Частни училища - информативна тема 23

• 68 725
  • 781
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Аз не бих записала децата на интензивен курс по английски през юни, но както и да е.

Бърди, ще дадеш ли малко инфо за лятното училище с англичаните? Къде се провежда, какво правят през деня, може ли външни ученици да се запишат  - знаеш ли?

# 181
  • София
Аш, не помня дали имаше опция с външни деца, май да. Не се скъсваха от учене, повече игри и занимавки, но бяха в компанията на носители на езика и се отпуснаха да говорят. Дъщеря ми в края на курса започна да си говори с колегите ми чужденци, преди това не смееше.

# 182
  • София
Аш, не помня дали имаше опция с външни деца, май да. Не се скъсваха от учене, повече игри и занимавки, но бяха в компанията на носители на езика и се отпуснаха да говорят. Дъщеря ми в края на курса започна да си говори с колегите ми чужденци, преди това не смееше.

Много хубаво, че се е отпуснало детето. Ние ходихме няколко седмици на FUNDAY в ЕСПА, но ми се иска да пробваме и на други места. В ЕСПА има половин ден занимателни игри с нейтиви - едни страхотни сладури, но моите не се отпуснаха въобще. Може би миналата година просто са били малки още. Останалата половина от деня ги водят по басейни, гори и увеселителни паркове - според програмата за деня.

# 183
Със сигурност юни месец е задължителен вече в КО и заради него цената е вдигната от 8300 на 9000 лв. В този месец се набляга на английския и децата се подготвят за сертифициране. До миналата година е било пожелание.

# 184
  • в страната на чудесата
А сертификатите за какво служат?

# 185
Cambridge сертификати. Всяка година държат изпит по едно ниво.

# 186
  • София
Здравейте! Предстои ми записване на големият ми син в ЧОУ Светлина. Има ли дами тук, чиито деца в момента са там или имат някакви преки впечатления от училището? Аз имам много добри лични впечатления от детската им градина и ПУК, но за съжаление нямам познати в началните класове, и съответно нямам почти никакви отзиви от училището. Благодаря предварително!

# 187
  • София
За Свелина почти не се говори. Аз го обмислям за ПУК на дъщеря ми. Имаме насрочена среща с директорката. Аз бих се радвала да споделите опит за ПУК там. В сградата до резиденциите.

# 188
  • София
От градината, включително яслата в Овча купел, градината там, както и ПУК на Симеоновско шосе съм много доволна. още десет джа да родя, все там бих ги пращала, стига да имам възможност разбира се. Приятна атмосфера, добър колектив, основната учителка, която води ПУК е взискателна, но любвеобилна и нежна с децата. Излизат всеки ден на двора, стига да не вали проливен дъжд. Имат индивидуален подход към всяко дете. От тях съм доволна, но с малки изключения (доста противоречиви) нямам никакви отзиви от начален курс.

# 189
Записвам се и аз в темата, тази година синът ми ще е първи клас. Обиколих няколко ЧУ и се оказа, че срещите с директорките са доста по-информативни отколкото предполагах.
Споделям някои неща за БШ, които се коментираха в темата и ще има новости. От следващата година най-вероятно допълнителните езици ще са избираеми, като ще може да се заменят със спорт - плуване, баскетбол. Отворени врати ще се организират в началото на февруари, а изпит - около средата на същия месец.
Новата директорка е много приятна жена.

# 190
И аз търся малко повече информация за Светлина и Еспа, защото се колебаем между двете училища за ПУК и разбира се,след това с идеята да продължи в същото училище.
Но, наистина и за двете училища има много малко актуална информация.

Здравейте! Предстои ми записване на големият ми син в ЧОУ Светлина. Има ли дами тук, чиито деца в момента са там или имат някакви преки впечатления от училището? Аз имам много добри лични впечатления от детската им градина и ПУК, но за съжаление нямам познати в началните класове, и съответно нямам почти никакви отзиви от училището. Благодаря предварително!

# 191
Моите впечатления за ЕСПА и Светлина са, че обучението се случва по доста различен начин. Приликите са в засиленото изучаване на английски език, но и там има разлики. В ЕСПА явно вече има нейтив спикъри като стандартни учители. Имат допълнителни "лагери" с англичани, но те са извън програмата и се заплащат отделно. В ЕСПА твърдят, че в 7 клас децата покриват ниво C2, в Светлина няма такова обещание. Обучението в ЕСПА е по-скоро стандартно, докато в Светлина залагат на нещо подобно на прогресивното училище.

Последна редакция: ср, 16 яну 2019, 20:10 от Manhamanha

# 192
  • в страната на чудесата
Доколкото знам в ЕСПА е доста конкуретна средата - поощряват се всякакви състезания и съревнования. В Светлина е по-лежерно.

# 193
Точно в ЕСПА имат нейтив спикър от тази година, млад и амбициозен, децата много го харесват.

# 194
С2? Сигурна ли сте?

Общи условия

Активация на акаунт