки, не знам как ще успееш.
Иначе при мен най- добри резултати имаше от програма, съчетана с тичане.
Нали и от 80 DO бяха едночасови?
За днес БР 3, почнах от нея, защото първите две ми идват леки.Джери, на мен пък структурата на БР страшно ми допада.Тази предвидимост ми е приятна, както и усещането за хармонично натоварване на тялото

Последна редакция: пн, 07 яну 2019, 09:32 от Аmanda

# 235
  • Бургас
Вчера ден 6 от 80 ДО - кардио флоу. Но много ме болеше дупето от ден 5 от тези гуд морнингс на един крак и реших и да се намачкам с фоум ролера, който отлежаваше в шкафа от лятото. Та отметнах и ден 7 - рол и рилийз. И да кажа - много ми хареса! Може би защото се оказа, че на доста места ме заболя, но много добре ми дойде. Вероятно и Оутъм наблегна на мускулите, които е натоварвала повече, но наистина останах очарована. Само моят ролер май е по-къс от нейния и на извиванията при работа върху ханша малко ми е къс, но сега няма да търся друг, ще се донамествам.
Днес ден 8 - тотал боди кор. Храната - под контрол, чак не вярвам, че това съм аз!

# 236
За днес отчитам БР1. Аманда е казала достатъчно добре и моето мнение относно програмата.
Ще се опитвам да добавям и йога в някой от дните, но това ще зависи изцяло от настроението на бебето ( никнат му зъбки и е доста неспокоен). И в този ред на мисли Лея браво, че намираш толкова време за тренировки с малко бебе.

# 237
Според мен, без да съм експерт и без да ви задължавам с мнението си с такава програма 1. ще претренирате; 2. тялото ви ще го усети като стрес и няма да свалите нищо; 3. такъв глад ще си наработите, че ще почнете да ядете каквото зърнете и ефектът няма да ви хареса!
Аз съм пример за такова същество - голямото напъване и 2 години нищо - стоях си една и съща...сега по-кротко го давам, няма го зверския апетит и да не казвам голяма дума, но от около два месеца броя с фитсеспал и се позачистих, виждам по дрехите и в огледалото...просто го няма вече периодичното падане на пердето вечер и нахвърлянето на ядки и шоколад...

Вчера направих кардио 2 за последен път, днес почивка и утре започвам третата фаза на БР .
усещането за хармонично натоварване на тялото
По добре не може да бъде описана, точно хармонично натоварване от всяка тренировка...

# 238
Агент, благодаря за споделените четива! Дано скоро намеря време да ги прочета. Flowers Tulip
Лея,  споделям мнението на хората писали по-горе. Дори да намериш време, мисля че след две седмици тялото ти ще ти даде знак и сама ще се откажеш. 80ДО е прекрасна програма. Може да се консултираш с треньора ти и да я правиш в дните, в които не си във фитнеса.
Вчера направих първите три дни от предизвикателството на Йоана. Хареса ми, че е разделено на серии и всеки ден са различни видовете клекове. Засега са два вида или 5 серии по 10 повторения. Бяхме един час с баткото на ледената пързалка, но все още не може да кара самостоятелно и един час го дърпах. Последните 15 минути се пусна и успях да покарам по-бързо.
Днес БР3 + ден 4 от предизвикателството на Йоана.

Честито на всички именици!

# 239
Благодаря ви за мненията момичета. Мога да намеря време единствено като ставам в 5 сутринта, което правя в момента. Иначе през деня е абсурд. Сама си гледам бебето. Таткото може да го гледа вечер след 18:00, което ще е и моето време за трите тренировки в зала, както съм ги замислила. Може би ще се спра на варианта да тренирам 80ДО само в дните, когато няма да ходя на фитнес. Тренирам вкъщи вече четири години и не постигам това, което искам. Това е и причината да започна режим - хранителен и тренировъчен, изготвени от инструктор. Спомням си още началото , когато ядях под 1000кал дневно и така две години + 24 часови фастове. После почти три години НВВМХ и покачване на тези 5кг с нея, защото започнах да се храня повече от 1000кал. Сега от месец съм на 1400-1600кал и има минимален ефект. Трябва да си забързам метаболизма с храна и тренировки. Така ми каза Танев след като споделих историята си.
Само времето и опитът ще покажат дали съм на правилният път и какво ще постигна. Засега съм постигнала единствено сваляне и качване на мерки, както и задържане на кг. Явно трябва някаква промяна.

Общи условия

Активация на акаунт