Отговори
# 645
Безкрайно съм благодарна на жената пуснала темата . Днес сутринта , около 5:30 сутринта получих остри болки , парене и чувство все едно ме горят ( вагинални болки и в яйчниците ) . Веднага отидох на лекар Гинеколог , въпросната жена ме прегледа и каза : Няма нищо страшно , поне не виждам , явно е цистит . Изписа ми този въпросен антибиотик и каза да го пия , а най-интересното е , че в листовката пише , че не може да се пие с витамините и желязото което аз приемам . Казах и какво пия и тя пак ми го изписа . Сега поне знам да не го приемам . Благодаря Hug

# 646
  • София
Прощавайте, добре познатият ни Бисептол, дали има нещо общо като съставки с Левокса? Откъм странични ефекти - сухожилия и пр.?
Мерси

# 647
Бисептолът е забранен в редица страни от десетки години. Ако се съобразявате с всички и всичко, не знам с какво ще се лекувате(това не е лично обръщение, а към всички).

# 648
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Не, няма нищо общо, пише че е комбиниран препарат от групата на сулфонамидите.

Левоксата е флуорохинолон

# 649
Не говорете глупости - бисептола e лекарство в списъка от есенциални лекарства на СЗО, никъде не е забранен, дори напоследък се избира отново, заради нарастналата резистентност към други АБ.

Иначе няма общо с хинолините - бисептола е комбинация от 2 лекраства, които се потенцират.

# 650
Аз лично,нямам нищо против лекарството, но   "глупостите" ми ги сподели уважаван педиатър. Ставаше въпрос, че то потиска костния мозък и не се изписва за добро утро. Дали е забраняван, всеки който реши, може да провери в Гугъл.

# 651
Чакам да кажете редицата държаив в които е забранен, не да гугълвам и ако може от официален източник. Доколкото виждам в ЕС, САЩ и Обединеното Кралство е разрешен.

От там насетне няма какво повече да коментираме какво бил казал еди кой си уважаван педиатър. АБ се изписват от лекар за специфични състояния, не са бонбонки за смучене.

# 652
  • Бургас
Здравейте, 
Изписаха Левофлоксацин на дъщеря ми, която е на 15 години и много слабичка /под 40 кг/ , за инфекция на костта. За съжаление дори се наложи да и махнат част от пръста на крака , до първа фаланга.
Пила е многократно в тази връзка Ципрофлоксацин без проблем,  но сега много ме е страх.  Въпреки,  че нямам други варианти...
Моля, споделете дали има някой, който е пил Ципрофлоксацин и след това да се увреди от Левофлоксацин!

# 653
Здравейте Алина , незнам колко ще съм Ви полезна , ще отговаря за мен . Ципрофлоксацина ми го изписаха на 15.10 , по-нагоре бях написала , че имам евентуално цистит , не е за за жалост указа се възпаление на пикочния мехур . Него ми го изписа уролог , в прегледа се установи че задържам урина . Схемата за изписване ми беше по 2 на ден на 12 часа + нош па . След като го изпих обаче след 30 Мин. ми стана доста зле заболя ме главата много като мигрена , на сутринта след като станах все още имах доста тежко главоболие ( все едно изтрезнявах ) Joy за жалост няма какво да се направи и сега ги пия по едно на ден . След като звъннах на уролога той ми каза това , за щастие след всяко следващо хапче страничните ефекти намаляват , трябва да пия 7 дена общо  .

# 654
zayobayo, ти на преглед отиде ли? Ниско кръвно може да е симптом на БТЕ. А и другите симптоми, за които писа, никак не са ок.
Другите симптоми са си чиста паник атака.

# 655
Бих искала да попитам дали някои от вас са използвали някакви варианти за детоксикация след този антибиотик и с какъв ефект?

# 656
  • София
Аз пих еднократно н-ацетил-цистеин и глутатион. Супер зле се почувствах след употребата и на двете и повече не пробвах.

# 657
Аз пих еднократно н-ацетил-цистеин и глутатион. Супер зле се почувствах след употребата и на двете и повече не пробвах.

А знаете ли дали ще подействат, ако се започнат години след приема на антибиотика?

# 658
  • София
Идея нямам. За почувстването по-зле от тях е възможно, много хора и години след приема на антибиотика, са чувствителни към разни вещества. А за детоксикацията би трябвало да вършат работа. Аз честно казано след почти две години мъки не вярвам на детокси, добавки, разни други реклами с гръмки имена. Всичко, което съм пробвала, ме накара да се почувствам по-зле. Ако не ги бях пила и не бях търсила някакво чудо, щях да се възстановя по-бързо със сигурност.

# 659
Детоксикацията на организма се извършва от бъбреците и черният дроб - ако те функционират що годе нормално няма нужда да пиете каквото и да било. Ако не функционират - обърнете се към лекар за адекватно лечение и изследвания.

Детокса като концепция е измама, целяща да си дадете парите за диети/сокчета/хранителни добавки.

Общи условия

Активация на акаунт