Отговори
# 345
Аз имах такава температура месеци наред и посред лято. до 37,3 ми е стигала, но аз спрях да си я меря по някое време. Но я усещах. Не толкова да ме събори, но си я усещах. Неврологичните симптоми също си ме държаха доста време, сигурно година. Аз си писах с едно момче, но така като го търся из съобщенията виждам, че вероятно си е изтрил профила, защото пише анонимен.който  ми описваше неврологични симптоми, той се филмираше с някакви болести и само ходеше по лекари, докато най накрая повярва, че е от аб-то (въпреки, че си го знаеше де Simple Smile ) та той ми писа за нещо което е пил и се е оправил бързо по отношение на изтръпваня, но забравих какво. Като си е декативирал профила, не мога да видя съобщението. Ако случайно чете тази тема, да се включи. става въпрос за потребител, който е направил това изказване преди година на 6-ти април 2019

Здравейте. Миналия месец се разболях от нещо като грип, изписаха ми Левофлоксацин 5 дни по 1 на ден. След 2-рото хапче още ми мина настинката но започнаха да ме връхлитат други симптоми, които бяха много особени-изтръпване на едната половина на лицето, спазми болки в очите и т.н. Разбира се не можах да загрея веднага че това може би са странични реакции и продължих да го пия докрай. Разбрах в последния ден на приема че може да имам нежелани реакции. Горе долу месец по късно изобщо нямам подобрение имам изтръпване На глава лице око сърцебиене безсъние замайване парене мравучкане а може би и нещо като тревожност.

# 346
  • София
Благодаря на тази тема, че я има и че по чиста случайност я бях чела, защото ми стана интересна.
Преди малко личната ми лекарка ми изписа Левокса заради бронхит, та бързо-бързо я накарах да го смени с друг от различна група, защото бях запомнила изричните предупреждения за флуорохинолоновите препарати.

# 347
За случая по БТВ, момичето ми е лична позната, каза, че на родителите ѝ са изписали Левокса.

# 348
  • София
По-странното е защо продължават да се изписват тези антибиотици, след като имат толкова странични действия. Разбира се, далеч съм от мисълта, че антибиотиците не дават реакция и че се пият за всяка хрема, но все пак трябва да се ограничи употреба на доказано противопоказни препарати.
Да не говорим, че има и становище на Европейската Агенция по лекарствата, в което се препоръчва да се ограничи употребата на антибиотици от тези две групи само до случаите, в които няма друга алтернатива и аналог.

# 349
По-странното е защо продължават да се изписват тези антибиотици, след като имат толкова странични действия. Разбира се, далеч съм от мисълта, че антибиотиците не дават реакция и че се пият за всяка хрема, но все пак трябва да се ограничи употреба на доказано противопоказни препарати.
Да не говорим, че има и становище на Европейската Агенция по лекарствата, в което се препоръчва да се ограничи употребата на антибиотици от тези две групи само до случаите, в които няма друга алтернатива и аналог.
Не мисля,ча нама друга алтернатива,няма невъзможни неща,винаги трабва да се търси такава,а хинолоновите АБ трябва да се забранят със закон!
Струва ли си  ^да излекуваш^ една хрема или някакви бактерии,в същото време да се докараш до едва ли не лудост,поражения в сухожилия,болки,температура,замаяност,....заради които при следващ преглед започват да те тъпчат с успокоителни предразполагащи пристрастяване,болкоуспокояващи които всъщност усложняват нещата,а никой не ти вярва и предписва магнезии и антиоксиданти...
Разберете-лечението на една хрема може да ви съсипе живота хора!
И на близките ви!...

# 350
Не разбирам и аз това. Толкова хора изразяват възмущението си, правиха се стотици оплаквания и в Бг и към фармацефтичните компании, но никой не обръща внимание. Аз колкото и лични лекари да съм сменила, видят ли, че съм болна и ме питат нали не си алергична към лекарства и бам готови някой от тази или групата на цефалоспорините. Няма могеш ли да ги пиеш, няма изследвания и взимане на посявка с антибиограма. Бам пишат рецептата и толкова. Същото важи и за белодробните лекари.

# 351
  • София
И аз съм потресена от това, че изписват антибиотици като бонбонки. Омръзна ми от незаинтересовани лекари. Като бях в болницата, ми слагаха кетонал. 20 пъти им обяснявах, че се чувствам още по-зле от него. Никаква реакция. Трябваше да се скарам, за да престанат да ми слагат нещата, които са им по пътеката.
Съжалявам всички, които трябва да преминат през това. Себе си също.

# 352
И аз съм потресена от това, че изписват антибиотици като бонбонки. Омръзна ми от незаинтересовани лекари. Като бях в болницата, ми слагаха кетонал. 20 пъти им обяснявах, че се чувствам още по-зле от него. Никаква реакция. Трябваше да се скарам, за да престанат да ми слагат нещата, които са им по пътеката.
Съжалявам всички, които трябва да преминат през това. Себе си също.

И после  пак пациента виновен. Каквото и да правят винаги пациентите виновни.

# 353
  • София
Виновни и страдащи. Аз от два дни имам нов симптом - усещам си краката ту горещи, ту студени. Предполагам, че се касае за някаква невропатия. Ту минава едно, появява се друго. Някой друг имал ли е такива усещания и дали са минали с времето?

# 354
От много време не съм писала. Въпреки, че споделеното от мен имаше и негативи, все пак се радвам
и виждам, че има хора на които съм успяла да помогна- да предпазя или поне да разберат какво им се случва.
heartseasee, няколко пъти се върнах да прочета хронологично постовете и и се изумявам- пишеш в тема с предполагаеми оплаквания от други АБ и въпреки това след една седмица пробваш капките, надявайки се да не попаднеш между пострадалите, наистина ли, прочете ли цялата тема преди това? Да, всичко, което описваш е абсолютно типично като последствие. Просто много жалко и за пореден път доказателство, че "ситият на гладния не вярва". Съсредоточи се, колкото и да ти е трудно, разгледай темата- има полезни линкове и групи, чети и отсявай,  ти можеш да си помогнеш  най-много.
.......
Искам да споделя информация, която съм научила още преди от фейсбук групата на пострадалите, която е актуална за ситуацията, в която се намираме в момента (Covid19). Хлорохин, хлорохин фосфат и всички антималарийни лекарства не са препоръчителни за пострадалите от флуорохинолони, в тази група има и хора, които са пострадали именно от тези лекарства, страничните им ефекти са сходни, даже първите хинолони произхождат от хлорохин- молекулата е леко изменена, по- късно се добавя флуор и се получават флуорохинолони.
Естествено въпросът отново опира до това, колко серизоно сте пострадали и дали ако животът ви зависи от хлорохин (въпреки, че той също е експериментален за лечението на този вирус) си струва да пробвате. Това е въпрос на който всеки сам за себе си трябва да отговори. Между другото ген. Мутафчийски каза, че е противопоказен за хора с дефицит на глюкозо-6 фосфат дехидрогеназа- интересно, същото го пише и в листовките на флуорохимолоните- да се приема с повишено внимание. Колко от вас се излседваха или пък лекарят въобще обърна внимание на това?
За повече информация- групата във фейсбук и https://quinism.org/
Бъдете здрави!

# 355
В тамата за КОВИД имаше линк за Швеция. Че спират употребата на Хлорокин за лечение на вируса, защото причинява проблеми със сърцето - аритмии и внезапна смърт.

# 356
  • София
Да, stary. Точно това направих. Ситият на гладния не вярва. Не прочетох цялата тема, след това в болницата не прочетох и страницата във фейсбук. Имах много голямо доверие на лекаря, който ми ги изписа и ги сложих, мислейки си, че в тях активното вещество е само 5 мг. Сега си плащам за глупостта и въпросното незаслужено доверие. За жалост не мога да върна времето назад. Мога само и аз да се опитвам да предпазя хората от моята грешка. Макар че вече знам, че хората невинаги се вслушват. Аз с толкова лека ръка си причиних 4 антибиотика в рамките на месец.

# 357
От много време не съм писала. Въпреки, че споделеното от мен имаше и негативи, все пак се радвам
и виждам, че има хора на които съм успяла да помогна- да предпазя или поне да разберат какво им се случва.
heartseasee, няколко пъти се върнах да прочета хронологично постовете и и се изумявам- пишеш в тема с предполагаеми оплаквания от други АБ и въпреки това след една седмица пробваш капките, надявайки се да не попаднеш между пострадалите, наистина ли, прочете ли цялата тема преди това? Да, всичко, което описваш е абсолютно типично като последствие. Просто много жалко и за пореден път доказателство, че "ситият на гладния не вярва". Съсредоточи се, колкото и да ти е трудно, разгледай темата- има полезни линкове и групи, чети и отсявай,  ти можеш да си помогнеш  най-много.
.......
Искам да споделя информация, която съм научила още преди от фейсбук групата на пострадалите, която е актуална за ситуацията, в която се намираме в момента (Covid19). Хлорохин, хлорохин фосфат и всички антималарийни лекарства не са препоръчителни за пострадалите от флуорохинолони, в тази група има и хора, които са пострадали именно от тези лекарства, страничните им ефекти са сходни, даже първите хинолони произхождат от хлорохин- молекулата е леко изменена, по- късно се добавя флуор и се получават флуорохинолони.
Естествено въпросът отново опира до това, колко серизоно сте пострадали и дали ако животът ви зависи от хлорохин (въпреки, че той също е експериментален за лечението на този вирус) си струва да пробвате. Това е въпрос на който всеки сам за себе си трябва да отговори. Между другото ген. Мутафчийски каза, че е противопоказен за хора с дефицит на глюкозо-6 фосфат дехидрогеназа- интересно, същото го пише и в листовките на флуорохимолоните- да се приема с повишено внимание. Колко от вас се излседваха или пък лекарят въобще обърна внимание на това?
За повече информация- групата във фейсбук и https://quinism.org/
Бъдете здрави!
Това че препоръчват хлорокин е явен и легализиран геноцид!

# 358
Да, stary. Точно това направих. Ситият на гладния не вярва. Не прочетох цялата тема, след това в болницата не прочетох и страницата във фейсбук. Имах много голямо доверие на лекаря, който ми ги изписа и ги сложих, мислейки си, че в тях активното вещество е само 5 мг. Сега си плащам за глупостта и въпросното незаслужено доверие. За жалост не мога да върна времето назад. Мога само и аз да се опитвам да предпазя хората от моята грешка. Макар че вече знам, че хората невинаги се вслушват. Аз с толкова лека ръка си причиних 4 антибиотика в рамките на месец.

Извинявам се искрено, малко грубо се изразих, но много ме хвана яд, заради мен, заради теб ..наистина е невероятно и който не го е преживял не може да го разбере. Сигурна съм, че ще се възстановиш, имаш информация, чети внимателно и пробвай, няма универсална рецепта и имай търпение най-вече. Когато аз пострадах, нямаше никаква информация, даже листовките бяха различни.
 Магнезий, б12 може да се каже, че са безопасни и подходящи, Б6- не. И най-вече време .

# 359
  • София
Не, не беше груба, права си на 100 процента. Не минава ден, в който да не се ядосвам на себе си. Опитвам се вече да чета и тотално изгубих вяра в лекарското съсловие. Четох истории на хора, които са го вземали в периода, в който в листовките е нямало информация освен това, че не трябва да се приема, ако си над 60 години. Сега вече е по-различно, но някак си хората не вярват. И аз не вярвах или се надявах мен да ме подмине. Сега ми остава единствено да се надявам, че с времето и с правилните добавки ще се справя поне малко.

Общи условия

Активация на акаунт