Частни училища - информативна тема 23

• 67 751
  • 781
  •   1
Отговори
# 720
  • в страната на чудесата
Там не е ли валдорфското?

# 721
  • София
Вероятно си права и не съм доразбрала. За мен училище с две деца в клас е неприемливо и отгоре, та явно толкова съм слушала.

# 722
Въпрос към sprete.slizam, който не е съвсем в темата, ако е удобно:
В коя детска градина ходи детето Ви с нейтив и толкова добър английски? Издирваме такава отдавна 🙂
Децата са в Тути, говори се на английски през повечето занимания и през свободното време, наистина се ползва в почти всички групи. В момента има американка, която влиза в групите и им чете приказки, доколкото разбрах. Когато едното дете започна, имаше по 1 нейтив във всяка група, (първа градинска група) и до Коледа децата се оправяха на ежедневните си теми на английски, сега в тези групи и българките им говорят основно на английски. Дори има 1 Мис, за която децата си мислят, че е чужденка. Blush
Втора група учат Phonics, по британската система, и по същото време. В трета ги подготвят за кандидатстване за ПУК и минаха дотук цялата БГ азбука.
Доколкото чувам, и в Little Steps се говори на английски.
Ако имате още въпроси - моля на лични, да не спамим училищната тема.

# 723
Имат ли летни организации частните ви училища... т.е. не летен лагер за 10 дни на море, ами ... приключвайки учебната година... да речем за целия юни и/или юли, възможност, по желание да имат занимания... като на платена занималня един вид. За малките класове. И кои от училищата , ако са само някои... мерси..

Явно и аз ще търся летни забавления, дано съберем инфо дотогава -)
В Азбуки имат целия юни, плаща се по 200 лв на седмица, по-скоро забавни занимания. Имат и зелено училище, не знам кои седмици.
В СС имат някаква организация за 1. и 2. седмица на юни.
В Питагор кандидатстваше за ПУК едно момченце, което вече беше ходило на лятното им училище.

Не знам дали допускат външни.
Аз ще търся училище, което допуска външни деца и евентуално има нейтив учители за юни или юли. Моля за идеи. -)

# 724
  • София
Вече има толкова много занимални и лагери от всякакъв вид, които се организират през лятната ваканция, че не съм сигурна, че си струва това да е определящо при избора Ви на училище.
Аз също имах притеснения, но се оказа, че има огромно разнообразие.

# 725
Вече избрахме и се записахме, но лятото ще е хубаво да има поне 1 седмица, в която се упражнява езика, за да остане тренинга да го ползва с други деца на нейната възраст Wink и време, в което да може да се порадва на някое хоби, или спорт, неща, които през годината и учебния ритъм трудно се организират Simple Smile
Ще съм благодарна за ЛС с Вашия опит от летните занимания Simple Smile

# 726
Вече има толкова много занимални и лагери от всякакъв вид, които се организират през лятната ваканция
Кажете няколко, ама да не са нещо ужасно, с каквито е пълно, а нещо наистина свястно. Дори и само едно да можете да посочите, ама свястно, ще съм ви много благодарен.
С ужасни неща, дето да ви вземат парите и да ви измъчат детето, наистина е пълно. Въпросът ми е има ли свестни, защото някак си не мога да открия такива.

# 727
  • София
Вече има толкова много занимални и лагери от всякакъв вид, които се организират през лятната ваканция
Кажете няколко, ама да не са нещо ужасно, с каквито е пълно, а нещо наистина свястно. Дори и само едно да можете да посочите, ама свястно, ще съм ви много благодарен.
С ужасни неща, дето да ви вземат парите и да ви измъчат детето, наистина е пълно. Въпросът ми е има ли свестни, защото някак си не мога да открия такива.

Аз лично знам две свестни, които лятото правят лагери на Градина и децата карат интензивно сърф, уейк и всякакви други такива, а през другото време рисуват, правят разни неща от миди и други материали. Същите организират и зимни училища със ски и борд. Едните са малко по-природни, лятото децата са в палатки, при другите - в хотел. При вторите се подготвят и състезатели по борд и ски, за първите не съм сигурна. Но деца на мои близки ходят от години на двете и имам плътни наблюдения. Аз лично деца нямам, следя тази тема и за частните градини откакто сме решили, че ще искаме дете. Както и ме питат често познати чужденци за училища. Така че гарантирам за теЗи двете, доколкото може да гарантира човек без деца Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 фев 2019, 22:27 от get_real

# 728
Мецане, проверявал ли си летните курсове за деца към АК? Всъщност то твоето дете е малко. Не помня за каква възраст са?
Аз нямам лични впечатления. Една година се бях засилила да записвам малкия, но имахме летни морски ангажименти и отпадна. Целодневни са и чувам добри отзиви.

# 729
Вече избрахме и се записахме, но лятото ще е хубаво да има поне 1 седмица, в която се упражнява езика, за да остане тренинга да го ползва с други деца на нейната възраст Wink и време, в което да може да се порадва на някое хоби, или спорт, неща, които през годината и учебния ритъм трудно се организират Simple Smile
Ще съм благодарна за ЛС с Вашия опит от летните занимания Simple Smile
Пробвали сме ФънДей в Еспа. Имам изключително положително отношение към тях. Имат чудесна организация и наистина завладяващи преподаватели като мистър Роб.
Проверявах и Британика но ми предложиха занимания само до обяд. След обяд имаха опция с Мачирски за Витоша но само няколко групи от центъра.
Чувала съм чудесни неща за лятното в АК. Цената ми дойде космическа. Защото детето е на възраст на което няма как да го оставяме само...та да спестим някой лев през лятото. Цена над 250 лева на седмица ми е туууумаччч Simple Smile
В Музейко имат изцяло на английски но не сме я тествали. Детето нямаше исканото ниво на езика миналата година. Но като цяло Музейко е тествано...забавно, приятно, ангажиращо.

# 730
  • София
Мецане, може да пробвате летните занимания към НСА. За АК опитах да се запиша миналото лято, но бяха много зле откъм комуникация. То им пишеш мейли, те не ти отговарят, сто пъти звъниш, пак нищо, и накрая им теглих ... и се отказах  Simple Smile. Нашите ходиха на FUNDAY с нейтивите и горе-долу нищо не разбираха, и на спортните занимания в НСА, където беше много хубаво. Отделно с Марина спорт на Витоша.

Dani_ster, къде записа детето - ще споделиш ли?

# 731

Аз лично знам две свестни, които лятото правят лагери на Градина и децата карат интензивно сърд, уейк и всякакви други такива, а през другото време рисуват, правят разни неща от миди и други материали. Същите организират и зимни училища със ски и борд. Едноте са малко по-природни, лятото децата са в палатки, при другите - в хотел. При вторите се подготвят и състезатели по борд и ски, за първоте не съм сигурна. Но деца на мои близки ходят от години на двете и имам плътни наблюдения. Аз лично деца нямам, следя тази тема и за частните градини откакто сме релили, че ще искаме дете. Както и ме питат често познати чужденци за училища. Така че гарантирам за теЗи двете, доколкото може да гарантира човек без деца Simple Smile

Добре, a кои са тези двете?
Фран, Аш, детето ми е в ПУК.

# 732
  • София
Препоръчвам https://www.royana-bg.com
Също, ако все още организират летни училища http://aeasofia.com

# 733
  • София
Детето ми е било на летния курс в АК. Не бих го записала пак. Беше една скъпа занималня. Нейтив нямаше, на английски не научи нищо повече, от това, което си знаеше и преди курса. Имаше деца, които идваха няколко поредни години, явно са били доволни, за моето обаче не се оказа подходящото място.

# 734
Зооучилището е много интересно за деца, обичащи животни.
Летни лагери Здравей здраве са фаворит у нас.
Университет за деца също има много интересни лагери.
И двете обаче са за по-големи деца.

Общи условия

Активация на акаунт