За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори - Коледно-новогодишна :)

  • 43 147
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • София
  • Мнения: 12 222
Може ли рецепта за гръцка баклава (с кексова плънка)? Правих по рецепта на Пейч, но не е моята. Плънката е някак сбита и недостатъчно пухкава. Сиропът също беше малко. Въпреки че направих още една доза сироп, пак беше някак суха.
Моля за друга Simple Smile
Не е  с кексова плънка, но ако спазиш пропорциите , продуктите и начина ѝ на приготвяне ще получиш една уникална баклава. За първи път я приготвях тази година и влиза в  десятката на моите баклави, top of the top

https://recepti.gotvach.bg/r-111740-Гръцка_баклава

# 136
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
На мен месо ми се е разваляло за 2 седмици само,без да е разхлопана капачката, а беше заварено над час, не бих рискувала. Ако не искаш да вариш, замразявай.

# 137
  • Пловдив
  • Мнения: 44 329
Здравейте!
Дадоха ми фазан...нямам идея как се приготвя. Идеи?

# 138
  • Мнения: 43 514
Фазана е сухо месо. Добре е да го покриеш с ленти бекон преди печене.

# 139
  • Пловдив
  • Мнения: 44 329
Чета рецептата на Пепчо,обаче за да се маринова трябва да е разфасован,нали?

# 140
  • СОФИЯ
  • Мнения: 23
Здравейте, някаква идея за пържоли на фурна.

# 141
  • Мнения: 9 462
бързи вратни https://pep-4o.blogspot.com/2016/08/blog-post_19.html - врата е крехък и стават сочни и бързо
пак е врат с карамелизиран лук https://pep-4o.blogspot.com/2016/12/blog-post_12.html
с лук и лимон https://pep-4o.blogspot.com/2011/03/blog-post_06.html
и страхотните в зелев лист https://pep-4o.blogspot.com/2011/01/blog-post_18.html

В блога ми има още много пържоли /вкл и на  фурна, ако ти се търси - виж категорията свинско

Чета рецептата на Пепчо,обаче за да се маринова трябва да е разфасован,нали?

нне, цял се маринова. Много е добър, няколко човека вече правят рецептата.  Задължително под фолио, или в пликове за печене /ползвам по 2-3, когато ще пека нещо по-дълго/

# 142
  • Пловдив
  • Мнения: 44 329
Пепчо,начи цял и омазан в марина,нали?
В гювеч дали ще стане?

# 143
  • Sofia
  • Мнения: 29 125
Как да приготвя малка свинска главичка?

# 144
  • Ланкър, планините Овнерог
  • Мнения: 11 062
За пържоли у нас тази рецепта действам http://pep-4o.blogspot.com/2018/02/blog-post.html - вратни пържоли ползвам

# 145
  • СОФИЯ
  • Мнения: 23
Много благодаря на всички. Весели празници.

# 146
  • Мнения: 9 462
Как да приготвя малка свинска главичка?
Слагай под фолио цялата да се пече, само сол и подправки. 2 часа

Пепчо,начи цял и омазан в марина,нали?
В гювеч дали ще стане?
Ще стане, но сложи под капака на гювеча два Три пласта фолио да може да се задушава хубаво

# 147
  • Sofia
  • Мнения: 29 125
Как да приготвя малка свинска главичка?
Слагай под фолио цялата да се пече, само сол и подправки. 2 часа


Да я сваря ли преди това?
Нещо чисти ли се по нея?

# 148
  • Мнения: 9 462
чисти се ако има четина Simple Smile
Не я вариш. Варената е тресяща се маса Simple Smile Затова - печено/задушена. Като я подправиш, наливаш 2 чаши вода, или 1/ части вода/бира. Ако можеш постви една решетка в тавата, защото се изтече мазнина,  да не лежи главата в мазнината. Първо фурната на силно, като чуеш, че къкри вътре, намаляй на 170-* и печи 2 часа.

# 149
  • Мнения: 896
Решила съм да правя домашна руска салата, с домашна майонеза. А дилемата е: само с бештъци ли да е майнозата или с цели яйца?

Общи условия

Активация на акаунт