Отговори
# 615
Пандорина сега има проблем с цистита, а и не пие Таваник.

# 616
Здравейте, да повдигна малко темата. Ще съм искрено благодарен някой да обърне внимание на дългия ми пост..Искам да питам как повечето от вас се развиват? Отмина ли всичко? На мен преди 2-3 месеца ми се наложи поради бактерии да пия първо ципрофлоксацин (пих го 12 дни) , а 15 дни по-късно, понеже се появи нова бактерия, ентерокок, пих Таваник 13 дни.. Като по време на ципрофл. нямах никакви проблеми, а Таваник апочнаха болки в лактите, много жестоко в кръста, замайване за 1-2 часа след приема, и диария първите 1-2 дни. След спирането му, останаха само болките в стави, сухожилия и леки стрелкащи болки по нервите на бедрата. Месец след това (около 27 дни) поради приятен повод препих доста, да не кажа и повече от доста. Това е началото на Август, буквално денят след това, откакто се събудих (до момента такъв тип оплаквания не съм имал никога), имам много когнитивни проблеми. Тремори на ръцете, много сериозна мозъчна мъгла  (brain fog) ,  проблеми с паметта, невъзможност да работя, елементарни неща от ежедневието ми ме затрудняват, чувство все едно сънувам постоянно или съм пиян, (деперсонализация),  все едно имам травма на главата, ужасни проблеми с концентрация, проблеми със зрението (замъглено и ме дразнят светлини, размива ми се като чета , и каквото и да правя), когато обекти пред мен се движат получавам веднага едно замайване, което си го имам постоянно, но е малко по-леко. Дори като гледам телевизия, не мога да проследя филма, постоянно една шеметност и замаяност имам. Дезориентиран съм и съм като на автопилот всеки ден. Механично правя всичко, и то с голямо усилие. Работя на 2-3% от възможностите си, понеже веднага ми се напряга главата, неща, които ги правя със затоврени очи, в момента ми отнема минути да се сетя как се правеха, сливат ми се дни и седмици, краткосрочната ми памет е доста нарушена. Обиколих доста лекари (всичко до един професори и с препоръка ходих), невролози, имунолози (за автоимунни), УНГ, Очен, ЯМР правих, дори на психиатър ме пратиха, който каза общо взето да си живея живота. С което съм супер окей, и на мен това ми е целта, но просто не се чувствам никак добре. Ходих на много почивки, дори някакъв деанксит пих 10 дни, постоянно си стоят тези симпотми. Много неща мога да пренабрегна, но това ми пречи ежеминутно. Не мога 1 нормален разговор да проведа, не мога да работя, не мога да тренирам, нон стоп все едно имам смола в мозъка и ми е замъглено и замаяно всичко. Това е вече почти 2 месеца, няма никаква промяна. Нямам и нищо като мнение от лекарите , освен че трябва да се успокоя и обичайните неща, които са така. Но то като не си добре, просто трудно може да стане това. Отлично осъзнавам, че няма как това да се получи просто от някаква тревожност. Това си е тежък когнитивен проблем. Замислих се , освен много стрес и тревожност, които си имах преди това, кое е различното което съм правил - и това е дългия курс на антибиотиците + ваксинация за Ковид през Април. И оттам се разтърсих за последици от тях и попаднах на доста информация в американски и чужедстранни журнали... И не вярвам ,че едно препиване може да доведе до нещо такова, дори преди това да е имало повече стрес в живота ми. Естествено лекарите не вярват, че това може да е от антибиотик. Аз също не вярвах. Но когато си отчаян  и просто искаш да приключи всичко, би повярвал. Става въпрос за млад човек, без никакви заболявания, спортист (5-6 пъти седмично тренировки със сериозни тежести, бягане, 5-10 км и полумаратони, средна активност 17-18,000 крачки на ден [не го казвам да се хваля, няма и смисъл от това]), много добра диета, АБ не съм пил от бебе, над 20 години, добра професия, която изисква много мислене. Абсолютно от нищото, нито съм чувал за подобни неща, нито съм предполагал , че съществуват. И е ужасен стрес това цялото нещо.
Исках да ви попитам, повечето от вас, които споделяха лошия си опит, как сте в момента? Четох за Глутатион (антиоксидант), приемам магнезий, омега 3, цинк и пробиотици (защото тези АБ ми пръснаха чревната флора и съм като новородено с този имунитет, бактерии навсякъде). Изследванията са добре, но се чувствам ужасяващо.  Никой около мен, лекарите, близките, не е чувал за подобно състояние. Затова залагат на притеснение. тревожност и тн. Та, ще съм благодарен да споделите вие вече как сте, имате ли значително подобрение, някой страдал ли е от подобни симптоми и как се развиваха във времето, колкото и да е индивидуално всичко. При мен е перманентно 24/7 от над 50 дни и е просто нетърпимо. Много се извинявам за дългия пост, надявам се все още някой да следи темата и да даде обратна връзка.
EDIT: Covid не съм карал, всеки лекар ме пита това. След ваксината имах главоболие, което си беше почти постоянно, 3 месеца.

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 19:11 от Justaguy

# 617
  • София
Аз съм година и половина след прием на левофлоксацин. Имах тези симптоми и още няколко в плюс, за да е пълен кошмарът. След година и половина мога да кажа, че съм добре с изключение на една сензитивност към определени неща или при определени обстоятелства. Например, разболях се преди месец, симптомите ми се върнаха, а дори не бях пила лекарства. В момента лекувам зъб и след всеки преглед симптомите се връщат за около седмица, при все, че не използвам антибиотици, упойки и т.н. В този ред на мисли не консумирам алкохол, кафе, преработени храни, още 100 неща и с този режим успявам да съм ок и да функционирам както преди. Така че няма нищо чудно, че след приема на алкохол се е получило така. Добавки не приемам, в моя случай разчитам на това, че времето е най-добрият лечител.
В Интернет има доста информация. Има и фейсбук групи за пострадалите от антибиотика. Тук също има информация.

# 618
Здравейте, да повдигна малко темата. Искам да питам как повечето от вас се развиват? Отмина ли всичко? На мен преди 2-3 месеца ми се наложи поради бактерии да пия първо ципрофлоксацин (пих го 12 дни) , а 15 дни по-късно, понеже се появи нова бактерия, ентерокок, пих Таваник 13 дни.. Като по време на ципрофл. нямах никакви проблеми, а Таваник апочнаха болки в лактите, много жестоко в кръста, замайване за 1-2 часа след приема, и диария първите 1-2 дни. След спирането му, останаха само болките в стави, сухожилия и леки стрелкащи болки по нервите на бедрата. Месец след това (около 27 дни) поради приятен повод препих доста, да не кажа и повече от доста. Това е началото на Август, буквално денят след това, откакто се събудих (до момента такъв тип оплаквания не съм имал никога), имам много когнитивни проблеми. Тремори на ръцете, много сериозна мозъчна мъгла  (brain fog) ,  проблеми с паметта, невъзможност да работя, елементарни неща от ежедневието ми ме затрудняват, чувство все едно сънувам постоянно или съм пиян, (деперсонализация),  все едно имам травма на главата, ужасни проблеми с концентрация, проблеми със зрението (замъглено и ме дразнят светлини, размива ми се като чета , и каквото и да правя), когато обекти пред мен се движат получавам веднага едно замайване, което си го имам постоянно, но е малко по-леко. Дори като гледам телевизия, не мога да проследя филма, постоянно една шеметност и замаяност имам. Дезориентиран съм и съм като на автопилот всеки ден. Механично правя всичко, и то с голямо усилие. Работя на 2-3% от възможностите си, понеже веднага ми се напряга главата, неща, които ги правя със затоврени очи, в момента ми отнема минути да се сетя как се правеха, сливат ми се дни и седмици, краткосрочната ми памет е доста нарушена. Обиколих доста лекари (всичко до един професори и с препоръка ходих), невролози, имунолози (за автоимунни), УНГ, Очен, ЯМР правих, дори на психиатър ме пратиха, който каза общо взето да си живея живота. С което съм супер окей, и на мен това ми е целта, но просто не се чувствам никак добре. Ходих на много почивки, дори някакъв деанксит пих 10 дни, постоянно си стоят тези симпотми. Много неща мога да пренабрегна, но това ми пречи ежеминутно. Не мога 1 нормален разговор да проведа, не мога да работя, не мога да тренирам, нон стоп все едно имам смола в мозъка и ми е замъглено и замаяно всичко. Това е вече почти 2 месеца, няма никаква промяна. Нямам и нищо като мнение от лекарите , освен че трябва да се успокоя и обичайните неща, които са така. Но то като не си добре, просто трудно може да стане това. Отлично осъзнавам, че няма как това да се получи просто от някаква тревожност. Това си е тежък когнитивен проблем. Замислих се , освен много стрес и тревожност, които си имах преди това, кое е различното което съм правил - и това е дългия курс на антибиотиците + ваксинация за Ковид през Април. И оттам се разтърсих за последици от тях и попаднах на доста информация в американски и чужедстранни журнали... И не вярвам ,че едно препиване може да доведе до нещо такова, дори преди това да е имало повече стрес в живота ми. Естествено лекарите не вярват, че това може да е от антибиотик. Аз също не вярвах. Но когато си отчаян  и просто искаш да приключи всичко, би повярвал. Става въпрос за млад човек, без никакви заболявания, спортист (5-6 пъти седмично тренировки със сериозни тежести, бягане, 5-10 км и полумаратони, средна активност 17-18,000 крачки на ден [не го казвам да се хваля, няма и смисъл от това]), много добра диета, АБ не съм пил от бебе, над 20 години, добра професия, която изисква много мислене. Абсолютно от нищото, нито съм чувал за подобни неща, нито съм предполагал , че съществуват. И е ужасен стрес това цялото нещо.
Исках да ви попитам, повечето от вас, които споделяха лошия си опит, как сте в момента? Четох за Глутатион (антиоксидант), приемам магнезий, омега 3, цинк и пробиотици (защото тези АБ ми пръснаха чревната флора и съм като новородено с този имунитет, бактерии навсякъде). Изследванията са добре, но се чувствам ужасяващо.  Никой около мен, лекарите, близките, не е чувал за подобно състояние. Затова залагат на притеснение. тревожност и тн. Та, ще съм благодарен да споделите вие вече как сте, имате ли значително подобрение, някой страдал ли е от подобни симптоми и как се развиваха във времето, колкото и да е индивидуално всичко. При мен е перманентно 24/7 от над 50 дни и е просто нетърпимо. Много се извинявам за дългия пост, надявам се все още някой да следи темата и да даде обратна връзка.
EDIT: Covid не съм карал, всеки лекар ме пита това. След ваксината имах главоболие, което си беше почти постоянно, 3 месеца.

Привет, не си давай парите излишно за добавки които нямат никакъв доказан ефект. Ако ходиш до тоалетната нормално(без запек и диария) чревната ти флора е наред.

Определено ми звучи че дори и антибиотикът да е причината ти страдаш от тревожност, което е нормално и минава. Пробвай да се справиш с тревожността с нефармацевтичен метод - консултация с адекватен психолог например. Деанксита и другите подобни се пият дълго и по схема и 10 дни определено не ми звучи като схема.  Спорта е супер - бъди активен, но не прекалявай, например сега като си напрегнат можеш да намалиш малко активният спорт и да го замениш с разходки в природата. Гледай да спиш поне 8 часа през нощта(в интервала 22.00-07.00) храни се с добра храна(разбирай много зеленчуци, по-малко захар и тесто), пробвай неща като йога, метидация, релаксация итн.

Забравих да кажа - спри алкохола и цигарите ако пиеш, ако употребяваш.
Спри да четеш форуми също така защото ще се вкараш в още по-големи филми, ако не можеш да филтрираш адекватно информацията.

# 619
Justaguy, това си прилича на пост ковид синдром. Не зная дали е от ваксината, или си го прекарал леко, без дори да разбереш. ПКС се среща дори и след много леко преболедуване. Вероятно затова лекарите са те питали дали си карал ковид. Изследванията не дават резултат, затова лекарите доста време не са вярвали на пациентите за тези симптоми.  Моя близка имаше повече от 6 месеца след втора доза Пфайзер, симптоми на ПКС. И при нея не беше ясно дали го е изкарала, или е заради ваксината, близки лекари считат, че се е заразила около ваксината. Няма как да се докаже на по-късен етап, защото дори и да се изследват антитела, не може да се каже от ваксината ли са, или от преболедуване.
На мен, за част от симптомите, които описваш ( треперене , крампи, схващания, аритмия, мускулни болки), много ми помогнаха витамини - от групата В - В комплекс, В6, В12, фолиева киселина ( метилираните форми) + магнезий и комбинирани А-Z. Но е добре да говориш с лекар, да не предозираш. А още по-добре да изследваш В12 и фолиева преди това. Не се напъвай и с физически усилия, колкото можеш по-леко се възстановявай.
А пада ли ти косата? Питам, защото и това е симптом при много хора, прекарали ковид.
Може да влезеш в темата за челен сблъсък след ковид. https://www.bg-mamma.com/?topic=1204545.30930

ПС На мен ми се налага доста често да пия таваник, защото другите АБ почти не ми действат. От 5 години, минимум по 2 - 3 пъти на година,  поне по 14 дни. И не съм имала такива проблеми от него. Дори тази година, доста повече го пих, заради ковид, после бях и в пулмология, пак ми слагаха венозен левофлоксацин.

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 20:55 от Diorela

# 620
Аз бях на Амоксиклав + Амикацин - и двата венозно заради тежка инфекция , после през устата  само Амоксиклав - терапията ми помогна.  Знам, че е временно. Но аз имам в момента и поредния стент на бъбрека, така че бактериите ми са в кърпа вързани, преди това и нефростома.
Мога да препоръчам Уростаб на сашета при възпаление, много съм доволна. Беше изчезнал от аптеките, но пак се появи.
Съжалявам за спама!

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 22:27 от Rosita

# 621
Аз бях най-тежко пострадала от антибиотици, защоти бях пила доста. Мога д акажа, че имам още проблеми, но изследванията са ми добре. Болките още си ги изпитвам, но наистина е нужно време

# 622
Първо, много ви благодаря за отговорите!
Общо взето набедих антибиотика, защото за 40 дни, пиех 12 дни ципрофлоксацин (х2 на ден) и 13 дни Таваник, което са си общо 37 хапа от флуорохинолоните. За бактерии, които не трябваше изобщо да бъдат третирани така.  Просто лошо стечение на обстоятеслтавата с Уролозите. Имах една бактерия, после се появи друга след ципрото, (ентерокок в еякулат), и затова започнах и Таваника. В крайна сметка дори не махнах бактерията, а 2 месеца след Таваника, се появи и бактерия в урина, бактерия в ухото и затова си мисля , че имунната система е много паднала, защот съм като новородено. Изолирам микроорганизъм където изследвам. А сега вероятно пак трябва да пия антибиотик .. защото бактериите си стоят.
Към този момент обаче (след АБ) нямах нито едно от когнитивните оплаквания, които посочих горе (останаха проблеми със сухожилия, стави, кръстът жестоко ме удари,сухи ръце).  Почти месец след антибиотика, след това прекаляване с алкохола, се получи и буквално така се събудих. Нещо крайно непонятно за мен. Масивен brain fog, проблеми с паметта, небистър ум ,чувство , че светът около мен е паралелен (дереализация), абсолютна невъзможност да работя, много сериозни тремори на ръцете, пролбеми със зрението, много силна сензитивност на ушите. Нещата, които описах горе. Те тотално взеха превез над другите проблеми. И е абсолютно постоянно, 24/7 последните 2 месеца. Никой около мен дори не е чувал за нещо подобно. Все едно мозъчно сътресение съм получил.
Различното при мен бяха: антибиотиците( между 1 Юни и 10 Юли), тревожност последните месеци (стартира след ваксинацията за ковид),   Ваксинация срещу Ковид (21.04), от която имам проблеми с лакът и гръдна кост , които си стоят. Нито 1 от когнитивните проблеми не го е имало в тези периоди.
Кръвни изследвания, много подробни (витамини, минерали, щитовидни хормони и още куп други) - ок, ЯМР - ок, Невролог, УНГ и очен - ок, за автоимунни заболявания - ок (единствено АNA скрининг завишено, но могло и при здрави хора да се получи това).
bluntt, Ходя до тоалетната нормално,да. Просто съдя по множеството бактерии , които имам в тялото, и това, че беше само на едно място , а сега са на доста повече места. Деанксита ми го преписа невроложката, просто за да види дали не е от някаква лека тревожност. Но не се повлиях никак. Психиатъра каза, че просто с такава доза и за 10 дни няма как да направи нещо деанксита. И ми предписа само Есберикум (жълт кантарион). Аз в момента почти не тренирам, просто ми е много шеметно, вие ми се свят, замъглено зрение,чувствам много силна умора,  нямам и апетит, не спя никак добре. Това, което правя е, много ходене пеша, разходки, по 15.000 - 20.000 крачки средно на ден. На работа ми е изключително трудно, добре че имаме много лек период, иначе да съм отпуска вече. Просто елементарни неща са ми зверски трудни, тотален блокаж, все едно оглупяваш рязко. Буквално всяко нещо от ежедневието ми е засегнато. Въпреки че това нещо се случи след много тежко пиянство, алкохол по принцип не пия. Изобщо. Също и не пуша.  

Diorela , да, това беше първото предположение на лекарите. Питаха ме дали съм карал Ковид, при него този brain fog е често срещан. Но почти съм убеден, че не съм карал. Преди ваксинацията си изследвах антителата, бяха 0. И въпреки, че от миналата година бях доста пъти (поне 4-5) в директен контакт (дори пряителката ми боледуваше вкъщи, но се пазехме много), никога не съм имал никакви симптоми. Нищо. Косата не ми пада.
Твоята приятелка имаше ли тези странни и нетипични симпотми, които аз споменавам?

В момента все още си нося бактериите, имам си болките по ставите и сухожилията, въпреки че съм вън от залата, но като най-голям проблем, заради който си направих и регистрацията тук, са тези когнитивни проблеми, които ме смазват просто. Просто като навръзвам нещата, най-логичната причина ми изглежда антибиотикът. Според лекарите съм здрав, което е добре, но аз наистина се чувствам много, много зле.
Съжалявам ,че съм така многословен, просто за пръв път нещо , което ми се случва, ме плаши до такава степен, защото на най-гадното място е ударило -мозъка. И съм много объркан, не знам как да псотъпя вече, какво да направя, няма и как да пордължавам вечно да се влача по лекари.И ви благодаря много за това, че си направихте труда да прочетете и да отговорите. Просто исках да сравня дали някой от всички пишещи в темата(прочел съм всички страници, имаше и едно момче от Кипър,което нещо подобно описваше) е имал подобни на тези симпотми, персистиращи 2 месеца и не знам още колко, и кога са почнали да отминават.
За сега няма да прибягвам до антиоксиданти (защото професорът по имунология каза, че не е препоръчително в тази ситуация). Според всички лекари няма как да е антибиотикът виновен. Но аз това и очаквах да отговорят, защото страничните реакции са сравнително редки  , а и тук няма кой да ти повярва на тях. Преди тези 2 курса, не съм бил антибиотик от 15-20 години.

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 13:31 от Justaguy

# 623
Виж, не си за тази тема. Сподели проблемите си в темата за челен сблъсък, както и в темата за ваксините -  https://www.bg-mamma.com/?topic=1335126.7350. Може да има и други, с които да се е случило нещо подобно. За мен това са си точно комбинация от симптоми при пост ковид синдром.
За бактериите виж темата за урологичните инфекции https://www.bg-mamma.com/?topic=1351267.225 и там са с АБ, след АБ. Преди 2 години и аз пих няколко месеца АБ. Монурал + още някакъв и ми помогнаха + витамини, вкл. Д и В.
Цитат
Твоята приятелка имаше ли тези странни и нетипични симпотми, които аз споменавам?
При нея беше много тежко гадене.

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 13:55 от Diorela

# 624
  • София
Justaguy, възможно е след препиването да си получил множество микроинсулти. Може би няма да е зле да направиш ЯМР на глава.

# 625
Justaguy, възможно е след препиването да си получил множество микроинсулти. Може би няма да е зле да направиш ЯМР на глава.
Десетина дни след случката направих ЯМР, не откриха нищо там.

# 626
  • София

Къде направи ЯМР?

# 627

Къде направи ЯМР?

В Плевен, "Сърце и мозък"

# 628

Къде направи ЯМР?

Точно заради ей такива "диагнози" по интернет те съветвам да спреш да четеш... множество микроинсулти...

Как пък се пишат такива простотии на базата на 1 форумен пост главата не ми го побира.

Моят съвет, ако си направил всички необходими изследвания(а ти явно си, пишеш за ЯМР, кръвни вероятно си правил и ЕхКГ и ЕКГ, холтери итн) и всичко ти е наред, консултирал си се с много специалисти и никой не открива причина - просто си вземи почивка от работа 7-10 дни и иди някъде на хубава природа да си починеш. Без телевизори, новини и всякакви монитори - вземи си хубава книга, която харесваш да си четеш и си почини.

Като се върнеш може да започнеш няколко сесии с добър психолог - имай предвид че дори да има физиологическа причина за оплакванията ти стреса само ще ти пречи да стигнеш до нея и да я излекуваш.

В момента света е изключително напрегнато място, дори и да не го осъзнаваме и се отразява дори на най-коравите пичове.

# 629

Къде направи ЯМР?

Точно заради ей такива "диагнози" по интернет те съветвам да спреш да четеш... множество микроинсулти...

Как пък се пишат такива простотии на базата на 1 форумен пост главата не ми го побира.

Моят съвет, ако си направил всички необходими изследвания(а ти явно си, пишеш за ЯМР, кръвни вероятно си правил и ЕхКГ и ЕКГ, холтери итн) и всичко ти е наред, консултирал си се с много специалисти и никой не открива причина - просто си вземи почивка от работа 7-10 дни и иди някъде на хубава природа да си починеш. Без телевизори, новини и всякакви монитори - вземи си хубава книга, която харесваш да си четеш и си почини.

Като се върнеш може да започнеш няколко сесии с добър психолог - имай предвид че дори да има физиологическа причина за оплакванията ти стреса само ще ти пречи да стигнеш до нея и да я излекуваш.

В момента света е изключително напрегнато място, дори и да не го осъзнаваме и се отразява дори на най-коравите пичове.

Така е, напълно съм съгласен и осъзнавам риска на това да пиша във форум. И поради това знам, че трябва да отсявам информацията. ЕхКГ, ЕКГ, холтери, не съм правил, защото са по-скоро неврологични проблеми. Всичко това, което написа, го направих. Имах страхотно лято, положителни емоции, на море, на планина (за по над седмица). Опитвам да съм максимално рационален, но дори да правя най-приятните неща, които обичам по принцип, то е просто възпрепятствано. Постоянна шеметност, слухът е сензитивен, проблеми със зрението, паметта, обърканост. Буквално все едно имаш мъгла в мозъка. Вчера бях на театър, страхотна постановка, но ми беше изключително трудно да я проследя и тн. Никога дори не съм чувал за brain fog преди това и не знаех колко силно може да е, че да персистира с месеци и дори на работата да пречи.
Писах в темата, защото я прочетох цялата и видях , че има доста хора, които дори от няколко хапчета са били засегнати. Имаше момиче, което пусна един линк към проучване с поляк, който е имал доста странични ефекти от Левофлоксацин (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7667412/pdf/AMS-16- … LbOHppmdjbCQRU1NQ). А и на доста места видях за психологически последствия от токсичността на флуорохинолоните (Nature, NCBI).
Просто ми се искаше да знам дали някой от писалите тук е изпитвал нещо подобно като симпотми, освен всички останали (проблеми със сухожилията, ставите и тн).
Започнах на ходя на психотерапевт, но до момента и за нея е сложно да разбере какво се случва. По-скоро се интересува от това дали има физиологична причина. Нямам депресия, но то това състояние само по себе си няма как да не ти носи тревожност. Всички лекари са на мнение, че просто от едно прекаляване с алкохол ,било то и сериозно, няма как да се случи нещо такова. Има други фактори. И поради това потърсих какво е единственото различно нещо, което съм правил, и то е антибиотиците. (и ваксината, но тя беше преди 4 месеца). И от двете имах странични ефекти, които продължават. (главно стави и сухожилия).
bluntt, не ме разбирай погрешно, дала си великолепни съвети, такива които аз самия бих написал/дал винаги , ако прочета нещо такова. Максимално рационална си. И е първото нещо, което направих. Дори да изглежда така, аз никога не съм имал нищо общо с хипохондрия, не съм имал никакви сериозни здравословни проблеми, правя добри неща за себе си, но не съм краен, отпускам се понякога, целя баланс. Дори се срамувам, че ми се налага да пиша тези неща и да занимавам хората около себе си, приятелката си, семейство.. Просто тази симптоматика е много непонятна за мен, нещо различно, което нито съм изпитвал, нито чувал да съществува и влияе на всеки аспект от живота. Провали ми адски много хубави събития за 2 месеца, сватба, 2 дълги почивки, юбилей имах преди 2 дни, пълно семейство с племенници, които искам адекватно да радвам. Все едно си напушен и леко пиян абсолютно постоянно. (https://www.youtube.com/watch?v=cJZpvwUsQYY&t=110s)

Но си права, никой не е застрахован, дори да се мислиш за най-коравия пич. Затова трябва да внимаваме какво слагаме в тялото си. Извинявам се за поредния дълъг пост.

Общи условия

Активация на акаунт