За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори - Коледно-новогодишна :)

• 43 799
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Търся идеи за рецепти за нещо сладичко ,но приготвено на котлон...нещо стана с реотаните и вентилатора на фурната и докато не се оправи проблема ще се готви само на котлоните....днес правих солени банички с яйца и сирене на тиган,станаха вкусни...Дали ще се получи сладък тиквеник на тиган?
Ще се получи. Ето например :
https://recepti.gotvach.bg/r-69135-%D0%91%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8 … 3%D0%B0%D0%BD?l=1

И на пурички може да ги завиеш.

# 616
Доли, грис халвата е за котлон. Щом става баница със сирене на тиган, значи и с тиква (ябълка) ще стане.

# 617
Според мен тиквата/ябълката трябва да имат предварителна топлинна обработка, защото баницата на тиган става за десетина минутки.

# 618
Гледах клипче как приготвят крем (брюле или карамел, не помня) на котлон. Купичките ги поставиха в тиган с вода и го "пекоха" на слаб огън. Има го даже в кулинарен блог като идея.

https://zelanka.blogspot.com/2015/10/caramel.html

# 619
  • В царството на игрите:)
Извинете какво е това на снимката. Намерих го, но не разбирам италиански. Че е еснеция, есенция е, но за какво мога да я ползвам?

# 620
o, oткъде тази портокалова есенция?

# 621
Според гугъл - есенция портокал....можеш да ползваш където си решиш Grinning, да подсилиш аромата в торта с портокали, в кекс, в козунак, в сладкиш....

# 622
  • София
Извинете какво е това на снимката. Намерих го, но не разбирам италиански. Че е еснеция, есенция е, но за какво мога да я ползвам?
................
Купувам я от итал. магазин, портокалова есенция е,  също и ванилиин, когато съм свършила ванилията екстракт.

# 623
  • Пловдив

Аз знам италиански-това е портокалова есенция за сладкиши и кремове.1 ампула е за 700гр сладкиш или крем,изсипете есенцията в течността,сместта от рецептата и разбъркайте с останалите съставки,без глутен е,в опаковката са 2ампули.

# 624
  • В царството на игрите:)
Честно да кажа не знам от къде е. Случайно я открих в един шкаф. Добре, че е още годна Simple Smile Благодаря за отговорите!
Днес съм по въпросите. Когато приготвяте ястие  в плик ( найлонов) слага ли се вода в тавата?

Последна редакция: чт, 24 яну 2019, 18:16 от milmich

# 625
  • София
И аз с въпрос. С детето искаме да си направим тортата за предстоящия рожден ден. Иска да е с шоколадова глазура? Как да я направя най сполучливо? Шоколад и масло? И с какво освен с бял шоколад мога да напиша "ЧРД"?
Благодаря, ще е съвсем аматьорска и непрофесионална, така че търся простичко решение.

# 626
  • София
И аз с въпрос. С детето искаме да си направим тортата за предстоящия рожден ден. Иска да е с шоколадова глазура? Как да я направя най сполучливо? Шоколад и масло? И с какво освен с бял шоколад мога да напиша "ЧРД"?
Благодаря, ще е съвсем аматьорска и непрофесионална, така че търся простичко решение.

Шоколад и малко олио. Надписът можеш да го направиш със сметана.

# 627
  • под тепетата
Ако искаш да е твърда глазурата - както ти е казала Vanja77. Тя се реже с топъл нож иначе се чупи .
Ако искаш мека глазура - шоколад и малко течна сметана.

# 628
Честно да кажа не знам от къде е. Случайно я открих в един шкаф. Добре, че е още годна Simple Smile Благодаря за отговорите!
Днес съм по въпросите. Когато приготвяте ястие  в плик ( найлонов) слага ли се вода в тавата?

В никакъв случай. Понякога плика пробива, водата ще ти навлезе навътре.

# 629
  • русе
Рецепта за пържен свински дроб?

Общи условия

Активация на акаунт