КГБ = Клуб на Готините Баби - 193.

• 54 790
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Гледах,  макар и между други дейности, откриването в Пловдив. Сцената е впечатляваща, програмата имаше идея за единство , но ми се стори доста  авангардна.
Пожелавам на пловдивчани достойно представяне на всички планирани събития!

# 511
Кари, още осмислям кратките ти хемингуеевски истории. Повечето са разтърсващи.

# 512
  • Кубрат/ Пишурка

Гъбче, честита да ти е щерката \ на патерица \! Все така да ви уважава и помага!

# 513
  • Вила Великула
Честит рожден ден на Гъбкината дъщеря и Честит имен ден на всички Танита /на патерица/ - да са здрави и усмихнати.
Днес няма да мога да дойда на срещата. Имам много задачки за вършене. Прегръщам ви!

# 514
Добрутро! Е най-накрая и последната - баба ви Здравка - разбра, че срещата няма да се състои днес. Поредното пропаднало организирано от мен мероприятие. Здраве да е! И никога повече, да знаете! Кутсуз съм, какво да правя. Следващият път като се залетя - да ми напомните и да ме възпрете.
Имало идея за утре, "При Дядото". А че обадете се ако е сериозно. При все, че не съм твърде сигурна, че ще мога утре.
Хубава неделя!
Sparkling Heart

# 515
НАЧИ!  ПАК ДА ПОВТОРЯ: СРЕЩА ДНЕС НЯМА ДА ИМА. По независещи от мен причини.

# 516
  • София
Привет красавици Hug Днес яко съм поспала. И снощи рано си легнах ( рано, рано, колко да е рано 23.30. Съвсем по правилата на дисциплината Сън и кошмари Mr. Green)
Вчера свърших доста работа-готова съм с презентациите на две от много основните дисциплини. От всичкото написано трябва да избера най-важното, което да представя пред колегите и то в рамките на не повече от 30 мин.  Вчера бабин убавец беше за пръв път на състезание бягане на 800 метра. В серия от 10 момчета на възраст 12 - 14 години завърши на трето място ( той е на 12 ) Дядо му не беше на себе си от радост. Все пак деди го откри за атлетиката. Ей такива вълнения покрай мен. Освен науките вчера изпълнявах и кулинарни желания на внучетата-палачинки за закуска, пъстърва на фурна за вечеря.
Днес продължавам с презентациите. Продължавам и с нишадъра. Положението е по-добре.

ЯНЕ, мисля си, че сега ти трябва да извеждаш сутрин кучето на разходка. Лелееее, в тоя студ...Един съсед казваше: това, което ти направят собствените ти деца и най-големият ти враг не може да ти го причини. Истина е.
ГРЕТИ, аз пък пропуснах шоуто. Точно по това време се прибраха децата и гаджето от стадиона -  гладни, възбудени. Та изобщо не се сетихме за мероприятието.
СВЕТЪЛЧО, давай да организираме следваща среща в делничен ден. Например в понеделник, утре по обяд? В района на Руски паметник? При ДЯДОТО в 14.00?
От повече глава не боли ( зависи какво ще е това, дето ще е в повече Wink) Помислете си и бързо казвайте. Simple Smile
Къде изчезнаха ХУЛИ и ШПУНЦИ? Къде е ДЕЛТА? А ДОБИ?

Пиша го този пост от 3 чАса, но разни събития ме забавиха да го изпратя.
ЗДРАВЧЕ, не е в теб причината и не си кутсуз. В никакъв случай.  Hug

УТРЕ, 14.01. понеделник, 14.00 при ДЯДОТА, на кръглата маса. Вземете си доброто настроение и хайде.

# 517
Здравейте! Да пожелая утре да имате чудесна среща! Да се видите и наприказвате- какво му трябва на човек. Дано имам късмет някога и аз да го видя този дядо.Само да бях свободна щях да съчетаят и да гледам едно театрално представление с участие на Миткова приятелка. Поне си помечтах.

# 518
Гъбче, честит рожден ден на дъщеря ти!

Със закъснение черпя за именния ми ден, че вчера бях пловдивчанка.

Снахичката от сто години ме увещава да ме води при някакъв билкар и най-после ме убеди.
След прегледа се разходихме по главните улици, но за съжаление беше много студено и побързахме да си тръгнем. А и навалицата беше много голяма и на внучката ѝ беше некомофортно. Направихме малко снимки и бегахме.

Скрит текст:

Хубава вечер!
Отивам да се правя на фризьорка и да вапцам снаха ми - жената на брат ми.

# 519
Привет, КГБ-момичета!
Фло, браво на внучето! Съседът ти е казал истината и моите деца за петдесетгодишнината ми купиха куче, тогава още нямах внуче. С ММ да не сме били самотни , което е злоядо, иска разходки и спи в леглото ми, ами гледаме си го.
Вчера и днес помагах на ММ да слагахме питки на пчелите, прибираме се уморени и премръзнали, майка днес по указание сготви зелен фасул.
Приятно ми е да върви и да ме пита ( взех си душ), дали съм си изсушила косата, не съм ли леко облечена.....и да се чувствам дете, ММ леко й се дразни, а на мен ми харесва.

Последна редакция: нд, 13 яну 2019, 19:20 от cream_

# 520
  • София
КРЕМЧЕ, да си призная ли, че се просълзих след споделеното от теб? Колко е хубаво така! След като мама си отиде изведнаж се почувствах остаряла... Един ден на село се размотавах по двора с една лятна рокля, а беше доста ветровито. Мина един съсед-възрастен човек. Поспря се и ми каза... Ето и сега пиша и рева...Та ми каза: Цвето, дЕте, Облечи се. ВетЪрът е остър, че отзебнеш...Прибрах се вкъщи и здраво си поревах. И до ден днешен никой повече не ми е казал така...То и дядо Станимир отдавна го няма...

ТАНУ, като си взела баданарката, карай наред. И аз съм за боядисване.
ДИДИМИТИ, хубаво щеше да е да съчетаеш 2Х1. Кога ли ще го направиш?

Колко различни са хората. Не мислите ли? Едни биха се издразнили на свекървата на КРЕМЧЕТО, а други не. Аз бих я уважавала и обичала още повече...
Тъжно ми е...

# 521
Добра вечер!

Първо да ви благодаря от сърце за поздравите към щерка ни.
Маринчице,Яне,Алфея,Фло,Кари,КАГ,Яжка,Роси,Здравка,Айша,Жабка,Пипи,Тану 😍😍

Снощи изпразнувахме,разтребихме и пак седнахме,та до късна доба си хортувахме😄
Днес закуски до обяд,след това малко фитнес-пренасяхме и редихме дърва от едно място на по-удобно място😁,късен обяд и т.
н.
Събрахме тенджери и кутии и ведно с щерки,зетьове,сестра ми ги изпратихме по домовете.

Алфея, не бяхме на хотел,а в почивната станция на Марица Изток.Може и да си ходила там.

Сега залягам на една страна,да не кажа на една къл..а😁 и ще си почивам.

Фло 😍😘

Последна редакция: пн, 14 яну 2019, 00:34 от Gabkata

# 522
[
Скрит текст:
quote]  Адно время св. Бугродица мириснала адно китка и станала кормяста. И отъ била мума, га родила не рачила да зьомъ декянцину си. Врю людеть и жъвотнътъ я молили, ала та все не рачила. Най-сетя душла адна жеба с машку жепча на рабо.

Родопска песен
Зáсмяи са, кáматна Родопа!
Пейни ми, перáто пиле!
Да сá лúстне баирчек,
да сa чôсти щôльби на дървéну
и нарасте тревóна.
Стáрен бубáйко билюк да дигне
сaс вóрзани чáнкове кúманки,
нах широкине ливади,
въз високана барчúна,
на ачиклóк, в средé плáнина.
Пък я щá сá пряменя с вóлняник
и щá дá вôрзам ален миндúль,
на чóрна плитка -кóрпа коприна,
на пáзуха-жóлти алтъне,
на ръчúнка-пóрстен
и устúнки, кáйно зонúци.
Ща пóйда ашемлак на пупрéлка.
Айтáм чака пóрвоно любе,
пóрвоно любе, кáматън лéфтер.
Нéга съм загáлила и каиль сторила
за севдúца и дá сá зьóмиме[/quote]

Едно време света Богородица помирисала едно цвете и забременяла. И защото била мома,като родила не искала да  вземе детенцето си. Всички хора и животни я молили ,но тя все не искала.Най-после дошла една жаба с мъжко жабче на ръба.....   Simple Smile

Родопска песен

Засмей се красива Родопа!
Запей ми,пернато пиле!
Да се раззелени гората,
да са гъсти клоните на дърветата,
и да порасне тревата!
Старият баща стадо да дигне
с вързани чанове с канап
на широките ливади
към високата поляна
на открито в средата на планината.
Пък аз ще се  облека с волняник/родопска вълнена дреха за жени везана със сърма/
и ще си вържа шарена престилка /миндиль/ тъкана вълнена на шарени квадрадчета
на черна плитка-кърпа копринена,
на пазвата-жълти алтъни,
на ръчичка -пръстен
и устенца като горски ягодки/зоници/
Ще дойда привечер на седянка.
Там ще чака първо либе,
първото либе,красив ерген!
Него съм залюбила,съгласна съм
за  любимия, да се вземеме.   Simple Smile

Сега чета отзиви за снощният спектакъл и се чудя и мая , и чак страх ме хваща от злобни и яростни изказвания.От къде това чудо? Ние никога няма да се оправим с тази завист и злоба,с този български манталитет. Този народ започна   съвсем да изпростява. Чужди журналисти  ни оценят и се възхищават на красотите ни,на историята ни , а нашите ,не всички  ,злобеят и бълват помия.Има много деградирал народ .
Имам си приказка,че който не иска да  вижда хубавото ,никога няма да го види.
А хубавото се вижда , което е много повече от недостатъците.
Спектакъла беше грандиозен.Бяхме на много хубаво място и успяхме да видим всичко.Организацията беше перфектна,хората спокойни ,нямаше блъсканици. На живо изживяването е невероятно.Минахме из цялата главна,навсякъде имаше  тържества,в градската градина след спектакъла имаше огнено шоу.В Капана ,част от главната в близост до старият град ,имаше концерт ,живот кипеше.Навсякъде греяно вино ,ракия ,хапване ,глезотийки.А народ ,народ....,на манифестации не съм виждала толкова хора.
 Спектакъла беше съчетание на миналото и настоящето,вплитайки културата,традициите с модернизъм,както и да събере ЗАЕДНО малки и големи артисти.

https://www.facebook.com/vpalazova/videos/2134081093280998/?hc_location=ufi

https://www.facebook.com/vpalazova/videos/2134081629947611/?hc_location=ufi

https://www.facebook.com/vpalazova/videos/2134163903272717/?hc_location=ufi
 Тези клипчета ги прави дъщерята ,че  на мен ми падна батерията.

Фло, поздравления за Ники! Браво на момчето! Все напред и нагоре !Винаги да се гордеете с него!
Кремче,наистина е много  мило така да се държи свекърва ти, но мисля ,че това е отговор на твоето отношение към нея!

Този пост съм го започнала още от обяд и чак сега го довършвам.
Яжка ,голямо предизвикателство ми направи!  Simple Smile
Две -три думи ме затрудниха,та търсих помощ от приятел хихиххии

Лека вечер мили  другарчета ! :*

# 523
  • Кубрат/ Пишурка

ДОБРО УТРО В ПОНЕДЕЛНИК! НЕКА НОВАТА СЕДМИЦА Е ИЗПЪЛНЕНА С РАДОСТ И СБЪДНАТИ ЖЕЛАНИЯ!

# 524
Леле, какво е това затишие newsm78 newsm78 newsm78
Честит рожден ден Неша! Бъди здрава,пълна с енергия, пътувай и обичай!

Люси, права си, четох толкова много отзиви за вчерашното събитие в Пловдив. Да не преувеличавам, но бих казала че почти 90% са насмешки, недоволство, хулене. Sad Sad Sad
Същото горе долу срещам и за пешеходната час на бул Витоша в София. Толкова мърморене и осмиване, а през лятото на мен мнго ми хареса.Въпрос на схващане, вкус,удобство или вечно мърморене.
Момичета срещали ли сте в продажба или чели ли сте книга с разкази от Том Хенкс. Става дума за актьора, който между другото ми е любим. Четох страхотни отзиви за книгата му "рядък модел"
Хубав остатък от деня на всички ви

Общи условия

Активация на акаунт