Частни училища - информативна тема 23

• 67 742
  • 781
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Детето ми ходи няколко години на лятна занималня в British Council и е много доволна. Плаща се на седмица.

# 736
  • София
Зооучилището е много интересно за деца, обичащи животни.
Летни лагери Здравей здраве са фаворит у нас.
Университет за деца също има много интересни лагери.
И двете обаче са за по-големи деца.
Ако Зооучилище означава онова в Зоопарка, записването там е мисия невъзможна, освен ако някой не спи пред него. Три поредни години правихме опит да се запишем там и така и не успяхме. След това големия вече излезе от подходящата възраст, а за по-малките не си го причинявах

# 737
Да, така е за съжаление. Аз имах късмет миналата година, че приятелка беше следила кога е датата за записване и ми се обади рано сутринта. Дъщеря ми беше за горната група и успях да я запиша. За малките имаше много повече желаещи. Тя остана много доволна и съм й обещала, че и тази година ще си причиня чакането Joy

# 738
Много благодаря на всички отзовали се, ще проверя всички опции, но за много от тях вие самите казвате, че не са върхът. Нямаме помощ от баби и дядовци и наистина е голям проблем няколко месеца какво да правим лятото.
Детето много не обича да ходи в зоопарка, та това не е проблем. Още веднъж благодаря на всички.

# 739
Много благодаря и аз, иска ми се децата да имат разнообразие през лятото, а аз няма как да ги забавлявам, това лято ще опитам поне 2 3 от идеите тук! Благодаря!

# 740
  • София
Ние пускаме малката в The little gym, но са само до обяд. Страхотно раздвижване и всичко, но тя ходи вече близо 3 години при тях и е пристрастена. Заниманията са физически в Gym-a и за финна моторика. Много често има чуждоезични деца и се говори и на английски.

# 741
  • София
Опитът ми не е от първо лице, така и не стигнахме до занималня през изминалото лято, но събирах мнения от съученици на детето. На първо четене се сещам за добри отзиви за Музейко, както и лагер с всекидневно отиване и връщане с някоя от фирмите на Витоша (може би беше Мачирски, трябва да потвърдя). Иначе имаше целодневни занимания в тенис клуба на Фестивална, но с малки забележки откъм изхранването на децата.
Получавах информация и реклами за наистина много места, ще споделям каквото се сетя. Мисля, че вече почти всеки спортен клуб, езикова школа и т.н. предлагат летни занимания.
За занималнята към НСА съм чувала както добри отзиви (че е интересно и изморително в хубавия смисъл), така и лоши (не добра дисциплина на някои деца, конфликти).

# 742
Благодаря, sprete.slizam!

# 743
Здравейте!Дъщеря ми е приета в Питагор и в СС 1ви клас.Имам 1 ден да реша къде и няколко притеснения:
1)Началната учителка в Питатор Светлана Стоянова...вижда ми се доста строга,а досега не успях да намеря отзиви за нея като човек и педагог
2)Чудя се къде обучението ще протече по-ненатоварващо и безстресово
3)СС ми е много далече и трябва да ползвам транспорта...в Лозенец сме и ме притеснява пътуване повече от 30 мин в посока
3)В ПЧМГ учат до обяд и това за мен е с предимство,защото целодневно обучение 5,6 и 7кл.ми те вижда много,особено,ако трябва да се ходи на самоподготовка
4)Притеснява ме подбора на децата..в Питагор има 1 паралелка ПУК,после изпит и приети още толкова...т.е. отсяванено е по-сериозно от колкото СС,където ПУК е 5 паралелки,от които всички минават и после влизат едва 15 с по-сериозен изпит.Може да не съм права,но така ми изглежда,че първо влизат доста от заможните деца в региона и после по-умните от другите места.
5)Дъщеря ми е всестранно развита и предполагам може да се справи и на двете места,не мога да определя обаче има ли математически талант и едно "забиване" в математиката как ще се отрази...
Благодаря и извинете за дългия пост!

# 744
От Лозенец до Руски паметник сутрин и вечер в трафика също не е малко. Съветвам ви това да ви е последен критерий по който отсявате.
Изберете Питагор, ако искате да задълбаете в математиката и сте готови да поемете риска в 4 клас да сменяте училището и да се подготвяте за нов изпит. В СС също имате добри опции, ако детето има наклонности, да развивате математика.
Подбора и на двете места е еднакво сериозен. Просто подхода е различен. Богаташчета, и приети както предполагате има и на двете места. Не се заблуждавайте. Имена мога да цитирам не само за СС, но и за Питагор. Това са частни бизнеси все пак.
Успех в избора! И браво на детето. Питайте и то какво мисли.

Последна редакция: ср, 06 фев 2019, 07:18 от Анонимен

# 745
  • София
Обикновено самоподготовката в ЧУ е в рамките на самото целодневно обучение. Да в 5, 6, 7 клас бр. на задължителните часове нараства, от там намалява бр. часове за самоподготовка, но децата се справят доста добре (с подкрепата на учителите) с усвояването на материала в рамките на самия час. Нямам идея в СС как е като са по-многобройни паралелките, но след като е най-търсеното и хвалено училище сигурно успяват. Моята дъщеря е в друго ЧУ, в момента е 7 клас и да има да доучва след училище (това не се е случвало в 5 и 6-ти). Обикновено учи вечер до към 19:30 - 20:00, но това е основно защото има много домашни от допълнителните курсове, които посещава. Чувала съм, че в СС децата в 7 клас могат да се справят и без да ходят на допълнителни уроци. Това времеемко зубрене на разказвателни предмети мисля, че в почти всички ЧУ е сведено до минимум ако не и напълно разкарано.

Последна редакция: ср, 06 фев 2019, 09:38 от M_I_A

# 746
  • в страната на чудесата
Аз мисля, че ЧУ биха спечелили ако предложат вариант за заетост до 2-3 например. Това ще позволи на децата да се развиват в области, които не се предлагат, да спортуват извън училище, да не говорим за допълнителни школи, изкуства и пр. Но не, трябва непременно да са в училище от 8 до 5, транспортирането отделно Simple Smile

# 747
6ти и 7ми клас могат да са до 3, но как ще се организира транспорт само за тях?
Ще има да обикалят с бусовете.

# 748
  • София
За по-малките вероятно би могло като опция, но там пък те не са самостоятелни и явно се гледа да бъдат удоволетворени работещите родители. Сега гледам програмата на голямата ми дъщеря. Имат всичко на всичко 2 часа седмично самоподготовка. Всичко друго си е запълнено със задължителната програма на МОН + избираемите Учебни часове английски. Приключват в 15:30 (ако не са си избрали допълни занимания по интереси), но почват в 8:40 (не в 7:30 като в ДУ) и като се сложи и половин час за обяд то е същото.  Щеше да свършва в сигурно в 13:30 в ДУ, ако ги нямаше двата часа СП и ИУЧ.

# 749
Аз мисля, че ЧУ биха спечелили ако предложат вариант за заетост до 2-3 например.
Аз бих се възползвала от това, но както казаха и по-горе няма да бъдат доволни работещите родители.
То не, че имам и малки деца, де!

Иначе нямам мнение нито за СС, нито за Питагор, но маршрутът Лозенец-Руски паметник сутрин с кола е 8-10 минути.

Общи условия

Активация на акаунт