За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори - Коледно-новогодишна :)

• 43 149
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Аз я правех само с жълтъци. Жълтъци, не белтъци. Казват, че може и с цели яйца, но не съм опитвала. Вече не смея да ползвам сурови яйца, поради страх от салмонела.

# 151
  • WonderLand
Аз правя с цели яйца, не съм имала провал.

# 152
Опитайте млечната майонеза. Любима ми е и няма опастност от салмонела.

# 153
Да, и аз правя само млечна майонеза - 100 мл олио, 50 мл прясно мляко, 1 ч.л. /даже по-малко/ лимон, малко сол и черен пипер  - всичко това с пасатора за 10 сeкунди и готово Simple Smile

# 154
Аз я правя с 200 мл олио ,100 мл мляко,2 лъжици оцет или лимонов сок,сол на вкус. Бавно се издърпва  с пасатор от долу на горе  .

# 155
  • София
Здравейте.
Какъв беше принципа на сиропиране на баклавата? Топъл сироп, студена баклава или обратното?

# 156
И двете са верни за баклавата. Едното трябва да е топло, другото - студено.

# 157
  • под тепетата
Аз точно така го правя по мамините указания. 4ч.ч. вода с 3 ч.ч. захар, ванилия и лим.кора

# 158
Здравейте.
Какъв беше принципа на сиропиране на баклавата? Топъл сироп, студена баклава или обратното?

Баклавата може да се изпече и няколко дни предварително (майка така прави) и след това да се залее с горещ сироп. Принципът е едното студено, другото горещо.

# 159
Решила съм да правя домашна руска салата, с домашна майонеза. А дилемата е: само с бештъци ли да е майнозата или с цели яйца?
на Коледа моята също беше домашна, с млечна майонеза, сурови яйца никога не ям, страх ме е , гнус ме е, е, един път бях на гости и разбрах, че са направили с такива майонеза, не хапнах и хапка
За утре ще имаме гости, една питка няма да ни стигне, вие как бихте постъпили, 2 кръгли питки или 1 продълговата в дълбоката тава от фурната?

# 160
aDream, аз бих направила 1 голяма кръгла питка, явно нямаш голяма кръгла тава. Продълговата питка не знам как ще изглежда. По-скоро в голямата тава на фурната бих оформила кръгла питка.

# 161
  • Варна
Оригиналната рецепта за майонеза е:на 1 яйце, 100мл.олио.Няколко капки лимонов сок и издърпваш с пасатора. Винаги се получава.

# 162
  • София
А домашната майонеза става ли да се направи със зехтин (вместо олио)? Тази с млякото.

# 163
aDream, аз бих направила 1 голяма кръгла питка, явно нямаш голяма кръгла тава. Продълговата питка не знам как ще изглежда. По-скоро в голямата тава на фурната бих оформила кръгла питка.
нямам голяма кръгла тава, в голямата правоъгълна бих оформила кръгла, но не знам при печенето дали ще се запази такава

# 164
А домашната майонеза става ли да се направи със зехтин (вместо олио)? Тази с млякото.

Не, опитвала съм и не се получи.

Общи условия

Активация на акаунт