Отговори
# 630
Само да вметна, не съм жена, самият аз имах остра реакция към левофлоксацин когато ми се наложи да го пия - супер силна алергия получих с уртикария, подуване и температура после 1 месец не знаех на кой свят се намирам.

Проблема на стреса, тревожността и депресията е, че човек не съзнава че е в техният капан, колкото и рационален и обективен да си мисли че е - аз самият бях в подобен капан години наред.

# 631
  • София
Не можах да се включа адекватно, защото имах реакция към зъболекарски материал. Реакцията ми беше аналогична както при антибиотика - все едно съм в постоянна паник атака, безсъние, тревожност и т.н. Идеята ми е, че явно има сензитивни хора като мен и като Вас, които реагираме на разни неща. Дали заради антибиотика е това или заради нещо друго нямам идея, но аз преди нямах такива проблеми. Винаги, когато съм имала такива симптоми, нещо ги е предизвикало. Мисля, че и във Вашия случай е така. Например аз имах реакция дори към фон дьо тена си. Нелепо нали, но е факт. Опитайте се по метода на изключване да разберете дали не реагирате към нещо. Моето предложение е, че реакцията Ви е заради Ковид ваксината. Във фейсбук има група на пострадалите от антибиотика, които са имали реакция след ваксината. Хубавата новина е, че и това ще мине (в момента и аз си го повтарям). В тази връзка да попитам останалите как стои въпросът със зъболекаря. Сега ми се наложи кореново лечение - не използвах антибиотици, упойки, флуорид и т.н. Но въпреки това имах реакция. Установих, че в това, с което са запълнени каналите, има стероидно противовъзпалително средство. В резултат на което трябваше да ги махна, освен ако не исках да умра от безсъние и паника. Та сега съм и с отворен зъб с временна пломба. Ще се радвам, ако някой се включи. Благодаря.

# 632
Включвам се към тези със страничните ефекти. Изписаха ми Левокса за Ковид. За зла участ днес изпих последното 7 мо хапче от опаковката, защото късно си дадох сметка какво ми причинява. На 5 тия ден от приема вечерта се почувствах по различно. И дотогава ме болеше глава /нали повечето с Ковид ги боли/, но това дори не беше болка. Не го свързах с АБ , защото го пия сутрин в 11пък ми стана зле вечерта. И разбира се на другия ден сутринта / което беше вчера/, изпих шестото си хапче, нали уж го пия за добро. Явно не хванах момента кога точно ми е станало много зле, но не беше чак съвсем скоро след приема, защото пак не го свързах с АБ /загубена работа/. А трябваше да ми мине през ума, защото сутрин се събуждам по-добре и даже си казвах ето преборвам го тоя Ковид, но после сама се нокаутирах с тоя АБ. Как се чувствах ли --- тотален срив, подуване на езика, схващане на челюстта, изтръпване на дясна ръка , крак и лице, пламване рязко на главата, до усещане че ще се пръсне, ускорен пулс, тотална замаяност и безсилие с омекнали крака, студенина в областта на сърцето, кръвно в абсурдни норми като 150/60, 105/ 80. Цял ден бях под напрежение да не получа инсулт или инфаркт. Казвах на всички покрай мен , че се чувствам по-различно, но всички ме убеждаваха, , че с Ковид много боли глава, а другите симптоми са на нервна почва, че много се филмирам и т.н. Да ама взимах Валидол и нищо не се променя, хич. Както казах по нагоре аз отново незнайно защо не го свързах с АБ, и днес изпих и последното хапче. Този път няма и час след това вече бях рухнала тотално. Вече си направих връзката ама "след дъжд качулка". Днес отново минавам през вчерашния ад. Вчера докато си легна не беше отшумяло. Имам 2 деца и съм била на ръба на изтощението,  до риск от нерва криза от недоспиване но този Ад не може да се сравни с нищо друго.  Надявам се да нямам трайни последствия и да изчистя тази отрова от организма си, че сега като чета мненията ме хваща страх.
Бъдете здрави

# 633
  • София
Включвам се към тези със страничните ефекти. Изписаха ми Левокса за Ковид. За зла участ днес изпих последното 7 мо хапче от опаковката, защото късно си дадох сметка какво ми причинява. На 5 тия ден от приема вечерта се почувствах по различно. И дотогава ме болеше глава /нали повечето с Ковид ги боли/, но това дори не беше болка. Не го свързах с АБ , защото го пия сутрин в 11пък ми стана зле вечерта. И разбира се на другия ден сутринта / което беше вчера/, изпих шестото си хапче, нали уж го пия за добро. Явно не хванах момента кога точно ми е станало много зле, но не беше чак съвсем скоро след приема, защото пак не го свързах с АБ /загубена работа/. А трябваше да ми мине през ума, защото сутрин се събуждам по-добре и даже си казвах ето преборвам го тоя Ковид, но после сама се нокаутирах с тоя АБ. Как се чувствах ли --- тотален срив, подуване на езика, схващане на челюстта, изтръпване на дясна ръка , крак и лице, пламване рязко на главата, до усещане че ще се пръсне, ускорен пулс, тотална замаяност и безсилие с омекнали крака, студенина в областта на сърцето, кръвно в абсурдни норми като 150/60, 105/ 80. Цял ден бях под напрежение да не получа инсулт или инфаркт. Казвах на всички покрай мен , че се чувствам по-различно, но всички ме убеждаваха, , че с Ковид много боли глава, а другите симптоми са на нервна почва, че много се филмирам и т.н. Да ама взимах Валидол и нищо не се променя, хич. Както казах по нагоре аз отново незнайно защо не го свързах с АБ, и днес изпих и последното хапче. Този път няма и час след това вече бях рухнала тотално. Вече си направих връзката ама "след дъжд качулка". Днес отново минавам през вчерашния ад. Вчера докато си легна не беше отшумяло. Имам 2 деца и съм била на ръба на изтощението,  до риск от нерва криза от недоспиване но този Ад не може да се сравни с нищо друго.  Надявам се да нямам трайни последствия и да изчистя тази отрова от организма си, че сега като чета мненията ме хваща страх.
Бъдете здрави
Шансът точно това да е от левоска, не е много голям.
На ваше място незабавно бих се свързал с лекар, вместо да писателствам из форумите....

# 634
zayobayo , подкрепям Ronald, отивай незабавно на лекар. И аз правех такива разлики в горни граници на кръвното.
Ти пиеш ли антикоагуланти? Да не се влошава ковид?

# 635
Благодаря ви за включването. Да, от седмица взимам антистенокардин 3 х 3 дневно. И по 1 т Упсарин. От сутринта кръвното ми е в норми, по скоро ниско , но аз съм си с ниско по принцип. Одеве беше 110/65. Смениха ми АБ с Панцеф,  още не съм го взимала , че се наплаших с тези лекарства, но ще го почна,  защото си имам болки в гърлото, да не взема вярно нещо да се влоша

# 636
Аз карах тежък Ковид, лечението ми се състоеше(пиша само антибиотиците, иначе имаше една торба други) в Левокса една седмица, през втората седмица двойна доза и трета седмица отново стандартен прием+ през цялото време и друг антибиотик. Благодарете, че този антибиотик съществува в настоящата ситуация!

# 637
zayobayo, ти на преглед отиде ли? Ниско кръвно може да е симптом на БТЕ. А и другите симптоми, за които писа, никак не са ок.

# 638
Аз да ви питам, кога ви изписват да пиете АБ при ковид? По принцип домашното лечение според препоръките на всички организации не се лекува с АБ, АБ се дава само при наличие на бактериална коинфекция.

Включително и в българските инструкции АБ не се препоръчват освен при наличие на бактериална коинфекция, която се наблюдява сравнително рядко(до 15% от случаите).

# 639
Аз да ви питам, кога ви изписват да пиете АБ при ковид? По принцип домашното лечение според препоръките на всички организации не се лекува с АБ, АБ се дава само при наличие на бактериална коинфекция.

Включително и в българските инструкции АБ не се препоръчват освен при наличие на бактериална коинфекция.
Зависи от ЛЛ. На мен ми казаха пий витамин Д, цинк, аспирин протект и се следи, ако след 5 ден имаш температура може да започнеш антибиотик. Мои близки заедно с + теста получиха рецепта за 2 антибиотика и кортикостероиди, единият на своя глава не пи кориткостероидите и мина само с единия антибиотик защото смяташе че е добре, другият най-послушно си изпи всичко, и той леко мина.

# 640

Включително и в българските инструкции АБ не се препоръчват освен при наличие на бактериална коинфекция.
Зависи от ЛЛ. На мен ми казаха пий витамин Д, цинк, аспирин протект и се следи, ако след 5 ден имаш температура може да започнеш антибиотик. Мои близки заедно с + теста получиха рецепта за 2 антибиотика и кортикостероиди, единият на своя глава не пи кориткостероидите и мина само с единия антибиотик защото смяташе че е добре, другият най-послушно си изпи всичко, и той леко мина.

Ами... виж какво пише тук:
https://blsbg.com/bg/download/page-section/document/12

Като цяло не препоръчват да се пият антибиотици на сляпо, само след изследвания.

# 641
Двустранна пневмония( в моя случай), не знам как би минала по друг начин.

# 642
Цитат
Включително и в българските инструкции АБ не се препоръчват освен при наличие на бактериална коинфекция, която се наблюдява сравнително рядко(до 15% от случаите).

Не е за тази тема, но въобще не рядко.
Като започна кашлица, тогава ни включиха АБ - на 5-тия ден от начало на симптомите.

# 643
В този случай ,за съжаление, няма как да се разбере дали от антибиотика е реакцията или от самия вирус. Когато аз го приемах, бях в добро здраве, с бактерия, която дори не ми създаваше дискомфорт. И го примеах 13 дни. Още по време на приема стартираха доста проблеми със сухожилия и стави, нощно потене и тежка замаяност след прием на АБ. Нямаше просто от какво друго да се получат тези реакции. И дори не излекува бактерията. Вече 3 месеца нямам никаква промяна в болките по стави, сухожилия, някои нерви, и най-вече кръста. За останалите неща, свързани с когницията, вече достатъчно съм описвал.
Но в тази конкретна ситуация ми звучи като неще кратковременно. И предполагам с възстановяването от ковид, ще отшумят и тези оплаквания. Сега след като е прекратен приемът продължават ли тези неща?

# 644
Diorela, понеже се притесних от нещата, които ми писахте вчера ходих на лекар. Правиха ми кардиограма и със сърцето всичко е наред. Сатурацията ми беше добра, кръвното ми беше 110/60, пулса малко завишен. Но аз бях с 38 °та било нормално да се вдигне пулса. От изследванията ми D димера ми е 0.72 при норма 0 - 0.5, но казаха, а също и личната след това потвърди че не толко голямо завишението. CRP е много висок 111 при норма от  0  до 5, което показвало бактериална инфекция поради което трябва да си пия антибиотик. Допълнително ми изписаха Nataspin за разреждане на кръвта.  Иначе понеже някой попита - да  , продължават си симптомите   , но сякаш в по лека форма / замаяност, особена слабост в краката, усещане за подут език, леко изтръпване на пръстите на ръката, стегнато в гърдите, Няма го рязкото пламване на главата и високото кръвно. Накрая ще се окаже неврологично,  но ще взимам мерки каквото и да е

Общи условия

Активация на акаунт