Октомврийски бебета 2018

• 67 948
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
От кой тип столче за хранене сте доволни или мислите да купувате ? Има много видове и пластмасови и дървени и не мога да реша

# 646
# 647
Ето този взехме ние, доволна съм. 6 нива на височина, 3 нива на облегалката. И другите му там стандартни екстри. Те горе долу всички са еднакви.
https://www.hippoland.net/moni-stol-za-hranene-chocolate-rozov-106869

# 648
  • Beyond the stars
Такъв е нашия, ама държах на позиции за гръбчето, за да го ползваме като висок шезлонг като беше по-малък.
https://www.hippoland.net/cangaroo-stol-za-hranene-mango-ace1014

# 649
Нашият е такъв, но друг цвят
https://www.hippoland.net/carra-stol-za-hranene-lotus-156-multikolor
Купихме го с много голямо намаление, близо 100 лв беше по-евтин. Много съм доволна, от юли 2016 г не е видял почивка, ей го на, второ дете го използва. Единственият "проблем" е че отвора за колана между крачетата се прокъса леко, но това първо е нормално, второ не пречи на експлоатацията. Всичко му се пере, дори кошът за играчки пера в пералня, както и гумираната част на седалката, много лесно се поддържа и почиства.

# 650
Здравейте, мами 💐 Как сте? Ние зимуваме в къщи. Отвратително е времето в Кърджали и продължава да е такова и тази седмица.
Аз се включвам с няколко въпроса: по колко пюре трябва да изяждат на заместеното обедно хранене и по колко на следобедното, което е каша с плод например?
И ще водите ли малчовцитв на море това лято? Ние обикновено ходим в Гърция и Турция. Тази година края на юли ще ходим за два дни тук на близо в Гърция да видим как ще й се отрази и края на август ще ходим в Турция, Кушадасъ. Едно време без деца беше лесно, сега това, че е далечко ме притеснява, не че сме сами. 4 семейства с 6 деца сме, но... Вие запътили ли сте се за някъде, живот и здраве?

# 651
Притеснителното е не разстоянието, а Морбилито.

# 652
Морбили има и в България. А иначе за храненето по едно цяло пюре,190гр., повече не давам, дори и да реве. Мисля че е достатъчно, все пак са 6-7 месечни.

# 653
Обедното хранене му е приблизително 200 гр, а следобяд яде 100 гр. пюре и 70мл. АМ, пробвах да му дам каша, не му хареса. Ние ще ходим на Арапя в края на юни.

# 654
  • Beyond the stars
190гр е заместено хранене, въпреки че само с каша ги стигаме. Зеленчуковото на обед стига до 140макс и това му е.
Живот и здраве, резервирали сме Албена за началото на юли.

# 655
  • Spain
Мая още няма заместено хранене. Изяжда най-много 30-40 гр пюре на обед (сега започвам). И до 100 гр плод (не давам каша следобяд) в зависимост дали и харесва или не. Например круша само много обича , но купено пюре банан ябълка близна едва едва. На мен на дневен ред ми е да я науча да пие вода, не иска..изсмуква я(независими с какво я давам биберон, чашка, лъжичка) и после културно я връща 😁, не на фонтан , но и се стича всичко по бузите и брадичката. Та за една седмица е "изпила" 60 гр всичко на всичко. Кога давате водата?

# 656
Kate82 какво имаш предвид? В момента епидемия от морбили има и в България и като цяло в Европа. По тази логика и воденето на море в България е опасно що се отнася за морбили, та даже и изобщо изкарването на децата навън. И съответно идването на хора у дома. Тоест до 13 месец, когато им е ваксината трябва да седят в бункери.
Не го приемай като заяждане, питам какво имаш предвид дали си чула че там има страшна епидемия с много починали или...? Напоследък нямам време да гледам новини, та може и да съм пропуснала нещо. Естествено ако все пак нещо такова застрашава почивката ни съм готова и да я откажа, децата са на първо място.

# 657
Съветвам ви да влезете в темата за Морбили да сте информирани.
Иначе в България епидемия няма. Аз на нашето Черноморие детето си няма да водя, защото винаги има много македонци, украинци, румънци. В Македония обявиха епидемия. Мисля че даже ще ваксинират на 6 месеца.
В Гърция също има много случаи на морбили, за съжаление не намирам карта с районите. Но Халкидики за мен лично е място, което ще избягвам.
Не става дума да не си извеждаме децата, но да избягваме потенциалните рискове: контакт с по-големи дечица (кой ваксиниран, кой не, но повечето ходят на градини и ясли), затворени помещения с много хора (молове, ресторанти и тн).
Факт е, че 100% гаранция няма, но поне каквото може, да се направи.
Аз моето бебе досега нито веднъж не съм го завела в магазин, мол, ресторант. На море ще ходим, но ще избера нещо по-далечно и не много посещавано от балканци.
Случаите в България страшно много са се увеличили и продължават да растат, почти 600 са вече.

# 658
Проф. Кантарджиев не спира да предупреждава неваксинирани деца да се избягва да се водят в страни с морбили, освен ако не е наложително. Почивка в Гърция според мен не е наложителна, а така както е тръгнало почивка на море няма да е добра идея дори за нас морските. В България все още няма епидемия, но положението в някои области е изпуснато, а в други е притеснително. В Бургас от началото на годината има 9 случая, като през последните две седмици всяка е с по 2 нови. Аз лично съм притеснена, хич не ми харесва тази работа. Вече почнаха да се изсипват всякакви пришълци - сезонни работници, туристи румънци, украинци и т.н. С малката си позволявам само да вляза в ДМ за памперси и пюрета, а като я водим на лекар таткото си взима отпуск за да чака единия пред кабинета, докато другия е с децата навън.
Педиатърът ми каза че при епидемия се разрешава ваксиниране на 9 месеца. Иначе ще трябва до 13-месечна възраст да ги опазим, че и нашите както се пада МПР ваксината да е в началото на грипния сезон, не ми се мисли...

# 659
Точно в Халкидики ще ходим през юни. Сега направо ме хвърлихте в размисъл....Иначе на плаж малкия няма да водя тази година, че и догодина. Просто разходки. Каката и таткото да ходят, аз не изгарям от желание. И без това от този вятър вече започва да ми писва. Издуха ни тука, а ние си чакаме лятото.

Общи условия

Активация на акаунт