Октомврийски бебета 2018

• 67 701
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
Kate82 сама казваш, че ще заведеш детето някъде по-далечно и не много посещавано от балканци. Кушадаса е на 700-800км от тук. Хотелите са основно пълни със шведи, немци, иранци, израелци...
Колко по-далечно от това и колко по небалкански да е народа? Е освен вече ако не говорим за пътуване някъде из Италия, Испания където също има морбили и хора от балканските страни.

# 661
Не съм казала, че ще си водя бебето по Кушадъсъ, още по-малко пък на хотел!
Ще го мисля тепърва, но ще е нещо вила на някой по-пуст плаж, дори и да е Гърция, но някой остров. Тепърва ще търся карта на морбили в Гърция.

# 662
То ако е писано и в кварталния магазин може да се зарази. Като чета новините и в България има доста случаи на морбили. Освен това на открито е много по-малко вероятно заразяването, отколкото в закрити помещения. Не бих лишила семейството от море и не бих се затворила вкъщи чакайки да мине епидемията от морбили докато дойде друга. Но всеки има право да постъпва така, както се чувства най-спокоен.

# 663
 Ох, ние имаме други терзания Confused днес отскочих с малкия до моята АГ, по друг повод, но и споменах, даже като на шега, че малкия много се пипа по пишката и тя вика дай да я видя набързо. И от майтапа си, тя взе че му я заголи, а тя не беше нацяло забелена, обаче малкия нито се разрева, нито текна кръв и аз даже викам ехеей, супер оттървахме се леко. А по принцип не исках да го водя да му го правят това, защото ми се струва неправилно, леко му я обръщах в банята и това е. Обаче сега като му сменя памперса видях, че има кръв. Измих го, както ми каза док, обаче той започна да пищи, явно много го боли, не знам какво да правя, нормално ли е? Сега вече облечен не плаче.

# 664
Баткото го забели хирург на 1г6м, използвахме че беше под упойка по друг повод. Болеше го точно ден и половина като пишка. На втория ден се усетихме да му дадем един Нурофен и спа 12 часа без да го боли.
Правихме промивки със смрадлика, по-късно ни казаха че е можело да го мажем с дефламол... ама вече беше минало...
Сега трябва просто много добра хигиена, иначе им минава бързо.
Като съм го минала веднъж това съм категарична че на по-голямо помнещо дете не бих го причинила, за мен е най-добре в бебешка възраст да стане тази работа...

# 665
Никого не убеждавам, бях попитана - отговорих.

# 666
  • Blondeville
Тази година в Гърция няма да ходим,  като основният фактор ни беше морбилито. В началото на юли сме на Албена, живи и здрави, и с Вълшебство можем да ви пратим коктейлни наздравици от някой бар, докато бабите си гледат внуците Grinning В София и София област случаите са май най-много засега, така че тук реално погледнато рискът е най-голям. Баткото ми е с ваксина, дано да има антитела достатъчно, мисля с рутинните изследвания преди тръгването на детска да проверим и антителата срещу морбили. Моите например са гранични.

180-190 гр вече си е заместено. Ема ги достига с обедното пюре - зеленчук/месо, зеленчук/жълтък, с кашите е зор, та там и на 150 се радвам.

Полина, норамлно е да има дискомфорт няколко дни при пишакане и при баня. Мажеш ли с нещо, изписаха ли му? На баткото му я забели уролог и изписа крем, с който го мазахме мисля седмица.

# 667
 Да, изписаха ни Тридерм Унгвент. Днес сякаш не е толкова раздразнителен, ще видим в банята как ще е Sweat

# 668
Как процедирате с месото, ако вие го приготвяте (а не готово пюре)? Не мога всеки ден да варя месо, а не мога да го измисля как дв замразява на дозички. Събирам идеи.

# 669
  • Beyond the stars
Варя на пара, пасирам с бульон и слагам във формички за лед с капак. Около 30грама е кубчето. След това в плик като саламчета всяко отделно вързано и си вадя и размразявам за едно ядене.

# 670
  • Beyond the stars
Приет е наш младеж в ясла. Blush
Сега остават дилемите малък ли ще е, ок ли ще е и т. Н. Ама до на есен има време.

# 671
  • Sofia
Приет е наш младеж в ясла. Blush
Сега остават дилемите малък ли ще е, ок ли ще е и т. Н. Ама до на есен има време.

Честито! Като гледам новините си е голямо постижение. Аз също съм в голяма чуденка дали на есен да се връщам на работа, но не кандидатствах за държавна ясла, защото по адресна регистрация яслата ми е доста неудобна от мястото на което живеем реално. Евентуално или ще сме в частна или баба ми имайка ми ще я гледат, но има още вода да изтече до тогава.

# 672
  • Beyond the stars
Със сигурност ще отложим до 15.11, което са 60те дни, които имаме право. Пък после ще видим.
Ако не беше станало, планът ми беше на частна пролетта. Сега шансът не е за изпускане, та ще пробваме, пък той ще си покаже Blush

# 673
Ох като чета за забелването направо ужас , голяма дилема какво да направим . Винаги ли е болезнено било то като бебе или малко по голям...🙁

От днес въведох оризова каша около лъжичка и половина . Всеки ден ли да му давам и пак ли по толкова ? Въведох я на обяд както знам че е добре да се въвежда всичко ново тогава , но доста чета, че давате следобед смесено с плодово пюре 🤔

# 674
  • Beyond the stars
Ми ние забелваме отдавна, под вода докато къпем. След много четене реших че това е най-безболезнения вариант, ако ни се получи. Имаме известен напредък, пък и има време.

Аз кашите ги вкарвам следобед, зсщото по принцип ги давам следобед.

Общи условия

Активация на акаунт