Колко по-далечно от това и колко по небалкански да е народа? Е освен вече ако не говорим за пътуване някъде из Италия, Испания където също има морбили и хора от балканските страни.
днес отскочих с малкия до моята АГ, по друг повод, но и споменах, даже като на шега, че малкия много се пипа по пишката и тя вика дай да я видя набързо. И от майтапа си, тя взе че му я заголи, а тя не беше нацяло забелена, обаче малкия нито се разрева, нито текна кръв и аз даже викам ехеей, супер оттървахме се леко. А по принцип не исках да го водя да му го правят това, защото ми се струва неправилно, леко му я обръщах в банята и това е. Обаче сега като му сменя памперса видях, че има кръв. Измих го, както ми каза док, обаче той започна да пищи, явно много го боли, не знам какво да правя, нормално ли е? Сега вече облечен не плаче.
В София и София област случаите са май най-много засега, така че тук реално погледнато рискът е най-голям. Баткото ми е с ваксина, дано да има антитела достатъчно, мисля с рутинните изследвания преди тръгването на детска да проверим и антителата срещу морбили. Моите например са гранични.